Astăzi o cunoaștem pe Cristina Tripon. Ea este o persoană care emană multă energie pozitivă, călătoriile și fotografia o motivează și o pun în mișcare. A reușit să se lase de un job corporatist și să se mute într-o destinație exotică, în Kuala Lumpur, Malaysia unde locuiește de 2 ani. Cu blogul ei, Cristina TripOn, dorește să inspire și să ajute cât mai mulți oameni să conștientizeze turismul responsabil, să dea idei despre cum ar trebui să arate și diferite moduri în care ar putea ajuta destinațiile în care turiștii aleg să călătorească.

Îi mulțumesc Cristinei că face parte din proiectul Top 10 Love 2 Travel Club! M-a captivat povestea ei extraordinară. Îmi place tare mult ceea ce face și mă bate gândul să o urmez.

Te invit să îi citești povestea și să îmi spui părerea ta. Nu-i așa că e minunat ceea ce face? 

Bună Cristina. Blogul tău emană energie și poftă de viață. Pentru început, spune-le te rog cititorilor noștri cine se află în spatele blogului Cristina Trip On și care sunt trăsăturile care o definesc?

Buna Izabella. Mă numesc Cristina Tripon și am un blog de travel, o datorăm numelui 🙂 . Sunt o brașoveancă prietenoasă, curioasă și fără stare. Lucrez ca freelancer în Marketing și locuiesc în Malaysia.

Povestește-ne puțin despre blogul tău. De unde ți-a venit idea să începi un blog de călătorie?

Am pornit de la ideea de a-i ajuta și pe altii prin călătoriile mele, cu ghiduri, ponturi cum să călătorescă mai ieftin, sau chiar păreri personale despre anumite culturi și locuri.  Dar mi-am dat seama că asta nu este suficient. Consider că trebuie să și dai, nu doar să primești atunci când călătorești, și aici mă refer la practicarea unui turism responsabil. Îmi doresc să inspir și să ajut cu blogul meu cât mai mulți oameni, dar și destinații.

Și ca să mă înțelegeți mai bine o să vă dau un exemplu. Ce trezește în voi imaginea de mai jos?

Mulți o să spună: „Wow! Și eu vreau! Unde este?” Dar puțini știu că în locul asta din Filipine, prin faptul că tot mai mulți turiști merg acolo, toți „ajută” la extincția balenelor rechin. Acestea sunt hrănite în exces, ca să stea numai aici. Balenele au uitat cum să mai înoate, că stau numai cu botul în sus, și chiar cum să mai migreze. În câțiva ani, ele nu vor mai exista. Deci, pentru o poză bună de instagram ajuți la uciderea balenelor. E dur spus, dar așa e. Vreau să fac cunoscute lucrurile astea prin blogul meu și, dacă reusesc să conving doar o persoană să spunaă nu la genul asta de turism, atunci mi-am atins scopul.

Viața ta s-a schimbat în momentul în care te-ai hotărât să pleci în Asia. Ce înseamnă călătoriile pentru tine? De cât timp locuiești acolo și ce te-a determinat să alegi această destinație exotică?

Da, voiam de mult să ajung și prin Asia, dar nu doar pentru două săptămâni, într-o vacanță. Așa că mi-am găsit un job și m-am mutat în Kuala Lumpur, Malaysia. Planul inițial a fost să stau 6 luni, asta se întâmpla acum doi ani. M-am îndrăgostit de locul asta, de cultură, de oameni, de mâncare nu mai spun. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Am nimerit aici din întâmplare, nu am căutat neapărat în Malaysia. Am aplicat la joburi în toată Asia, dar jobul de aici mi-a plăcut mai mult, era pe Digital Marketing.

Care a fost cea mai mare provocare a ta de până acum?

Să las jobul de birou și să devin nomad digital. După un an de lucrat într-un cubicle, mi-am zis că viata e prea frumoasă ca să o petrec 10 ore pe zi într-o încăpere fără lumină naturală. Locuiam în Asia, dar puteam foarte bine să fiu în România; ieșeam din casă doar ca să merg la muncă. Viața de nomad digital este frumoasă, dar are și ea niște obstacole: trebuie să te motivezi singur, să fi autodidactic și mult mai responsabil. Dar, atât timp cât îți place ce faci și faci cu pasiune, totul este perfect.

