Mă trezesc de dimineață și mă cuprinde un mare dor : să mă întorc să revăd Marea. Marea mă cheamă la ea…

Revin mereu cu același dor fără astâmpăr, fremătând de nerăbdare să mă las mângâiată de valuri și de briză, să îmi fac plinul de aerosoli, să mă relaxez, să îmi încarc bateriile. E fascinant să stai cu picioarele în apă și să admiri frumusețea unei dimineți, când soarele își face apariția parcă din mare, când pescărușii se ridică spre cer, când totul reînvie după ce muzica răsuna în boxe! E fascinant ca seara să privești apusul, să te bucuri de soare, să te plimbi pe faleză, să privești marea și să poți asculta murmurul în liniște. Asta e Marea Neagră !

Pescărușii și marea… Sursa: merglamare.ro

Îmi aduc aminte cu bucurie că acum 4 ani, ne planificam vacanța de vară la mare cu încă două prietene. Așa că într-o zi de joi ne-am rezervat un sejur la mare, un weekend la Hotel Aurora din Mamaia.

Hotel Aurora Mamaia, Sursa: hotelaurora.ro

Vineri am și urcat în tren spre Constanța și în câteva ore eram deja pe plajă. Îmi aduc aminte că am reușit să vizităm foarte puține atracții din Constanța și Mamaia. Am făcut multe poze frumoase, dar am avut probleme cu telefonul și am pierdut momentele inedite surprinse în acele locuri mirifice.

Singurele poze rămase au fost cele cu Cazinoul din Constanța…

Anul acesta, însă, ne-am propus să ne întoarcem la același loc minunat ca și acum 4 ani, la Hotel Aurora din Mamaia, ca să putem avea momente extraordinare capturate de-a lungul sejurului cu mai multă voie bună, dar de data asta la marea Gală a bloggerilor, la Spring SuperBlog 2018.

Noi am ales un hotel care să fie aproape atât de plajă, cât și de orașul Constanța, ca să ne permită să explorăm în voie zona și să ne bucurăm de soare. În cele 3 nopți petrecute la hotel la mare, ne-am simțit foarte bine, mâncarea a fost excelentă. Am stat la etajul 8 ce ne-a oferit o priveliște frumoasă spre mare și spre oraș.

Hotel Aurora Mamaia seara, Sursa: hotelaurora.ro

Hotelul se află în sudul stațiunii, la câțiva metri de plajă și de parcul Aqua Magic, de promenadă, de Satul de Vacanță, de Telegondolă. Hotelul Aurora este o unitate modernă de cazare, unde turiștii se pot bucura de confort și servicii de calitate. A fost renovat complet în 2008. Hotelul poate primi 686 de oaspeți, în 343 de camere duble moderne, dispuse pe 10 etaje.

Are trei lifturi silențioase de ultimă generație, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, bar de zi în lobby, loc de joacă pentru copii, aer condiționat și parcare. Toate camerele au vedere laterală la mare, ce oferă o panoramă minunată.

Restaurantul Aurora, elegant și modern, cu o capacitate totală de 600 de locuri și o terasă frumoasă, ne-a oferit o experiență culinară deosebit de plăcută cu o gamă diversificată de specialități din bucătăria românească. Bonurile valorice erau acceptate la restaurant.

Bufet Suedez, Sursa : Hotel Aurora pagina Facebook

Deși marea era la picioarele noastre, totuși am preferat să ne bălăcim la hotel cu piscină, care a fost recent inaugurată și deține două bazine ultra-moderne, pentru adulți și copii.

Hotel cu piscina, Sursa: hotelaurora.ro

Ceea ce ne-a plăcut foarte mult au fost animatorii hotelului, care cu multă voie bună au menținut atmosfera atât cu copiii, cât și cu adulții și am făcut puțină mișcare – Aqua Zumba.

La barul piscinei am savurat un cocktail și am mâncat o înghețată. Nu am dorit să stăm mult la soare sau să folosim wireless-ul gratuit al hotelului, ci am dorit să descoperim cele mai frumoase obiective turistice din Constanța.

