Vremea frumoasă aduce şi dorința de călătorii noi. Avem o țară atât de frumoasă cu tot ce ți-ai putea dori : munte, mare, peșteri, mănăstiri, cascade, lacuri, orașe minunate.
În articolul despre Top 10 obiective de neratat în Reșita și împrejurimi am vorbit despre info trip-ul făcut la Reșița realizat de echipa Neverland Place. În cele ce urmează îți voi prezenta o zonă impresionantă din cele 10 amintite ce merită vizitată măcar o dată în viață chiar și într-o excursie de câteva zile.
Perla Munților Banatului – Semenic
Banatul Montan, între creste de munți și vaduri de apă, oferă adevărate splendori ale naturii. Perla Munților Banatului este Semenicul denumit și ”castelul de apă”.
Frumusețea peisajelor cu specific de sălbăticie, salba de lacuri artificiale și apele limpezi ale râurilor cu izvoare reci fac din Muntele Semenic o oază minunată pentru practicarea turismului în orice anotimp al anului. Cel mai înalt pisc este Vârful Goznei la o altitudine maximă de 1446 m.
Ponton Casa Baraj – o oază de liniște în inima Banatului Montan
O călătorie la Văliug – Crivaia, stațiune turistică din Caraș – Severin ar fi incompletă fără o oprire la Ponton Casa Baraj.
Un mic filmuleț cu Munții Semenic și Văliug văzut de sus cu drona de către Firefly Experience:
Cum ajungi aici?
La numai 30 de km de Reșița, situat la poalele Muntelui Semenic, într-o poiană însorită pe marginea lacului Gozna, Ponton Casa Baraj este un paradis exotic în mijlocul unei păduri de foioase, într-una dintre cele mai atrăgătoare stațiuni climaterice din Banat. Este o minunăție să vezi lacul Gozna, pontonul la mal și Munții Semenic care îi înconjoară. Reprezintă o oază de relaxare în inima Banatului Montan!
Dacă vii cu mașina, ai două variante ca să ajungi până la ponton – pe drum judeţean DJ582, prin Reşiţa din direcţia Timişoara sau prin Slatina Timiş – Gărâna dinspre Drobeta Tr. Severin care este Transsemenic-ul. Cei aproape 40 km de serpentine, aer tare de munte și peisaje superbe, fac ca drumul ce străbate muntele Semenic să rivalizeze cu mult mai cunoscutele Transfăgărășan sau Transalpina, astfel că, până ajungi la Văliug te poți bucura din plin de frumusețile Banatului Montan.
Iată și un filmuleț ca să vezi combinația dintre liniște și relaxare la pachet realizat de Zig Zag prin Romania®
Ei și cea făcută de mine 😀
Ce poți face în zonă?
În timpul verii poți explora zona alegând unul dintre numeroasele trasee montane pe Munții Semenic, poți merge în satele turistice Gărâna, Trei Ape și Brebu sau în cheile și cascadele Timișului.
De asemenea, te poți răcori înotând sau vâslind în apele Lacului Gozna denumit și Lacul Văliug, sau poți să te relaxezi la soare savurând un cocktail excelent pe pontonul Casei Baraj. Acesta reprezintă un loc superb, cu o mulțime de șezlonguri, pături și baldachine cu pânză albă în zona pădurii, bar, iar seara distracția e în toi cu o celebră discotecă în aer liber, cu DJ renumiți aproape în fiecare weekend. Există patru pontoane amenajate, foarte animate în timpul verii datorită evenimentelor muzicale organizate.
Ponton Casa Baraj deține și un restaurant unde poți mânca preparate tradiționale.
Până și baia este specială dedicat pentru ”Cerbi” și ”Caprioare” :
Locul preferat pentru pescari este poiana Gândești de pe malul stâng al lacului.
Recent s-a inaugurat pârtia de schi „Casa Baraj”, cu lungime de 800 m, cu tun de zăpadă şi nocturnă, şi pârtia „Semenic-Văliug”, de 5800 m lungime, pe care se poate schia de pe Semenic până la Văliug.
Ce poți vedea în împrejurimi?
Satul de vacanță GĂRÂNA
Numit și Wolfsberg renumit pentru concertele sale de Folk, Jazz sau Rock. Găzduiește în fiecare an în iulie, cel mai mare festival internațional de jazz din România, fiind una dintre cele mai importante manifestări din sud-estul Europei.
