Cele mai frumoase amintiri din copilărie sunt gravate în Kefalonia, Grecia. Zgomotul „tăcerii” în zori, înotul în apa Ionică, scufundările de pe stâncile plate, setea în fântâna cu apele curgătoare, restul în umbra platanilor, concentrația de sare in „avales” ‘(toponim), sunetul valurilor furioase când bate vântul. Dragostea acestui loc mă face să împărtășesc aceste experiențe, amintiri și imagini, pentru a oferi celorlalți ocazia de a se regăsi într-un loc atât de autentic și cu adevărat unic, de a experimenta ospitalitatea Kefaloniană.

Marea Ionica

Astfel, în iunie 2013 a luat ființă Aura Boutique Hotel de 3 stele. Din 2019 s-a deschis și centrul spa, devenind Aura Boutique Hotel & Spa de 4 stele. Este un hotel de familie, aproape de mare, în Lixouri, Kefalonia.

Aura Boutique Hotel, Lixouri, Kefalonia – Grecia

Această proprietate deține 10 camere, inclusiv un balcon și o zonă de relaxare, situat pe plajă, pentru a oferi vederi uimitoare la mare, intimitate completă, piscină privată cu vedere la mare și confort. Cu prezența noastră discretă și sprijinul deplin pentru oaspeții noștri dorim să creăm cele mai plăcute amintiri de vacanță.

Parcul cu privelistea de poveste
Terasa cu vedere la mare

Intimitatea mediului ambiant, ospitalitatea excelentă, profesionalismul în prestarea serviciilor și curățenia deosebită, toate acestea sunt cele mai importante în desfășurarea activității noastre.

Aura Boutique Hotel & Spa este autentic, mic, prietenos și intim, cu mirosuri și gusturi familiare, pictat în tonuri verzi și vii, decorat cu dragoste, simplitate și suficient gust ce creează un sentiment de ospitalitate familiară.

Aura Boutique Hotel & Spa 4* cu piscină afară

În zilele noastre, turiștii caută în mod activ hoteluri de tip boutique pentru sejururile lor. Mai ales în timpul pandemiei cererea a crescut, piața a devenit mai mare și mai căutată. Clienții alegeau sejururi cu locuri mai retrase și mai liniștite.

Cum să-ți faci hotelul de tip boutique de succes?

Ce face un hotel de tip boutique să fie de succes? Care sunt caracteristicile pentru a avea succes? Desigur, acestea sunt câteva dintre preocupările majore pe care le-am avut la început când am hotărât să deschid o locație de tip boutique.

De-a lungul anilor am concluzionat că, pentru a avea succes sunt necesare următoarele aspecte:

     1. Crearea unui brand puternic și a unei identități distincte

Brandul hotelului de tip boutique este mai mult decât ceea ce se vede. Depășește logo-ul și culori; reprezintă identitatea și personalitatea proprietății.

În plus, un brand puternic permite oaspeților noștri să ne distingă de alții din industrie și să înțeleagă la ce să se aștepte de la hotelul nostru.

      2. Înțelegerea și atingerea oaspeților ideali

Pentru înțelegerea acestui punct a fost nevoie de o imagine clară a tipului de oaspeți care ar putea vizita zona și cunoașterea pieței țintă prin contactul direct cu ei, toate acestea au adus un mic aport pentru proprietatea noastră.

       3. Explorarea tehnologiei care să ajute la automatizarea operațiunilor

Tehnologia joacă un rol important în călătoria hotelieră. Indiferent dacă noi suntem un hotel mic sau un lanț mare de proprietăți multiple, tehnologia ne poate ajuta să preluăm controlul asupra ospitalității noastre.

A fost o vreme când hotelurile obișnuiau să-și gestioneze sarcinile de recepție în Excel. Dar odată cu apariția tehnologiei cu diferite programe noi, procesul s-a schimbat.

De exemplu, a fost introdus conceptul de sistem de management al proprietății hoteliere (PMS).

Acum, hotelurile pot gestiona cu mare ușurință sarcini precum rezervări, check-in/check-out, alocarea camerelor, setarea tarifului camerei, facturare etc.

Astăzi, există diverse integrări disponibile care ar putea nu numai să automatizeze sarcinile, ci să ajute și la creșterea veniturilor.

Concepte ca channel manager”, ”booking engine”, sistem POS sau de contabilitate, modul de menaj sunt termeni folosiți zilnic de către noi, cei care utilizăm operațiunile hoteliere.

În zilele noastre, operatorii în turism folosesc foarte mult internetul.