La barul hotelului am savurat un cocktail, sursa: hotelaurora.ro
Constanța văzută de sus, Sursa: primaria-constanta.ro

Potrivit unei legende, la răsărit de țara noastră stăpânea un rege, care avea printre alte bogății și Lâna de Aur al unui berbec. Ca să nu fie furată, a ascuns lâna într-o peșteră, care era păzită de un balaur. Tânărul grec pe nume Iason, fiind însoțit de oamenii săi, s-a dus la rege să-i ceară lâna de aur. Înainte de a-i oferi, regele l-a pus la câteva încercări pe tânăr, gândind că așa îl va omori. Medeea, fiica regelui, împreună cu fratele ei, l-au ajutat pe Iason în toate încercările lui și acesta a învins. Chiar și așa, regele nu s-a ținut de cuvânt. De teama tatălui său, Medeea și fratele ei mai mic au fugit împreună cu Iason și cu tovarășii lui, cu o corabie pe Marea Neagră. Medeea l-a îndemnat pe Iason să-l ucidă pe fratele ei, apoi să-l taie în bucăți și să-l arunce în mare. Regele l-a îngropat pe țărmul din imediata apropiere. Și pe acel loc s-a întemeiat cetatea Tomis (în greacă “tăietură”). Împăratul bizantin Constantin cel Mare a rezidit din temelie Tomisul devastat și a schimbat numele cetății în Constantiana, în onoarea surorii lui, pe nume Constanza.

Panorama Portul Tomis, Sursa: primaria-constanta.ro

Faleza, Cazinoul, Acvariul, portul Tomis, Piața Ovidiu, Muzeul de Istorie, Muzeul Marinei, Marea Moschee Carol sunt doar câteva dintre reperele unei zone unice în țară prin mixtul de arhitectură, civilizație și religie pe care îl oferă la tot pasul. Seara zona se aglomerează, restaurantele și terasele devin neîncăpătoare iar atmosfera este una deosebită.

Cazinoul din Constanța, Sursa foto: filmariaeriene.net
Piata Ovidiu, Sursa: primaria-constanta.ro
Muzeul de Istorie, Sursa: primaria-constanta.ro

Ce poți să faci în Mamaia?

Welcome to Mamaia,ROMANIA

Publicată de Filmari aeriene Constanta pe 10 Iulie 2016

Stațiunea Mamaia văzută de sus, Sursa: Facebook merglamare.ro

Noi am început cu o plimbare cu telegondola, unde am fost surprinse de vederea panoramică asupra întregii stațiuni.

Plimbare cu telegondola, Sursa foto: merglamare.ro

Din apropierea piațetei de la Cazino se poate pleca cu vaporașul într-o plimbare pe lac până la Insula Ovidiu. Dacă cumva ai parte și de puțin soare poți să te bucuri de câteva ore la Aqua Magic, cel mai mare aquaparc de pe litoral.

Aqua Magic, Sursa: merglamare.ro

Spre seară atmosfera se animă în Satul de Vacanță, unde cei mici se vor bucura cu siguranță la vederea atracțiilor colorate (Luna Park).

Satul de Vacanta, Sursa: merglamare.ro

Nu rata apusul de pe SKY barul aflat la etajul 14 al hotelului Parc, de la intrarea în stațiunea Mamaia.

Sky View Bar, Sursa: facebook.com

Delfinariul, recent modernizat, este principala atracție a complexului.

Delfinariul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Sursa: merglamare.ro

Planetariul și Microrezervația (zebre, cerbi, porci mistreți, pelicani, etc), aflate în cadrul complexului, sunt alte două puncte de interes pe harta turistică a litoralului.

Microrezervația Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Sursa: merglamare.ro

Sunt foarte multe obiective turistice de vizitat, eu am văzut doar o mică parte așa că anul acesta aș dori să particip la unul dintre tururile organizate de Diana Slav, ghid local voluntar specializat, distins în 2016 și 2017 cu Certificatul de Excelență Trip Advisor. Cu acest tur al Constanței voi avea un sejur de basm, cazat la un hotel de vis cu obiective turistice ca în paradis!

Mulțumesc Hotel Aurora Mamaia!

Te invit și pe tine să te alături călătoriei mele din weekendul 4-6 mai și să petreci un sejur de neuitat la Hotel Aurora din Mamaia. Cu siguranță, vom petrece cu toții momente extraordinare acolo! Abia aștept!


*Acest  articol a fost scris pentru Proba 12 a competiției Spring SuperBlog 2018, Sponsor și gazdă : Hotel Aurora Mamaia
Surse: hotelaurora.ro, Facebook – Hotel Aurora Mamaia, merglamare.ro, primaria-constanta.ro, filmariaeriene.net, wikipedia.org, ddumi.ro, tripadvisor.com, citatepedia.ro, asociatia-litoral.ro
(Visited 354 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!