Călătoria reprezintă un fel de inițiere, o inițiere în arta de a trăi, de a simțide a fi fericit.

De asemenea, călătoria este ceva „frumos” pe care îl faci „bine”, pentru că vine din sufletul tău. Nu există călătorii „urâte”, toate sunt experiențe de neuitat pe care le poți împărtăși ceva mai târziu. Într-o călătorie înveți să fii mai tolerant cu ceilalți, să prețuiești mai mult ce ai în jurul tău, să te bucuri de frumusețile naturii și să observi că există oameni diferiți față de aceia cu care te-ai obișnuit în orașul tău natal.

O călătorie este, de asemenea, un bun prilej de a-ți completa cunoștințele de cultură generală deoarece orice loc ai vizita are o poveste anume. Este și un mod plăcut de a cunoaște mulți oameni și a lega noi prietenii. Poți călători să înveți, să te distrezi, să explorezi, să îți eliberezi mintea de anumite gânduri, să pictezi, să scrii, să devii mai bogat spiritual.

Cartea ”Călătoria cu viteza iubirii” de Sonia Choquette reprezintă un ghid practic pentru o viață trăită în pace și fără teamă.

Cartea aceasta m-a fascinat din toate privințele, fiind un adevărat ghid pentru mine în viață și m-a determinat să încep a scrie blogul pe care l-am visat de mult să îl am.

Suntem cu toții călători și orice om se află în permanență într-o călătorie de un fel sau altul. Indiferent dacă face o simplă plimbare din sufragerie în bucătărie sau traversează munții Nepalului, orice om întrupat într-un corp fizic aici, pe Pământ, este un călător spiritual care trece prin experiența Pământeană.

Viața însăși este o călătorie, o aventură, iar noi avem libertatea de a face această călătorie pe Pământ așa cum dorim. Noi ne aflăm veșnic în mișcare, dacă nu cu picioarele, atunci cu gura sau cu mintea, care ne împing când într-o direcție, când într-alta, către noi și noi experiențe.

Călătoria este destinul nostru, al oamenilor. Înainte de a ne naște, spiritul nostru se angajează să facă această călătorie terestră. Primii oameni de pe Pământ erau nomazi, vânători și culegători. Ei se deplasau pe jos dintr-un loc în altul în căutarea hranei și nu au învățat să se stabilească într-un singur loc decât atunci când au inventat agricultura. Călătoria umanității a început cu acești primi aventurieri și a continuat până astăzi. Oamenii au învățat să traverseze lacurile cu bărcile, oceanele cu navele, câmpurile cu caii și cu căruțele, continentele cu trenurile, iar la ora actuală au ajuns chiar să călătorească prin spațiul cosmic cu navele lor spațiale.

Noi începem această călătorie terestră atunci când ne naștem și o încheiem în momentul morții corpului fizic. Viteza și calitatea călătoriei noastre diferă de la un om la altul. Noi ne alegem singuri modalitatea de a călători, la fel cum, atunci când călătorim cu avionul, ne alegem bilete la clasa întâi, la clasa a doua, la clasa a treia sau chiar în picioare.

Modalități de călătorie

Fiecare viață este unică, întrucât nu există doi oameni care să ajungă la destinație în exact același mod. Unii își planifică un itinerariu aventuros, cu opriri în locuri exotice. Alții preferă o excursie la pachet și nu se îndepărtează de restul grupului. Unii își asumă riscuri și se aventurează în ținuturi necunoscute, explorând locuri fascinante, de o mare frumusețe și varietate. Ei fac cunoștință cu tot felul de oameni pe care îi întâlnesc de-a lungul drumului și își fac noi prieteni, care le îmbogățesc viața și îi ajută să se cunoască mai bine pe ei înșiși.  Alții preferă cărările bătătorite și experiențele superficiale de la volanul mașinii lor, cu geamurile închise și cu radioul pornit. Ei resping tot ce este diferit de ei și privesc lumea din jur prin ferestrele limitate ale temerilor și ale convingerilor lor negative. Unii optează pentru experiențe bogate, pline de descoperiri și momente intense. Alții preferă experiențele plictisitoare, dar sigure, care nu îi scot niciodată din zona lor  de confort, dar care nici nu le permit să cunoască marile minuni ale lumii.