Lacul Trei Ape
Lacul Trei Ape are o panoramă superbă. El se află la aprox. 37 km de Reșița, în depresiunea Gărâna, la o altitudine de aproximativ 835 m și se întinde pe o suprafața de 45 hectare. Lacul care a dat numele stațiunii Trei Ape, este cel mai înalt lac de acumulare din Masivul Semenic. Se pot face drumeții la Vila Klaus, mergând în susul râului Bârzava, și mai departe, la păstrăvăria din amonte.
Peștera Comarnic
Peștera Comarnic este o comoară speologică, fiind cea mai lungă peșteră din Banat, cu o lungime de cca 4 km. Ea este situată pe versantul stâng al văii Comarnic la 440 m altitudine si este declarata monument al naturii. Galeriile și sălile cunoscute în prezent totalizează o lungime de 5229 m. Peștera are un caracter masiv, se compune din săli monumentale și formațiuni de stalagmite de mari dimensiuni.
Lacul de nuferi din Dognecea
Lacul de nuferi din Dognecea oferă ocazia unei relaxări în mijlocul naturii într-un loc feeric asemenea unui ”colț de rai”. Simți că ești permanent contopit cu natura, aerul curat, liniștea, răcoarea, relaxarea, frumusețea, totul sunt armonie, ca o terapie. Această terapie turistică începe cu aerul curat respirat, puternic ionizat similar cu cel al unei stațiuni balneoclimaterice. Apoi, poți face baie în apa limpede sau să stai la soare și cel mai mult te poți bucura de liniște. Printr-o plimbare la pas, într-o jumătate de oră, se poate ocoli lacul pe a cărei suprafață sclipesc nuferii cu florile albe deschise pe verdele crud al frunzelor, o adevărată minunăție.
Unde poți sta?
După o căutare mai mare am găsit foarte multe variante de cazare în zonă, iată câteva mai în apropiere:
Cabana Claris apare ca o oază de linişte, fiind protejată parcă de pădurile impunătoare ce înconjoară locaţia. Oferă o posibilitate modernă de a-ți petrece vacanţa într-o zonă până nu demult destinată drumeţiilor montane şi amatorilor de călătorie cu cortul.
Pensiunea Gathaus Grindesthi situată în Grindeshti, un golf al lacului Gozna din stațiunea Crivaia, Văliug oferă o doză de liniște, servicii de cazare de înaltă clasă, agrement și activități outdoor în strânsa legătură cu natura.
Informații utile pentru o vizită la CASA BARAJ PONTON
Program: munte, apă, soare, șezlonguri, paturi și baldachine însoțite de băuturi răcoritoare și cocktailuri exotice te așteaptă în fiecare zi, între orele 9:00 – 20:00, iar sâmbătă distracția durează până dimineața.
Preț intrare: 10 lei
Tarife Șezlong : Luni – Joi : 20 lei/zi, Vineri – Duminică : 25 lei/zi
Tarife Baldachin : Luni – Joi : 80 lei/zi, Vineri – Duminică : 100lei/zi
Știați că?
- Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a fost înființat în 1982 și are o suprafață de 36.124 ha.
- Există peste 1000 km de trasee pentru biciclete și șosele montane cu o lungime de peste 300 km.
- Parcul cuprinde 6 lacuri cu o suprafață totală de 250 ha.
- Au fost descoperite peste 650 de peșteri și avene.
- În Munții Semenic se află unica pădure de făgete virgine din Europa cu o suprafață de peste 5000 ha.
Acestea sunt „ingredientele” care fac din „rețeta Ponton-Casa Baraj” o experiență unică! N-o rata! Vacanța frumoasă! 😉
Rețeta Ponton Casa Baraj : Be Free Be Zen!
Dacă ți-a plăcut articolul, îndrăznește să dai un Like și să-l Distribui mai departe ca să poată beneficia și prietenii, cunoscuții tăi de o vacanță de neuitat. 🙂
Ca să fii la curent și cu alte destinații inedite în urma călătoriilor mele, nu uita să urmărești, dacă încă nu ai făcut, pagina de Facebook Be Free Be Zen, contul de Instagram, Twitter și să te alături grupului de călători pe Facebook Top 10 Love 2 Travel.
Pe curând! 🙂