Procesul de rezervare a unui hotel este diferită. Dacă procedura de rezervare include mai mult de 3 pași, atunci există șanse mari ca prospectul să renunțe să mai facă o rezervare.

Gândindu-mă la cum să fac ca toate acestea să funcționeze paralel, am rămas uimită la cât timp trebuie să aloc pentru toate într-o singură zi.

Totuși, pentru început, am folosit următorii pași:
  • În primul rând, am implementat un motor de rezervare ușor de utilizat pe site-ul web al hotelului de tip boutique.
  • Am plasat un buton de rezervare pe paginile mele de rețele sociale.
  • Am eliminat barierele dintre potențialii oaspeți și prețul final. După ce s-a făcut rezervarea, ori le-am trimis e-mail, ori SMS. A fost un drum lung și fără atât de mult succes.
  • Pentru că la început site-ul web părea aglomerat pe dispozitivele mobile ale potențialilor oaspeți, acesta a fost un semnal roșu pentru ei. După feedback-ul primit, am început să fac site-ul hotelului să fie accesat ușor și pe telefon.
  • Am lucrat atât de mult și la listări OTA. Optimizarea acestuia la cel mai înalt nivel nu a ajutat nici la creșterea clasamentului OTA și nici la creșterea rezervărilor așa cum mi-am dorit.

Am investit mult timp, efort și bani în fiecare aspect pe care l-am descris mai sus.

Știu că am vorbit despre mai mulți factori pentru a face un hotel de tip boutique să fie de succes, dar există un aspect care necesită întotdeauna un accent suplimentar – experiența oaspeților. Pentru mine, acesta este întotdeauna pe primul loc.

Ceea ce simt și experimentează oaspeții mei la hotel este ceea ce devine pentru mine identitatea în industria turismului. Nu contează dacă ai cea mai bună atmosferă, camere, facilități etc. Dar dacă oaspeților nu le place, toate eforturile și banii vor fi în zadar.

Ce facilități sunt cele mai importante pentru a avea succes cu un boutique hotel ?

  • Un site grozav.
  • Rezervare și check-in ușor.
  • Programe de recompense și stimulente de fidelitate.
  • Wi-Fi gratuit și alte tehnologii în cameră, cum ar fi serviciul pentru clienți bazat pe aplicații.
  • Opțiuni de mâncare și băuturi.
  • Paturi confortabile.
  • Camere curate si mobilier de calitate.
  • Un sistem all-in-one de rezervări de hoteluri și pensiuni.

Uitându-mă la aceste facilități, nouă ne lipsește ultimul și cred eu, cel mai important, un management eficient de hoteluri și pensiuni care să includă toate operațiunile într-un singur loc și care să reducă din timpul și costul bugetului alocat.

Așa că, m-am pus pe căutat pe internet, poate găsesc vreo platformă de genul acesta. După multe căutări, am găsit mai multe variante, dar unul singur am văzut că s-ar potrivi boutique hotelului nostru.

Platforma HotelRunner

HotelRunner este o platformă business to business (B2B), cloud, de vânzări online, marketing digital și management al canalelor de peste 10 ani pe piață, care ajută hotelurile și agențiile de turism să își adapteze, eficientizeze, îmbunătățească activitatea, să treacă de la offline la online prin intermediul tehnologiei de ultimă oră.

Platforma adună peste 60.000 de unități de cazare și peste 150 de agenții din industria ospitalității la nivel global. Toate procesele sunt realizate pentru proprietăți de toate dimensiunile, inclusiv B&B, hoteluri tip boutique, hosteluri, case de vacanță, resorturi și lanțuri hoteliere. 

De asemenea, platforma HotelRunner a încheiat diferite parteneriate cu multe companii, fiind Premier Connectivity Partner pentru Booking.com, Elite Connectivity Partner pentru Expedia și anul acesta PreferRed Connectivity Partner tot pentru ei, Innovative Supplier pentru Agoda, Oracle Gold Partner, Google Hotel Ads Partner autorizat și partener strategic Hotelbeds. Tot anul acesta, 2023, au fost desemnați parteneri strategici preferați pe partea de software de către AirBnB. Toată industria ospitalității este conectată cu platforma, ceea ce mi se pare excelent.

