Dragă cititorule, bine te-am regăsit! 🙂

Astăzi continuăm Siesta cu ZENisme Seria 5 pe anul 2019 colecționate special pentru tine!

Citește cele două povești, aplică morala, iar dacă te-a inspirat dă SHARE mai departe. 🙂

Iată o povestire cutremurătoare a unui om care mergea pe nisip… La pas prin viață… ”Atunci te-am purtat pe brațe…”

”Am avut un vis în noaptea trecută.

Mergeam pe o plajă, iar Dumnezeu pășea alături de mine, pașii ni se imprimau pe nisip, lăsând o urmă dublă: una era a mea, cealaltă a Lui. Atunci mi-a trecut prin minte ideea că fiecare din pașii noștri reprezentau o zi din viața mea. M-am oprit ca să privesc în urmă. Și am revăzut toți pașii care se pierdeau în depărtare.

Dar am observat că în unele locuri în loc de două urme nu mai era decât una singură… Am revăzut filmul vieții mele. Ce surpriză!

Locurile în care nu se vedea decât o singură urmă corespondeau cu zilele cele mai întunecate ale existenței mele: zile de neliniște și de rea-voință, zile de egoism sau de proastă dispoziție, zile de încercări și de îndoială, zile de nesuportat… Zile în care eu fusesem de nesuportat. Și atunci întorcându-mă spre Domnul am îndrăznit să-i reproșez:

– Totuși ne-ai promis că vei fi cu noi în toate zilele! De ce nu Ți-ai ținut promisiunea? De ce m-ai lăsat singur în cele mai grele momente din viață, în zilele când aveam cea mai mare nevoie de Tine?

Iar Domnul mi-a răspuns:

– Dragul meu, zilele pentru care n-ai văzut decât o singură urmă de pași pe nisip sunt zilele în care te-am purtat pe brațe…”

Cea de-a doua povestioare mi s-a părut și mai interesantă. Te las să-i descoperi morala…

”Paul, cu o figură tristă și abătută, se întâlni cu prietena sa Carla într-un bar, la o cafea. Deprimat, a început să se descarce în fața ei, povestindu-i despre toate preocupările sale… munca… banii… raportul cu prietena… scopul său în viață!… Totul părea să îi meargă prost.

Carla a băgat mâna în geantă, a scos o bancnotă de 50 EURO și îi zise:

 • Vrei această bancnotă?
 • Paul, puțin confuz, la început îi răspunse:
 • Bineînțeles, Carla… sunt 50 EURO, cine nu i-ar vrea?

Atunci Carla a luat bancnota într-o mână și a strâns-o cu putere până când a făcut un mic ghemotoc. Arătându-i ghemotocul lui Paul îl întreba din nou:

 • Acum o mai vrei?
 • Carla, nu știu unde vrei să ajungi, dar sunt în continuare 50 EURO. Bineînțeles că îi iau și așa, dacă mi-i dai.

Carla a desfăcut ghemotocul, a aruncat bancnota pe jos și a calcat-o cu piciorul, până când se murdări toată.

 • Tot mai vrei bancnota?
 • Ascultă, Carla, tot nu înțeleg unde vrei să ajungi, este oricum o bancnotă de 50 EURO, și până când nu o rupi își păstrează valoarea…
 • Paul, trebuie să știi că, dacă uneori ceva nu iese așa cum vrei tu, iar viața te îndoaie și te face un mic ghemotoc, tu continui să fii la fel de important cum ai fost întotdeauna… Ceea ce trebuie să te întrebi este cât valorezi în realitate, nu cât de ult poți să fii abătut într-un anumit moment.

Paul a rămas nemișcat uitându-se la Carla fără să zică un cuvânt, în timp ce mesajul îi intra bine în memorie. Carla a pus bancnota desfăcută alături de el, pe masă, iar cu un zâmbet complice i-a spus:

 • Ia-i, ține-i cu tine ca să îți amintești de acest moment atunci când nu te vei simți bine… dar trebuie să imi dai o bancnotă nouă de 50 EURO ca să o pot utiliza cu următorul prieten care are nevoie.

L-a pupat pe obraz și se îndrepta către ușă. Paul a privit bancnota, a zâmbit, a privit-o din nou și cu o energie nouă îl striga pe ospătar să plătească nota…”

De câte ori ne îndoim de valoarea noastră, de ceea ce merităm într-adevăr și de ceea ce putem realiza?

Acum gândeste-te bine. Încearcă să răspunzi la următoarele întrebări:

 1. Spune care sunt cele mai bogate 5 persoane din lume.
 2. Spune care sunt ultimele 5 câștigătoare de la Miss Univers.
 3. Spune 10 câștigători ai premiului Nobel.
 4. Spune care sunt ultimii 5 câștigători ai premiului Oscar cel mai bun actor sau actriță.

Cum merge? Știi să răspunzi? Nu te preocupa. Nici unul dintre noi nu își amintește care erau cei mai buni ieri. Iar aplauzele se duc! Și trofeele se umple de praf! Câștigătorii se uită!

Acum răspunde la următoarele:

 1. Spune 3 profesori care te-au ajutat în formarea ta.
 2. Spune 3 prieteni care te-au ajutat în momente dificile.
 3. Gândește-te la câteva persoane care te-au făcut să te simți special.
 4. Spune numele a 5 persoane cu care îți petreci timpul.

Cum merge? Mai bine? Persoanele care fac diferența în viața ta nu sunt cele cu cele mai bune rezultate, cu mulți bani sau multe premii… Sunt cele care își fac griji pentru tine, care au grijă de tine și care stau oricum cu tine.

Gândește-te o clipă… viața este foarte scurtă! Tu, pe ce listă ești? Nu știi?… Lasă-mă să te ajut…

Nu ești printre cei faimoși, dar ești printre cei la care m-am gândit că vor citi aceste rânduri.

“O lumânare nu pierde nimic dacă aprinzi o alta…”

Rămâi cu bine, până la următoarea Siesta cu ZENisme! 🙂 

Sper că ți-au plăcut aceste două povești… Apropo, sunt curioasă, care din ele îți place mai mult? Aștept răspunsul tău, într-un comentariu mai jos.

Te invit să descoperi și alte povești pline de înțelepciune, despre iubire și despre viață, pentru dezvoltarea noastră spirituală dar și pentru bucuria sufletului. Te poți “orienta” în căutarea ta AICI și AICI.

Pe curând! 🙂

Sursa: momenteinviata.ro

(Visited 57 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

2 Comments

 1. Greu îmi e să decid care mi-a plăcut mai mult. Ambele, probabil în egală măsură. După ce le-am citit pe amândouă mi-am spus: be free, be zen, be better 🤗

Write A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!