Care este experiența cea mai frumoasă pe care ai trăit-o în Asia?

Wow, sunt atât de multe, e greu de ales. Hai să vă spun doar câteva de luna trecută: Am sărit în cascade de la 10 m înălțime (eu care nu sar nici în piscină, pentru că de la 166cm ai mei mi se pare că e prea mare distanța), am înotat cu rechini Thresher, țestoase și milioane de sardine, am făcut scufundări la 30m adâncime (cu carnetul meu am voie doar până la 18 m), am făcut scufundări nocturne în plancton fluorescent (am dat din mâini 10 minute de fericire și cred că îmi puteai auzi râsul și în apă), am văzut pești cu fața de câine și melci cu aripi în formă de crengi (se numesc: nudibranch); am văzut cele mai mici primate de pe planetă și dealuri în formă de ciocolată; am dormit pe o insulă pustie și am participat la evenimente de caritate pentru copii săraci; am condus singură un scuter mai mullt de 150km într-o zi (fără carnet sau experiență), am dormit într-un ferry cu paturi și am fumat tutun învelit în frunze (înlocuitoare a hârtiei).

via GIPHY

Ce hobby-uri ai? Ce te motivează? Ce anume te pune în mișcare?

Îmi place să încerc mereu lucruri noi și nu mă dau înapoi de la nimic: de la pictat și DYI projects până la flying yoga și Muay Thai. Iar de când locuiesc în Asia am dat snowboarding-ul pe diving; cred că este hobby-ul perfect pentru Asia, peste tot poți să faci scufundări și sunt locuri unice de văzut.

Dar ce mă motivează și mă pune în mișcare sunt călătoriile și fotografia. Cred că timpul vindecă și te transformă, dar când călătorești, toate se întâmplă mult mai intens și mai repede. Îmi place mult persoana care am devenit de când am început să călătoresc.

Care este cea mai frumoasă amintire din călătoriile tale? Ai și o poză care să o reprezinte?

Da, am reusit să o aduc și pe mama în Asia. Nu cred că am avut vreodată o vacanță împreună, în adevăratul sens al cuvântului, așa că am șantajat-o și i-am zis că doar dacă vine aici mă mai vede. Și nu i-a părut rau. Deci din toate călătoriile mele, cea mai frumoasă amintire este cea cu mama când am dus-o pe fundul oceanului și i-am arătat de ce nu mă mai dau întoarsă acasă. Acum mă înțelege mai bine de ce fac asta și mai că nu s-ar fi dat nici ea plecată înapoi, acasă.

Care sunt destinațiile turistice preferate din România? Dar din străinătate? Unde vei călătorii vara asta?

O să râdeți, dar nu prea am călătorit prin România. Am zis că o să am timp destul mai încolo. Știu fiecare străduță din Barcelona, fiecare oraș din Ecuador și fiecare insulă sau munte din Malaysia, dar din România nu știu foarte multe.

Până acum, poate pentru că este și recent, țara mea preferată este Filipine. Am stat acolo o lună și plănuiesc să mă mai întorc pentru încă trei luni la sfârșitul anului. Este superb!

Planuri de viitor: într-o săptămână plec în Vietnam, pentru o lună. Vreau să călătoresc din Ho Chi Minh până în Hanoi. Și restul verii vreau să mai tai de pe listă alte câteva țări din Asia, pe unde nu am mai fost.

Ce proiecte de viitor ai? La ce să se aștepte cititorii de la Cristina Trip On?

Pe viitor vreau să mă implic mai mult în proiecte sociale și să stau cel puțin câte o lună în fiecare. Vreau să abordez mai mult tema turismului responsabil, să dau idei despre cum ar trebui să arate și moduri în care poți să ajuți destinațiile în care mergi, prin faptul că mergi acolo.

Cristina îți mulțumim! Mult succes pe mai departe și să ai parte de multe călătorii frumoase !

Multumesc frumos și sper că v-am convins că în următoarea vacanță să alegeți mai responsabil destinațiile în care mergeți. Vă pup!

Pe Cristina o poți urmări pe Facebook și pe cele 2 conturi: Instagram 1 și Instagram 2.

Pe curând! 🙂

(Visited 660 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!