Fericirea nu e ceva gata făcut, ea vine din faptele tale”. (Dalai Lama)

Poate ți-ai pus întrebarea cum să fii fericit în viață. Dar puțini sunt cei care reușesc să găsească răspunsurile care să îi împlinească cu adevărat. Însă lucrurile sunt mai simple precum par. Drumul către fericire presupune trei secrete : hotărâre, efort și timp. Acesta devine ușor de parcurs, dacă înțelegem sensul principiilor de mai jos.

Iată 9 principii de bază ale vieții care te pot ajuta să capeți curaj, să faci anumite schimbări în drumul tău ca să fii mai fericit!

      1. Petrece-ți timpul cu oameni pozitivi

Este suficient să petreci mai mult timp în compania oamenilor care știu să se bucure de viață. Alături de aceștia, viața va părea mult mai interesantă și iți vei dori să gândești și tu la fel.

     2. Gândește-te mai puțin la ce părere au alții despre tine

Oamenii conștienți și fericiți nu permit ca oamenii să le influențeze viața și starea generală. Aceste persoane nu lasă negativismul și răutatea să le pătrundă în suflet. Cu cât vezi mai mult bine în jurul tău și oferi și altora, cu atât mai mult bine revine la tine.

       3. Găsește mereu avantaje în tot ce ți se întâmplă

Tot ce ți se întâmplă este spre binele tău. Observă latura pozitivă a situației, nu regreta nimic. Dacă a ieșit cum ți-ai propus e minunat, dacă a fost altfel, înseamnă că ai mai căpătat o experiență.

       4. Fii mereu recunoscător 

Pentru prietenii adevărați contează mai puțin cum arăți sau unde te-ai născut. Tot ce au ei nevoie este un om în care să poată avea încredere și să împărtășească bucuriile vieții. E bine să fii recunoscător pentru acele momente petrecute în liniște și pace cu prietenii și familia.

       5. Zâmbește cât poți de mult

Zâmbește… zâmbește și vei fi fericit. Zâmbind vei face și pe alții fericiți” (Mihai Leonte)

Zâmbetul reprezintă o trăsătură vitală a oamenilor fericiți. Cum probabil ai observat, oamenii cu care interacționăm și petrecem mai mult timp ne influențează caracterul și percepția lumii înconjurătoare. Cu cât petrecem mai mult timp cu oamenii optimiști și pozitivi, cu atât viața noastră capătă mai multă culoare, bogăție și veselie.

      6. Relaxează-te înainte să iei o decizie

Dacă treci printr-o perioadă mai stresantă încearcă să iei decizii doar atunci când ești mai relaxat, detașat de ceea ce se întâmplă. După acestea vei vedea situația cu alți ochi și s-ar putea să fii surprins de soluțiile creative pe care le vei găsi.

        7. Invață să trăiești în prezent

În prezent stă tot secretul; dacă dai atenție prezentului, poți să-l îmbunătățești. Și dacă îți îmbunătățești prezentul, tot ce se va întâmpla apoi va fi mai bine. Uită de viitor și trăiește în fiecare zi din învățăturile Legii”. (Paulo Coelho)

Ne naștem, creștem, ne bucurăm de copilărie și apoi de tainele adolescenței, urmăm o perioadă în care ne dezvoltăm, ca să devenim în cele din urmă adulți. Ancorați într-un trio al vieții numit trecut-prezent-viitor, uneori uităm să ne situăm în centrul ecuației, mai precis în prezent. Să ne bucurăm de fiecare moment înseamnă în primul rând să renunțăm la tipare vechi de gândire, care nu ne permit să evoluăm. Trebuie să încercăm lucruri noi, să îndrăznim și nu în ultimul rând să dăm un nou sens vieții noastre la orice vârstă.

Învață să trăiești în prezent și eliberează-te de tot ceea ce nu iți este folositor. Alegerile tale, ghidate de ceea ce simți și vrei, te aduc mai aproape de tine însăți, de sufletul și mintea ta.

        8. Fii eco-friendly

Unul dintre cele mai bune moduri de a te simți fericit este să îți aduci aportul tău pentru a construi o lume mai bună. Pentru aceasta nu este obligatoriu să salvezi omenirea sau să oprești un tsunami. Uneori este suficient pur și simplu să zâmbești cuiva, să faci un compliment sau să ajuți un prieten.

         9. Continuă să înveți

Oamenii fericiți sunt curioși și tind să afle lucruri noi despre lumea înconjurătoare și oamenii care locuiesc în ea. În fiecare zi învățăm. Interesul pentru viață dă energie, influențează pozitiv gândirea și face zilele mai bogate.

Prețuiește plăcerile simple, care nu costă nimic și apar întâmplător: mănâncă o înghețată pe o bancă din parc, mângâie o pisică, ajută o bătrânică să treacă strada, sau oricine îți cere ajutorul, admiră apusul sau răsăritul.

Găsește fericirea în lucruri mărunte și fii recunoscătoare pentru tot ce ai. Iată de unde începe fericirea!

Fii binecuvântat! Pace, Lumină și Iubire! 🙂

Poze: unsplash.com

(Visited 127 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!