HotelRunner si diferitii parteneri din domeniul turismului
Parteneriatul cu Expedia si AirBnB continua si in 2023
Beneficiile HotelRunner
  • Crește gradul de ocupare și veniturile;
  • Industria ospitalității este strâns legată de gradul de ocupare. Cu cât acesta este mai mare, cu atât mai bine își pot gestiona hotelierii resursele și implicit pot crește proporțional serviciile pe care le oferă oaspeților – consumatorii finali;
  • Îmbunătățește relațiile cu clienții;
  • Gestionează operațiunile de zi cu zi;
  • Integrează platformele globale utilizate de hotelieri într-un singur sistem. Există și o aplicație online, în Google Play/IOS;
  • Salvează timp, automatizând anumite procese, oferind hotelierilor mai mult timp pentru a se concentra pe partea operațională a afacerii, implicit crescând calitatea serviciilor oferite consumatorului final – turiștilor;
  • Include site-ul web, motorul de rezervare, managerul de canal și mai multe funcții.

Ceea ce mi s-a părut interesant ce am găsit pe site-ul lor, este faptul că oferă și un sistem de plăți sigur, iar clienții pot rezerva direct. Hotelierii au și un sistem CRM (Customer Relation Management) prin care pot trimite imediat e-mail de bun venit oapeților sau e-mailul de ”onboarding” prin care oaspeții primesc toate informațiile referitoare la hotel înainte de vizita lor: facilitățile oferite, orele meselor sau programul all inclusive, programe de divertisment disponibile și toate celelalte informații de care au nevoie pe parcursul șederii lor.

Managera Boutique Hotelului Barbera, Jenna Anlar, relatează experiența ei cu platforma și descrie că una dintre funcțiile sale preferate este managementul relațiilor cu clienții. Un avantaj ar fi, că  rezervări se obțin nu doar de pe propriul site web cu ajutorul motorului de rezervare al HotelRunner, ci și de la Booking.com. Toate acestea sunt cu adevărat utile pentru a dezvolta afacerea.

HotelRunner – alte Avantaje

Ceea ce mi se pare interesant este că și consumatorii finali – turiștii dețin mai multe avantaje, cum ar fi obținerea de oferte în timp real; rezervările se realizează instantaneu; ei văd camerele disponibile în ziua respectivă, în funcție de fiecare tip de cameră (dublă, twin, triplă, apartament etc.);  pot primi cupoane, oferte speciale – totul, direct din websiteul hotelului.

Din câte am văzut până acum, în sistemele de rezervări mari (OTA) sau la agenții, nu sunt disponibile toate camerele unui hotel, fiecare oferă doar câteva pentru un anumit operator.

Pe site-urile hotelurilor însă se pot vedea toate camerele disponibile, deoarece integrează rezervările proprii si pe cele din toate platformele și de la agențiile cu care lucrează hotelul. Dacă un turist dorește un anumit hotel, dar nu găsește disponibilitate pe anumite platforme, merită să verifice site-ul hotelului, de multe ori, mai rămân câteva camere libere.

Modalitate de plată – soluție de plată integrată

O altă facilitate utilă zic eu de luat în calcul pe viitor, ar fi modalitatea de plăți – capturarea și reconcilierea lor: o finanțare încorporată și o soluție de plată integrată, ca parte din platforma de gestionare a proprietății și a vânzărilor care le permite hotelierilor să stabilească reguli pentru a acepta și procesa depozite și plăți din rezervări.

Fiind o platformă online, o pot integra ușor în website-ul hotelului și astfel pot să gestionez toate rezervările într-un singur loc, pe telefon.

Le pot face ușor și rapid indiferent că sunt rezervări directe pe site, de la agenții de turism internaționale, inclusiv agenții OTA fără să îmi mai pierd timp și energie ca până acum. Salvând timp, platforma automatizează anumite procese, oferindu-mi posibilitatea de a mă putea concentra pe partea operațională a afacerii.

Aceasta reprezintă cea mai bună veste pe ziua de azi. Cât am căutat o platformă de genul. Ce mă bucur, HotelRunner că v-am găsit! M-ați convins 100% ca să vă contactez și să integrăm pe pilot automat funcțiile importante care să genereze vânzări. În acest fel, turiștii poată să aibă o experiență de neuitat la boutique hotel-ul nostru. Munca de acum încolo, a devenit o plăcere!

În următoarea perioadă dorim să și integrăm sistemul de management cu toate funcțiile necesare. Am să revin cu un feedback ca să vă împărtășesc din experiența noastră. Să ne auzim doar de bine!

Până atunci, vă așteptăm cu mare drag în Grecia, la Ana Boutique Hotel & Spa 4 *, pentru relaxare și experiențe de neuitat! 🙂


*Acest  articol a fost scris pentru Proba 9 a competiției Spring SuperBlog 2023.

Surse: auraboutiquehotel.gr/; Booking.com-Aura Botique Hotel & Spa; hotelrunner.com/en;  YouTube – HotelRunner Experiences; YouTube – cum funcționează platforma; Facebook – HotelRunner.
(Visited 185 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!