A sosit timpul să reevaluezi viteza și luciditatea cu care călătorești prin viață. Dacă îți iubești viața și fiecare zi ți se pare un cadou minunat, oferindu-ți cele mai inimaginabile oportunități, binecuvântări și legături de suflet, care te fac să te întrebi cât de frumoasă mai  poate deveni viața ta în continuare și dacă acest proces va înceta vreodată, înseamnă că deja călătorești cu viteza iubirii.

Dacă de abia te târăști prin viață și dacă te simți o victimă, dacă ești dezamăgit, disperat, frustrat sau deprimat, poate că a sosit timpul să îți reconsideri planul de călătorie și să soliciți un bilet la o clasă superioară.

Scopul cărții

Principalul subiect al acestei cărți este înlocuirea paradigmei fricii cu cea a iubirii. Ea reprezintă un ghid practic pentru ridicarea calității vieții care se folosește de metafora călătoriei cu avionul pentru a te învăța să treci de la vibrația lentă a fricii la viteza hiperluminică a iubirii și a curgerii.

Structura cărții

Conține diferite modalități prin care îți poți îmbunătăți pe loc calitatea călătoriei prin viață. Autoarea vorbește despre despachetarea bagajelor și a amintirilor negative din trecut și despre necesitatea de a lua cu tine numai bagajele de care ai nevoie în viitor. Amintește diferite modalități prin care îți poți menține în formă trupul și mintea, astfel încât să te simți bine oriunde te-ai duce; felul în care trebuie să îți tratezi insecuritățile, ba chiar să intri în contact cu turnul de control al Universului, astfel încât să poți naviga în siguranță prin haosul vieții, păstrându-ți cursul dorit pentru a-ți realiza astfel toate visele.

La sfârșitul fiecărui capitol ne sunt prezentate diferite sfaturi și instrumente practice. Forțele pe care le vom folosi pentru zborul nostru sunt: bucuria, frumusețea, creativitatea și abundența, care reprezintă dreptul nostru prin naștere, întrucât suntem cu toții ființe divine. Cine descoperă calea de ieșire din conștiința negativă bazată pe teamă se ridică automat pe cerul iubirii. Unicul scop al călătoriei noastre este iubirea față de viață.

Dacă te simți pregătit să călătorești prin viață în condiții optime, prinde-ți centura și urmează-mă”.

Cum trebuie folosită această carte

Atunci când citești această carte, călătorește cu viteza dorită de tine. Ea îți propune un mod de viață nou, dar te invită să îl aprofundezi și să ți-l însușești în propriul tău ritm la momentul pe care îl consideri tu potrivit.

Cartea are două nivele: unul elementar și unul avansat. Lecțiile elementare de zbor îți descriu primii pași, care te pot ajuta să te ridici deasupra plafonului de nori al fricii și al energiei negative. Iar cele avansate îți prezintă modalitățile prin care îți poți clădi un veritabil sistem energetic imunitar care să te apere de influențele negative fiind ca o asigurare pentru călătorie.

De-a lungul întregii călătorii a vieții, noi avem de ales modalitățile de călătorie: de pildă, putem rămâne în sala de așteptare, în speranța că alții îți vor da permisiunea de a urca la bord; putem călători la clasa a doua, fapt care ne va permite să ajungem la destinația dorită, dar fără niciun confort; sau putem călători la clasa întâi, în condiții care ne vom transforma călătoria într-o plăcere.

Indiferent pentru ce clasă optăm, tiparul zborului este întotdeauna același: ne naștem, ne trăim viața și în final murim. Așteptarea este un joc de noroc. Zborul la clasa a doua este o luptă continuă. Numai zborul la clasa întâi reprezintă o plăcere.

Deși este de departe cel mai minunat și mai confortabil mod de a călători, el ne solicită mai mult. Nu orice călător își poate permite acest tip de zbor.  Vestea bună este că orice om poate călători la clasa întâi, cel puțin în ceea ce privește călătoria vieții.  Călătoria vieții ca ofertă nu poate fi cumpărată pe bani.

