Pentru că ”nimic nu-i întâmplător”, pe Radu Ilie l-am zărit postând fotografii minunate din călătoriile sale pe grupurile de Facebook unde activez și eu, în afară de articolele cu destinațiile turistice vizitate despre care scrie pe blogul Story Travel când prinde puțin timp.

Am dorit să aflu cum este să îmbini jobul cu călătoriile și cum a reușit palmaresul de 55 de țări vizitate. Mulțumesc pentru provocarea de a-mi răspunde la întrebări la care a răspuns cu un DA din prima clipă.

Bună Radu. Pentru început, spune-le te rog cititorilor noștri cine se află în spatele blogului Story Travel și care sunt trăsăturile care îl definesc?

În spatele Story Travel se află Radu Ilie, un corporatist, un om de vânzări pasionat de călătorii. Încă din copilărie, de când eram olimpic de națională la geografie, mi-am dorit să văd locuri și oameni noi. Mă atrage să comunic cu oameni din diferite culturi, religii și totodată sunt un îndrăgostit de natură.

Povestește-ne puțin despre blogul tău. De unde ți-a venit ideea să începi un blog de călătorie? Care au fost primii pași?

Eu citesc foarte multă informație de pe blogurile de turism și de pe grupurile de profil. Mă bucur de fiecare dată când aflu lucruri noi sau aflu despre locuri ce ar putea să între în planurile mele viitoare. Inițial am pornit o pagină publică de facebook, storytravel.ro unde am postat imagini din locațiile pe unde am ajuns de-a lungul timpului. Ulterior, la sugestia unor prieteni care voiau să afle ai multe informații despre aceste locuri, am pornit la începul acestui an să ofer mai multe informații pe blog. Sunt încă la început și încerc să scriu cât mai mult. Este un proiect de suflet cu ajutorul căruia împărtășesc informații din călătoriile mele.

Continui să fii un corporatist, dar să și călătorești cât de des poți. Ai reușit să ajungi până acum în 55 de țări și să trăiești experiențe inedite. Felicitări ! Cum împaci jobul cu călătoriile?

Este destul de greu pentru toată lumea să împace jobul și călătoriile. Cu atât mai mult să le împaci pe cele de mai sus cu scrisul pe blog.  Dar eu unul nu mă plâng. Lumea în general se plânge de lipsa de zile libere, dar uită că poți combina foarte bine zilele de weekend cu cele de concediu și cu cele libere oficiale.  Anual avem 14 zile libere oficiale, 104 zile din cele 52 de weekenduri plus 23 zile lucrătoare de concediu… :).

Ce înseamnă călătoriile pentru tine?

Călătoriile sunt „o gură de oxigen” pentru mine. Mă relaxează. M-am bucurat de fiecare moment pe care l-am petrecut departe de casă : pe plajă Copacabana, în zborul cu elicopterul peste Marele Canyon sau în  plimbare cu trenul de la capătul lumii în Parcul Național Țara de foc, Argentina.

Ce țară din cele 55 ți-a plăcut cel mai mult? De ce?

E foarte greu să aleg o singură țară. Am câteva mi-au rămas la suflet și acestea sunt Chile, Noua Zeelandă, Norvegia și USA. Motivul este același: natura în toată splendoare ei.

Care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Scufundările de la Marea Barieră de Corali în Australia. A fost prima dată când am experimentat. A fost senzațional!

Care sunt experiențele cele mai frumoase pe care l-ai trăit în țările deja vizitate?

De la aterizarea cu elicopterul pe muntele Cook în Nouă Zeelandă, croazieră pe Beagle Chanel în Patagonia alături de pinguini sau pe Lago Argentino lângă ghețarul Perito Moreno, tonele de apă care se prăbuseau în gol foarte aproape de mine la cascada Iguazu sau peisajele selenare din Valey of Fire din Nevada sunt doar câteva flashback-uri care îmi revin din când în când în memorie.

Care este motto-ul tău? Ce te motivează? Ce anume te pune în mișcare?

„Traveling is my favorite sin” este motto-ul pe care l-am ales. Un articol citit pe un blog, un filmuleț de pe Youtube, o imagine văzută pe Facebook sau Instagram pot reașeza topul destinațiilor urmatoare.  

Ce hobby-uri ai?

Călătoritul. Este cel mai mare hobby, în care investesc enorm de mult. Timp și bani. Apoi fotografia. Încerc să imortalizez momentul și trăirile celor din jur prin intermediul obiectivului.

Care este cea mai frumoasă amintire din călătoriile tale? 

Sydney are pentru mine o însemnătate personală deosebită. Cina de pe promenada de lângă Opera, unde am savurat un pahar de Shiraz va rămâne undeva în colțul sufletului pentru totdeauna.

Am văzut că ai călătorit în locuri frumoase și în România, ce destinații turistice preferate le-ai recomanda cititorilor ?

România are foarte multe locuri frumoase. Toți știm de Peleș, Mănăstirile din Bucovina, Maramureș, castelul Huniazilor de la Hunedoara, cetatea de la Albă Iulia sau Transfăgărășanul ca să enumăr ce îmi vine imediat în minte. Eu vă recomand să mergeți și în locuri mai puțin cunoscute cum sunt: Cheile Rudăriei pentru morile de apă, Adamclisi pentru Tropaem Traiani, parcurgeți TransRarăul de la Chiril până la Pojorâta, tabăra de sculptură de la Măgura, vulcanii noroioși de la Pâclele Mari sau Palatul Cotroceni.

Ce destinații turistice ne recomanzi să vizităm în străinătate?

E foarte greu să fac recomandări. Fiecare vede și simte o destinație diferit. În Europa, Italia este una din destinațiile care nu te vor dezamăgi niciodată. În Asia vă recomand Vietnamul, o țară suprinzătoare sau Japonia, un loc care nu are nici o legătură cu orice am văzut în viață mea. În America de Sud mergeți în Patagonia pentru natură incredibilă.

Unde vei călătorii vara asta?

De la începutul anului am reușit să ajung în Thailanda și mică plimbare prin Italia. De obicei nu dezvălui informații prea multe despre viitoarele mele călătorii. Cititorii află live după ce ajung în respectiva locație… stați aproape, urmăriți pagina de facebook storytravel.ro și o să aflați. Cu siguranță o să vă placă :).

Ce proiecte de viitor ai? La ce să se aștepte cititorii de la Story Travel ?

Pe cititori îi rog în primul rând să aibă răbdare cu mine. Promit să scriu cel puțin trei articole pe lună … Aceasta dacă nu voi fi ocupat cu călătoritul :). Încerc din când în când să fac unele sondaje în grupurile de travel legate de locul despre care cititorii ar vrea să afle mai multe informații și pe baza lor încerc să îmi concep viitoarele articole.

Radu Ilie îți mulțumim! Mult succes pe mai departe și să ai parte de multe călătorii frumoase în continuare despre care să ne povestești pe blogul tău !

Pe Radu îl poți urmări pe Facebook și pe cele 2 conturi: Instagram și Youtube.


Ca să fii la curent cu noutățile privind povestea altor bloggeri și oameni deosebiți, nu uita să urmărești, dacă încă nu ai făcut, pagina de Facebook Be Free Be Zen, contul de Instagram, Twitter și să te alături grupului de călători pe Facebook Top 10 Love 2 Travel Club.

Pe curând! 🙂 

(Visited 1.007 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!