Zilele trecute, pe 26 ianuarie a fost Ziua Națională a Australiei, dar cum știm că, nimic nu e întâmplător, ”s-a întâmplat” ca în același timp să joace Simona Halep tenis la Australian Open,  iar eu să vizionez impresionantul film ”Australia” (2008), ce ne poartă într-o altă lume sălbatică și exotică, aproape neatinsă de așa zisa ”civilizație” modernă.

Filmul, extrem de romantic, este o capodoperă cu multă acțiune și suspans, pe alocuri dramatic, cu o emoționantă poveste de dragoste. Toate acestea se desfășoară într-un decor cu imagini superbe pe tărâmul fascinant cu peisaje mirifice ale continentului australian.

Ai vrea să fii acolo?

Povestea începe într-o atmosferă de vis, în zorii zilei, în mijlocul Savanei din nordul Australiei, unde doi aborigeni (bunicul și nepotul) contemplau pacea și liniștea naturii și se bucurau de fiecare moment și de tot ce îi înconjura. Însă această frumoasă atmosferă de paradis este tulburată de venirea unor străini răufăcători, care aduc cu ei doar necazuri.

Aici a început Totul în Australia…

De fapt filmul este o călătorie inițiatică atât pentru băiatul Nullah, pe care bunicul său aborigen îl învață tainele vieții în mijlocul naturii, cât și pentru eroina filmului, Lady Sarah Ashley, ce sosește din îndepărtata Anglie pentru a elucida enigmele ce-l învăluiau pe soțul său care deținea un ținut imens cu o fermă de vite.

Sosirea lui Lady Sarah Ashley in Australia

Filmul arată aventura umană pe acest continent străvechi, chiar eroina filmului o spune: „Aceasta e o aventură completă în sălbăticie, o poveste de aventuri”. Obișnuită fiind cu confortul și liniștea din Anglia, chiar din clipa aterizării ei în Australia, Lady Ashley se confruntă cu duritatea vieții din acea lume complet diferită. Este supusă la numeroase șocuri psihice pe drumul spre ferma soțului ei, ajungând chiar să-și vadă soțul mort întins pe masă în momentul sosirii ei la fermă.

Ferma Faraway Downs

În împrejurări dramatice personajele filmului se întâlnesc în acel ținut care pare a fi blestemat, iar povestea continuă plină de acțiune și suspans.

Viața la fermă e Dură, dar Frumoasă 🙂
Maleficul Fletcher

„Știm cât de aspru poate fi pământul acesta… el are o putere ciudată…” spunea administratorul fermei, Fletcher, care se dovedește a fi de fapt personajul malefic NEGATIV și ajunge pe parcurs să fie urât de absolut toată lumea (fiți liniștiți! își va primi el pedeapsa cu vârf și îndesat bine de tot, (hey hey, dar nu acolo unde vă gândiți voi)). 😀

 

 

Eroul Drover

 

La Polul opus desigur apare falnic și Făt Frumos, adică eroul POZITIV, numit Drover, un tânăr văcar, voinic, frumos, deștept, curajos, drept și generos, iubit de absolut toate fetele pozitive din zonă. 🙂

Menirea lui este să o sprijine pe eroină la conceperea și îndeplinirea unui plan de salvare a situației.

 

 

Deși la început eroii principali, Drover și Sarah Ashley aparent nu se înțelegeau deloc, amândoi fiind tineri, frumoși și inimoși, inevitabil pe parcurs se înfiripă între ei o frumoasă poveste de dragoste.

O viață romantică într-un peisaj idilic … Oare există ceva mai frumos?!

Băiețelul aborigen Nullah deosebit de frumos, isteț, curajos, cu o inimă curată, le va fi alături și îi va ajuta în momentele grele chiar dacă asta însemna să-și riște viața. El se dovedește a fi plin de dăruire, neînfricat și reușește să salveze singur turma de vite de la pieire.

Micul erou cu inimă neînfricată 🙂

Nullah rămânând orfan, Drover ca un tată grijuliu, o îndeamnă pe Lady Ashley să se apropie sufletește de băiat și astfel treptat se stabilește o legătură specială între ei, ajungând să fie o adevărată familie, reușind să rămână uniți în Iubire și să treacă cu bine de încercările prin care îi duc valurile vieții.

Povestea te conduce de-a lungul unui șir de întâmplări captivante și emoționante, cu accente dramatice și romantice. Pe tot parcursul filmului se poate vedea lupta dintre bine și rău, la început răul pare că se instalează și pune stăpânire pe tot, însă curând se revelează misiunea acestei femei alături de alesul ei de a salva și vindeca ținutul blestemat.

Bătrânul înțelept este primul care prezice acest lucru, din prima zi a venirii ei.

King Goerge – bunicul shaman

Oamenii spun despre el că este ”un om magic” , un ”shaman” înzestrat cu puteri paranormale. Într-adevăr, acest om este adevăratul Rege – ”King” al imensului deșert australian, cunoaște toate secretele lui și pare că stăpânește natura prin magia sa. Învăluit în mister nu știa nimeni unde poate fi găsit, uneori seara putea fi zărit pe un vârf de munte dansând și cântând singur în jurul focului. Rămânând invizibil, dar mereu prin preajmă, el apare ca prin farmec în locuri diferite și în momente critice, singura lui grijă fiind de a-și proteja nepotul și chiar reușește să fie Îngerul lui păzitor, ca prin magie salvându-i viața de la distanță.

Bătrânul a simțit dinainte că Lady Ashley este ca o ploaie binefăcătoare, Drover ca un stejar puternic, iar IUBIREA le va da curajul și puterea de a învinge, a readuce oamenilor speranța și a renaște viața în acele locuri minunate.

Din nou ÎMPREUNĂ 🙂

Cronicile vremii au spus pe bună dreptate că acest film este o aventură romantică, o capodoperă epică, ce descrie viața acelor oameni de la ”capătul lumii” cu bune și cu rele înainte să vină tăvălugul războiului peste ei. În final, copleșiți de fatalitate și alungați de urgia războiului, oamenii rămași în viață părăsesc ruinele orașului distrus și caută refugiu plecând înspre sud.

Eroii noștri, de asemenea, își dau seama că se pot salva doar prin întoarcerea în sânul Naturii, care le oferă mereu tot ce au nevoie : liniște și pace, adăpost, hrană, lumină și căldură.

FERICIREA are chipul TĂU 🙂

Oamenii se întorc în Paradisul Naturii acolo unde a început TOTUL și viața își reia cursul firesc, simplă și minunată, așa cum a fost dintotdeauna. Bunicul își cheamă nepotul pentru a-i arăta Calea ce o are de urmat și a-l învăța tainele supraviețuirii în imensul pustiu australian.

Ei sunt Acolo de la Începuturi și vor fi până la Sfârșitul Lumii…

Pentru mine este o poveste frumoasă și impresionantă despre lupta între viață și moarte, bine și rău, lumină și întuneric, despre adevăr și minciună, sacrificiu și deznădejde, curaj și dăruire, iubire și speranță, într-un cuvânt despre aventura umană în vastitatea acestui minunat continent al contrastelor : AUSTRALIA

Este un film pe care îl revăd mereu cu plăcere și vi-l recomand cu drag tuturor!

KEEP CALM AND SEE THE MOVIE! 🙂 By the way :

Care personaj  ți-a plăcut cel mai mult și mai mult ?  M-aș bucura să îmi lași răspunsul tău într-un comentariu mai jos.

Vizionare plăcută! Pe curând!  🙂

Surse: shutterstock.com, collarcitybrownstone.com, australiamovie.net, youtube.com

(Visited 591 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!