Călătoria prin viață la clasa întâi reprezintă un privilegiu care trebuie câștigat și singura modalitate de a-l câștiga constă în a opta pentru iubire în locul fricii.

A călători prin viață la clasa întâi înseamnă a călători cu viteza iubirii. 

A călători cu viteza iubirii înseamnă a lua o decizie în această direcție, a-ți confrunta personal temerile, inclusiv spiritul defensiv, mânia, judecățile critice, abandonarea și insecuritatea, și a respinge în mod asumat aceste tipare, optând pentru o atitudine mai pozitivă și mai plină de iubire. Singura condiție necesară în acest scop este să te deschizi în fața iubirii plenare față de viață și să consideri toate împrejurările acesteia (persoane, circumstanțe și evenimente) ca fiind simple oportunități de a învăța pentru sufletul tău.

A iubi ceva sau pe cineva nu înseamnă că persoana sau situaţia respectivă trebuie să îţi şi placă. Nu este deloc necesar să o aprobi sau să ţi-o doreşti. Înseamnă doar să accepţi realitatea prezentă şi să înţelegi că ea nu corespunde aspiraţiilor tale.

Chiar dacă nu poţi evita o situaţie sau alta, tu ai întotdeauna liberul arbitru de a reacţiona aşa cum doreşti în faţa ei. Te poţi simţi o victimă, sau îi poţi transmite iubire, astfel încât reacţia ta să o transforme într-o circumstanţă proactivă, creativă şi în ultimă instanţă potrivită pentru tine.

Ştiu că pare nerealist să îţi propui să iubeşti viaţa în ansamblul ei, cu bune şi cu rele. Cu siguranţă, provocarea este foarte mare.

Opțiunea de a trece la o clasă superioară îți stă întotdeauna la dispoziție. Tot ce trebuie să faci în acest scop este să îți modifici percepția, să treci de la minte la inimă, de la frică la iubire, de la atașament la dăruire, de la „nu” la „da”, de la negativ la pozitiv și de la „mine” la „noi.”

Vestea bună este că vei simți imediat beneficiile acestei schimbări.

Viaţa ta depinde numai de tine, inclusiv călătoria prin ea. În funcție de condițiile de zbor pentru care optezi, poți avea experiențe teribile sau extraordinare.

Calitatea călătoriei depinde de felul în care navighezi prin această topografie. Dacă zbori prin plafonul gros al norilor fricii și dramelor, vei intra în spirala descendentă a negativității și vei avea o viață mizerabilă.

Pe de altă parte, dacă optezi pentru a te ridica deasupra plafonului de nori, respectiv al conflictelor de zi cu zi, prin deschiderea inimii și prin cultivarea iubirii, dar mai ales prin decizia de a iubi viața indiferent ce îți oferă ea, întreaga călătorie se transformă într-o aventură care iluminează sufletul și într-o excursie celestă.

Schimbă-ţi în bine atitudinea

În ce domenii de viață îți poți schimba în bine atitudinea? Îți place să te lamentezi? Să îți plângi singur de milă? Te enervezi din nimic, dar ești foarte indulgent cu tine însuți? Dacă da, schimbă-ți atitudinea și comportamentul chiar de astăzi. Dacă este cazul să îți ceri iertare de la cineva, fă-o chiar acum. Dacă obișnuiești să te lamentezi, încetează cu acest comportament și amintește-ți de toate binecuvântările de care te bucuri. Începând din acest moment, renunță la negativitatea care te sufocă (inclusiv pe cei din jurul tău).

Lecții de zbor avansate – Acceptă viața așa cum este

Petrece-ţi ziua acceptând tot ceea ce ţi se întâmplă. Ori de câte ori ai parte de circumstanţe mai deosebite, bune sau rele, spune-ţi cu voce tare:

Accept această situaţie. Am multe de învăţat din ea. Sunt deschis în faţa ei. O iubesc. (Da, ştiu, este greu să spui aşa ceva, dar ai încredere în mine şi fă o încercare. Vei fi surprins cât de multe lucruri se pot schimba în bine dacă vei proceda în acest fel). Mulţumesc pentru acest dar!” 

