Wonder

INEDIT: Mâinile care susțin podul de aur, pentru a păstra cerul în Da Nang – Vietnam

Al doilea pod construit deschis vizitatorilor din iunie 2018
Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Am tot văzut pe Instagram poze despre un pod susținut de două mâini uriașe. Am căutat pe internet semnificația acestuia și iată ce informații inedite am descoperit care le împărtășesc și cu tine.

Mâinile care susțin podul de aur, pentru a păstra cerul în Da Nang – Vietnam

 

O plimbare pe noul pod din Vietnam îţi va da fiori, însă îţi va taie respiraţia. Situat la o înălţime de 1.400 de metri, podul are o construcţie fascinantă, susţinut de două mâini gigantice. Priveliştea pare a fi înfricoşătoare, ameţitoare, însă se dovedeşte a fi una încântătoare, ca şi cum ai pluti printre nori.

 

Podul se întinde de-a lungul lanţului de munţi Annamita, care traversează Laos, Cambodgia şi Vietnam.

”Podul de aur” (Cau Vang în vietnameză) se desfășoară pe o lungime de 150 de metri ornamentată cu crizanteme purpurii Lobelia și a fost conceput pentru a da impresia vizitatorilor că se plimbă pe un fir de aur, oferind spectaculoase priveliști asupra colinelor împădurite din Ba Na, în apropiere de orașul Danang (centrul țării).

Photo credits : newsexaminer.net

Mâinile sculptate în piatră îi dau adevăratul factor de design elegant.

Photo credits : newsexaminer.net

Construcția Podului de Aur

Designul pentru pod a fost făcut de către o companie numită TA Landscape Architecture. În timp ce mâinile arată că ele sunt sculptate din piatră, realitatea este alta.

Am proiectat scheletul mâinilor și le-am acoperit cu ochiuri de plasă”, a declarat un reprezentant al companiei. ”Apoi am terminat cu fibră de sticlă și am adăugat designul pe ea. Întreaga construcție a podului a durat aproximativ un an.”

Structura podului face parte dintr-o investiție de 2 miliarde de dolari pentru a aduce chiar și mai mulți turiști, decât cei 1,5 milioane de vizitatori pe care zona le primește anual.

Photo credits : tournesoul.me

Primul pod lung sub formă de dragon inaugurat în martie 2013

Pentru a marca 38 de ani de la eliberarea oraşului Da Nang, oficialităţile vietnameze au inaugurat în Vietnam primul pod lung de peste 600 de metri, în formă de dragon. Inedita construcţie, care este cel mai scurt drum între aeroportul oraşului şi plajă, a costat aproximativ 85 de milioane de dolari.

În mod normal, capul de dragon aflat la unul dintre capetele podului scoate flăcări, însă la ocazii speciale „dihania” poate scuipa şi apă. Dragonul de la Da Nang este împodobit cu peste 15.000 de LED-uri care luminează în diverse culori. Construcţia a început în iulie 2009, are şase benzi pentru autovehicule şi două pentru biciclişti, finalizată în martie 2013.

Photo credits: futureofconstruction.org
Photo credits : omofon.com

Alte locuri inedite construite de vietnamezi

Aflată la 20 km de Danang, Ba Na este o stațiune turistică fondată în 1919 de coloniștii francezi. Un secol mai târziu, a devenit unul din cele mai frecventate locuri turistice vietnameze. Pentru a atrage vizitatorii, a fost construit și un teleferic lung de câțiva kilometri, dar și un sat francez medieval, cu un castel și o catedrală.

Există și un muzeu al figurilor de ceară, cu statui reprezentându-i pe Michael Jordan sau Lady Gaga. Proiectul Ba Na Hills a fost construit de Sun Group, firma aflată la originea mai multor proiecte controversate în Vietnam. În ultimii ani, în Vietnam au fost construite mai multe atracții spectaculoase, ultima fiind o instalație denumită ”Norul de cristal” , alcătuită din 58.000 de cristale Swarovski.

Photo credits : swarovskikristallwelten.de

Țară comunistă, Vietnam caută să atragă turiștii și să devină o destinație importantă în Asia de sud-est. Cu astfel de poduri impresionante și atracții cu siguranță că va aduce foarte mulți turiști an de an.

A fost făcut și un mic filmuleț de promovare a Podului de aur. În cele ce urmează te las să urmărești video-ul și să admiri pozele cu mâinile care susțin podul de aur, pentru a păstra cerul în Da Nang – Vietnam:

Photo credits: newsexaminer.net
Photo credits: Facebook reviewdanang.vn
Photo credit : newsexaminer.net
 

Hands down a very cool bridge ~ (or hands up?) #goldenbridge #banahills #danang #다낭여행

O postare distribuită de jo0osephine (@jo0osephine) pe

 

Photo credit: newsexaminer.net
Photo credit: newsexaminer.net
Photo credit: newsexaminer.net

Podul acesta m-a fermecat, așa că mi-am pus pe Bucket List. Abia aștept să merg să îl și văd pe viu.

Tu ce alte poduri inedite ai descoperit până acum?

Ca să primești alte informații inedite și evenimente de acest gen, nu uita să urmărești, dacă încă nu ai făcut, pagina de Facebook Be Free Be Zen, contul de Instagram, Twitter și să te alături grupului de călători pe Facebook Top 10 Love 2 Travel.

 Sursă text: boredpanda.com, adevarul.ro, national.ro

(Visited 377 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!