Unul dintre lucrurile pe care mulţi nu le conştientizează când sunt tineri – dar care devine limpede odată cu vârsta – este acela că nimic nu e mai scump decât viaţa. Fiecare clipă contează, iar noi oamenii avem capacitatea de a trăi din plin fiecare moment în parte. Dacă luăm decizia de a ne păstra corpul şi mintea în cea mai bună formă, timpul petrecut pe acest pământ nu va fi doar mai lung, ci mai important, va căpăta o cu totul altă valoare.

Tinereţea… Mă uit în jur şi tot ce văd e că, pe măsură ce o vânăm mai mult, parcă suntem din ce în ce mai departe de ea… Poate pentru că tinereţea veşnică nu e decât ştiinţa de a îmbătrâni frumos.

Dar ce înseamnă cu adevărat să ”îmbătrânești frumos” ?

Ne pot veni în minte imagini de pe marele ecran, cu mulţi actori şi actriţe: Paul Newman, Sophia Loren, Meryl Streep, Sean Connery, Claudia Cardinale, Thalia, dar și doctori ca Ana Aslan și mulți alții ale căror înfăţişare şi mimică au rămas la fel de impresionante odată cu trecerea anilor.

Pe mine m-a impresionat Thalia, artista în vârstă de 47 de ani cu doi copii, arată acum de 20 de ani. Are un corp perfect, de admirat, un ten ca o păpușă.

Ea ne destăinuie secretele sale:

 1. Folosește din noua gamă Gerovital H3 Hyaluron C, crema antirid de zi Hyaluron C, bogată în acid hialuronic pur şi lipozomalNiacinamida și vitamina Ccu efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii.

 2. Folosește și fiolele cu acid hialuronic și vitamina C Gerovital H3 Hyaluron C ce conțin un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C, cu o estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea şi regenerarea pielii care sunt disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi în magazinele de brand Gerovital și online, pe farmec.ro.

 3. Ne sfătuiește să nu ne atingem tenul cu mâinile în timpul zilei, deoarece sunt pline cu bacterii, cu ele atingem tot.

 4. Ne îndeamnă să curățăm, cât de des putem telefonul mobil.

 5. În fiecare seară este bine să folosim un demachiant, apoi să curățăm în profunzime tenul.

Ce înseamnă pentru mine a ”îmbătrâni frumos”

Pentru mine,  îmbătrâneşti frumos înseamnă să manifeşti în continuare acelaşi entuziasm faţă de viaţă şi faţă de tot ceea ce are ea să-ţi ofere. Cel mai convingător motiv pentru care să doresc să îmi menţin sănătatea, puterea şi energia și să arăt cel mai bine cu putinţă este că toate aceste aspecte mă ajută să îmi păstrez gândirea pozitivă şi să fiu fericită, activă și îndrăgostită de viaţă. Tinereţea are multe binecuvântări, prin urmare, bineînţeles că încercăm să rămânem tineri. Dar şi vârsta înaintată are recompensele ei, iar acestea sunt adesea trecute cu vederea sau, în cel mai bun caz, privite ca un fel de premiu de consolare. Totuşi, experienţa, cunoaşterea şi discernământul pe care le câștig pe măsură ce înaintez în vârstă sunt nişte daruri minunate. 

Când suntem mai tineri, mare parte din energia noastră este investită în definirea propriei personalităţi. Așa am aflat ce fel de om sunt şi ce îmi doresc de la viață. În etapele ulterioare ale existenţei, am aflat cine sunt și de unde am venit şi asta îmi îngăduie să îmi concentrez energia asupra lucrurilor care îmi duc fericire şi satisfacție. 

Ca să îmbătrânim frumos, trebuie să ne concentrăm nu doar asupra a ceea ce este important pentru noi, ci şi asupra persoanelor care contează cu adevărat în viaţa noastră şi să lăsăm toate celelalte lucruri în urmă. Întreţinerea relaţiilor semnificative este deosebit de importantă, deoarece acestea ne pot ajuta să trăim mai mult şi să avem o viaţă mai frumoasă. 

Sursa foto : unsplash.com

Reducerea stresului, găsirea surselor de fericire în viaţa de zi cu zi şi schimbarea modului în care percepem procesul de îmbătrânire sunt toate modalităţi importante de a ne menţine sănătatea mentală. Multe dintre lucrurile pe care le facem pentru starea generală de sănătate : exerciţiile fizice, regimul alimentar corect, odihna suficientă – pot şi ele să ajute.

Cum să trăiești veșnic tânăr și să adopți un stil de viață sănătos

Anei Aslan, femeia care a învins bătrâneţea, Sursa Foto: farmec.ro

În cele ce urmează am să vă descriu stilul meu de viață pe care îl urmez cu multă credință și bunăvoință.

 1. Trăiesc integru, potrivit valorilor pe care le afirm și promovez: fac, în viața de fiecare zi, ce spun că fac și ce știu că e bine.

 2. Îmi satisfac echilibrat nevoile umane fundamentale.

 3. Iau în serios munca mea zilnică, lucrez intens și perseverent, la propria-mi dezvoltare. Acumulez cunoștințe, experiențe și competențe noi, înțeleg mai profund cum îmi valorific resursele și cum pot să depășesc unele limite.

 4. Lucrez în fiecare zi la conștientizarea și gestiunea emoțiilor mele.

 5. Mă relaxez și mă odihnesc pe măsura muncii călătorind în jurul lumii.

 6. Sunt lacto-ovo-vegetariană și sunt atentă la ce, cât și când mănânc. După principiul: ”pâinea noastră cea de trebuință dă-ne-o nouă astăzi”; cea de trebuință, nu ”cea de toate zilele” pentru deja mulți, ”cea de toate zilele” e mult mai mult decât au efectiv trebuință.

 7. Merg mult pe jos și fac câteva mișcări de gimnastică în fiecare zi, oriunde m-aș afla.

 8. În weekend și în vacanță, unul dintre scopurile mele este să fac cât mai multă mișcare, în natură, ca să-mi tonific corpul și mintea (să elimin mesele copioase, orele state în fotoliu sau pe șezlong, dar și mersul pe jos în vizitarea a cât mai multor obiective turistice la care nu se ajunge cu mașina).

 9. Doresc să fiu înconjurată în permanență de oameni buni sufletului meu şi să îmbătrânesc  alături de ei.

 10. Doresc să testez cât mai multe produse de la Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice și drag sufletului meu : gama Gerovital H3 Hyaluron C.

Urmând acești pași consider că și tu poți să adopți un stil de viață sănătos și să îmbătrânești frumos!


Tu ce stil de viață urmezi? Ce înseamnă pentru tine să îmbătrânești frumos? Lasă-mi în comentariu răspunsul tău.
* Articol scris pentru Spring Super Blog 2018. Ultima Probă 16Sponsor Farmec.
(Visited 122 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!