Aplică acest procedeu deopotrivă pentru lucrurile bune şi rele care ţi se întâmplă.

Reţine: atunci când călătoreşti cu viteza iubirii totul devine un dar, o oportunitate şi o lecţie prin care sufletul tău se maturizează. Dacă vei accepta şi dacă vei iubi toate aceste oportunităţi, îţi vei lua literalmente zborul.

La sfârşitul zilei recapitulează tot ce ţi s-a întâmplat. Stabileşte la ce clasă ai călătorit în ziua respectivă şi ce ai învăţat de-a lungul ei. Dacă lecţiile învăţate nu-ţi sunt foarte clare, ai răbdare şi culcă-te. Dimineaţa fă o nouă recapitulare. Mai devreme sau mai târziu, te vei convinge că merită să optezi pentru călătoria cu viteza iubirii.

O zi petrecută la clasa întâi

De-a lungul întregii zile consideră că toate experienţele prin care treci sunt petrecute la clasa întâi. Încă de la duşul de dimineaţă, aminteşte-ţi că există oameni care nu au apă pentru a face duş şi savurează experienţa care îţi este oferită. Bucură-te apoi de un dejun la clasa întâi, de o călătorie la clasa întâi până la serviciu şi de o zi de muncă la clasa întâi. Urmăreşte să sesizezi toate binecuvântările şi darurile surprinzătoare, fantastice şi uneori de-a dreptul miraculoase care îţi sunt oferite în decursul zilei.

De la cele mai mici surprize  şi până cele mai neaşteptate remarcă toate avantajele călătoriei la clasa întâi pe care o faci. Observă frumuseţea din jurul tău, deopotrivă în natură şi în oameni. Observă inclusiv provocările „de clasa întâi” cu care te confrunţi. Dacă cineva te întreabă: „Ce mai faci?”, răspunde-i: Am o zi de prima clasă!

Remediul este iubirea

Remediul natural prin care poți imuniza împotriva fricii este iubirea. Ea înalță totul deasupra vibrației fricii. Atunci când călătorești cu viteza iubirii, teama dispare de la sine și este înlocuită de seninătate.

Orice visezi să faci, fă chiar acum. Atât timp cât zbori cu viteza iubirii către destinația ta preferată, tu îți răspândești în jur entuziasmul și bucuria, iar ceilalți oameni percep curajul tău și tind să îl imite. Nu-ți pierde timpul pregătindu-ți prea multe plase de siguranță, căci nimeni nu știe cât timp i-a mai rămas la dispoziție. Dacă dorești să călătorești, pune mâna pe telefon și fă-ți o rezervare chiar astăzi. Dacă dorești să pictezi, să cânți, să dansezi, să scrii, să practici actoria, să ieși în natură și să rivești apusurile de soare sau să străbați pe jos regiunea Amazonului, treci imediat la fapte.

Trăiește chiar acum viața pe care ți-o dorești, chiar dacă acest lucru te sperie. Nu mai pierde timpul gândindu-te sau așteptând momentul ideal.

Dacă vei proceda astfel, vei descoperi în scurt timp că nu vei mai fugi de teamă, ci te vei înălța din ce în ce mai sus, pe cerul bucuriei și al fericirii.

Sonia Choquette, în cartea sa ”Călătoria cu viteza iubirii”,  spune foarte bine, că orice visăm, să o facem chiar ACUM. Nu există dar mai mare pe care îl putem oferi acestei lumi decât fericirea noastră.  Atât timp cât zburăm cu viteza iubirii către destinația noastră preferată, noi răspândim în jur entuziasmul și bucuria, iar ceilalți oameni percep curajul și tind să îl imite.

Sursa: Cartea „Călătoria cu viteza iubirii”, autor Sonia Choquette, ed. Adevăr Divin.
(Visited 277 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

3 Comments

  1. Eliza Violeta Drutu Reply

    Chiar m-ai facut curioasa cu cartea asta, mai ales pentru ce ti-a transmis sufleteste. A must read asadar 🙂

    • Da este o carte care m-a marcat în sens bun și o iau cu mine mereu unde mă duc, îți recomand cu căldură să o citești. 🙂

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!