Sursa foto: engadget.com

Dacă ești pasionat de călătoriile cu trenul, iată ultima noutate în domeniu.

Germania a lansat în septembrie primul tren de pasageri din lume care este alimentat cu hidrogen, ceea ce înseamnă înlocuirea trenurilor diesel poluante cu o tehnologie mai scumpă, dar mult mai ecologică, afirma The Guardian.

Sursa foto: opusenergyblog.com

Două trenuri Coradia iLint constuite de producătorul francez TGV Alstrom a început din septembrie să circule pe o distanță de 100 km între orașele Cuxhaven, Bremerhaven, Buxtehude și Bremervoerde din nordul Germaniei, zonă operată de trenuri diesel.

”Primul tren alimentat cu hidrogen din lume intră în serviciul comercial și este pregătit pentru producția în serie”, a declarat Henri Poupart- Lafarge, CEO al Alstrom, la ceremonia de inaugurare din Bremervoerde, stația unde trenurile vor fi alimentate cu hidrogen.

Celulele de combustie cu hidrogen sunt ecologice. Aceste tipuri de trenuri s-au utilizat în Germania.

Trenurile utilizează rezerve de apă și produc electricitate prin combinarea hidrogenului cu oxigenul. Motoarele pot funcționa aproximativ 1000 de km fără realimentare și pot atinge viteza maximă de 140 km/h, similar trenurilor diesel.

Sursa foto: opusenergyblog.com

Alstrom se bazează pe această tehnologie ca o alternativă mai ecologică și mai silențioasă la motorină pe liniile ferate neelectice – o perpectivă atractivă pentru mai multe orașe germane care se luptă pentru combaterea poluării aerului.

Cumpărarea unui tren pe bază de hidrogen este ceva mai scump decât un tren diesel”, a declarat Stefan Schrank, managerul de proiect al companiei Alstrom, care a construit trenurile. În loc de fum, trenul pe bază de hidrogen produce doar apă.

Germania urmează să investească 81,3 milioane de euro în proiect. Mai multe țări și-au exprimat dorința de a achiziționa trenuri pe bază de hidrogen, printre care și Marea Britanie care la începutul anului 2020 va avea primul tren de acest gen. Alte țări ar fi Olanda, Danemarca, Norvegia, Italia și Canada. În Franța primul tren cu motor pe bază de hidrogen va fi disponibil până în 2022.

Sursa foto: railway-technology,com

Vă las să vedeți un mic filmuleț despre trenul care face minuni (ecologic vorbind) 🙂

Tu când ai călătorit ultima dată cu trenul? 

Ca să primești alte informații inedite și evenimente de acest gen, nu uita să urmărești, dacă încă nu ai făcut, pagina de Facebook Be Free Be Zen, contul de Instagram, Twitter și să te alături grupului de călători pe Facebook Top 10 Love 2 Travel.

(Visited 473 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

1 Comment

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!