Există anumite principii budiste care îți pot schimba viața, dacă le vei practica într-un mod constant.

Principiile acestea au fost împărtășite și de către alți maeștri de-a lungul timpului, chiar dacă proveneau din alte sfere culturale. Ei au promovat aceste principii pentru o viață echilibrată și armonia dintre oameni, lăsându-ne o serie de maxime și citate ce au legătură cu principiile budiste.

Cele 6 principii budiste sunt:

      1. Mănâncă conștient

Sursa: pexels.com

Mănâncă conștient și fii ponderat în alimentație. Aceasta este foarte importantă pentru sănătatea organismului. Ai grijă cu ce-ți hrănești corpul, el este templul sufletului tău, așadar ai grijă de el.

     2. Fă mișcare zilnic

Sursa: pexels.com

Sportul și mișcarea nu sunt un moft, ci o necesitate. Organismul are nevoie de mișcare zilnică pentru o bună funcționare atât la nivel psihic, cât și fizic. Așadar, indiferent de tipul de sport pe care îl alegi, important este doar să faci mișcare zilnic.

Sportul e rugăciunea trupului.” Salvador Dali

    3. Respiră profund

Sursa: pexels.com

Înainte de a lua cuvântul într-o întâlnire sau ședință, fă puțină pauză pentru a respira profund. Respirația profundă este foarte importantă, deoarece aceasta stimulează oxigenarea creierului care irigă organele, menținându-le sănătoase. De asemenea, respirația profundă ne ajută să ne concentrăm mai bine și să rămânem lucizi, deoarece respirând profund creierul este foarte bine oxigenat.

    4. Fii recunoscător

Sursa: pexels.com

Fii mereu recunoscător pentru ceea ce ai. Gândește-te că există oameni pe lume care și-ar dori să aibă ceea ce tu nu apreciezi. Amintește-ți că mereu va exista cineva căruia îi lipsește ceea ce tu ai. Apreciază așadar ceea ce ai, nu fii veșnic nemulțumit, gândindu-te doar la ceea ce îți lipsește și ignorând ceea ce ai.

Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipsește.”  Arthur Schopenhauer

     5. Cultivă compasiunea și bunătatea

Nu ezita să ajuți ori de câte ori poți. Fii generos ori de câte ori ai ocazia cu cei din jur. Cum zicea un om celebru că cele mai generoase persoane sunt cele ce oferă în liniște, fără așteptări de laude sau recompense. De aceea, este foarte important să oferi fără restricții și fără a aștepta ceva înapoi. Nu uita că tot ce oferi se va întoarce într-o zi la tine, oferă așadar ceea ce la rândul tău vrei să primești de la cei din jur.

Fii generos cu timpul tău. Fii generos cu aprecierile tale. Fii generos cu zâmbetele tale. Fii generos cu blândeţea ta. Fii generos cu iubirea ta!

         6. Fii deschis spre cunoaștere

Sursa: pexels.com

Învață mereu ceva nou, nu înceta să citești, să-ți dezvolți orizontul cunoașterii, doar așa vei progresa atât intelectual, cât și spiritual și asta îți va aduce o satisfacție enormă și împlinire sufletească.

Aceste șase principii budiste te vor ajuta să ai o zi echilibrată și armonioasă. Te sfătuiesc să îți faci un obicei zilnic în a respecta aceste sfaturi pe care budiștii le recomandă, pentru un echilibru fizic și psihic.

Fii TU! Fii Liber ! Fii Zen! Gândește și acționează mereu în Prezent, ACUM! 🙂

Tu cum îți petreci o zi obișnuită din viață? Scrie-mi în câteva cuvinte într-un comentariu mai jos.

Îți doresc ca experimentând aceste lucruri să îți schimbi radical viața!

Namaste! 🙂

Sursa: almanahonline.ro

(Visited 1.688 times, 3 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!