Cu alesături de aur
Timpul curge prin albastru.
Jinduiesc la câte-un astru
Răsărit ca o ispită
Peste-amurgul meu de-o clipă,
Peste basmul în risipă.
Curge timpul prin înalturi
Astru poartă lângă astru,
Răzbunându-mă-n albastru.
Visul, aur prins în palme
Ca nisipurile-n ape,
Ca nisipurile-n ape
Trebuie să-l las să-mi scape.

Această frumoasă poezie scrisă de Lucian Blaga, mă duce cu gândul la minunatele apusuri și răsărituri surprinse pe plajă. Mă cuprinde un mare dor de a vedea Marea.

Rasarit la Marea Neagra, Mamaia

Revin mereu cu același dor fără astâmpăr, fremătând de nerăbdare să mă las mângâiată de valuri și de briză, să îmi fac plinul de aerosoli, să mă relaxez, să îmi încarc bateriile.

E fascinant să stai cu picioarele în apă și să admiri frumusețea unei dimineți, când soarele își face apariția parcă din mare, când totul reînvie după ce muzica răsună în boxe! E fascinant ca seara să privești apusul, să te bucuri de soare, să te plimbi pe faleză, să privești marea și să poți asculta murmurul în liniște. 

Îmi aduc aminte cu bucurie de acele clipe când îmi planificam vacanța de vară la mare cu părinții. Ne-am rezervat un sejur în vecinătatea noastră, în Bulgaria, o Vacanță All Inclusive la Nisipurile de Aur, la Hotel Palm Beach de 4 stele.

Am urcat în mașină spre Constanța și în câteva ore eram deja pe plajă. Am stat puțin pe plajă la noi în Mamaia, pe urmă ne-am continuat drumul poposind în nordul Bulgariei. Am vizitat centrul orașului Veliko Tarnovo și renumita cetate de pe deal, Tsarevets.

Cetatea Tsarevets, Veliko Tarnovo

De asemenea, ne-am dorit atunci să ajungem și în orașul Balcic, la fosta reședință a reginei Maria a României, clădit pe malul mării Negre, denumit de către ea, Cuibul Singuratic.

Ce ne-a plăcut foarte mult a fost frumoasa grădină botanică a castelului, cu peste 4900 de specii de plante, dar și chilia mănăstirească. Locul a fost o oază de relaxare pe faleza plajei. Recomand cu mare drag să vă detașați de lucrurile cotidiene și să vedeți ce minunății sunt și dincolo de granițele noastre.

Gradina Rozelor, Balcik – Bulgaria

Am ajuns în Nisipurile de Aur, combinația perfectă între relaxare și mișcare, o alegere ideală pentru un sejur perfect pe litoralul bulgăresc.

Nisipurile de Aur – panorama

Nisipurile de Aur este cea mai faimoasă stațiune de pe coasta de nord a Mării Negre. A doua cea mai mare stațiune din Bulgaria ca și capacitate și număr de turiști.

Zona din jurul stațiunii este unică prin speciile de plante și vegetația de coastă, înconjurată de păduri de stejar, fag și pini, fiind desemnată Parc Natural.

Păstrează specii de plante și animale pe cale de dispariție și protejate, și au fost construite cinci trasee turistice care trec pe lângă fântâni vechi, zone de recreere, locuri cu priveliști încântătoare către mare.

Printre această verdeață și răcoare frumoasă se află peste 100 de hoteluri, dintre care unele sunt deschise tot timpul anului.

Complexul poate satisface gustul chiar și al celui mai pretențios vizitator, deoarece dispune de numeroase hoteluri cu toate facilitățile pentru un sejur confortabil. În stațiune sunt restaurante, baruri și locuri de divertisment care oferă o mare varietate de viață de noapte.

Nisipurile de Aur - loc perfect pentru o vacanta de vis
Nisipurile de Aur – loc perfect pentru o vacanta de vis

Plajele cu nisip auriu oferă mult spațiu pentru plajă, înot și sporturi nautice. Apele Mării Negre sunt calme și calde în timpul lunilor de vară, ceea ce o face perfectă pentru înot, snorkeling și scufundări.

Piscinele cu apă minerală caldă care provine de pe plajă, unde există două izvoare cu o temperatură de 24 ℃, oferă o oportunitate de a trata artrita, astmul, nevroza și alte boli.

Legenda Nisipurilor de Aur

Alegerea frumosului nume al stațiunii nu poate fi descrisă ca fiind întâmplătoare. Potrivit legendei, coasta era locul preferat al piraților și o ascunzătoare perfectă unde își îngropau comorile furate. Pământul a decis să se răzbune pe tâlhari și a transformat aurul în nisip auriu strălucitor, de care ne bucurăm și astăzi.

Se pare că au îngropat o mulțime de comori, deoarece plaja are aproape 4 km lungime până la 100 de metri lățime.

O altă poveste interesantă este despre „curățarea” terenului din apropierea complexului de numeroși șerpi care locuiau în zonă, înainte de construirea acestuia. Pentru a scăpa de reptile, experții au comandat arici din Albania, care au fost aruncați dintr-un avion deasupra stațiunii.

Aceasta este o legendă pe care personalul complexului și locuitorii din Varna o povestesc oaspeților lor până în prezent.

Hotelul Palm Beach 4*

Noi am ales un hotel care să fie cât mai aproape atât de plajă, cât și de centrul orașului Varna ce să ne permită să explorăm în voie zona, să fie multă liniște și să ne putem bucura de soare.

Hotel Palm Beach, Bulgaria 4*

În cele 3 nopți petrecute la hotelul Palm Beach, din Bulgaria, ne-am simțit foarte bine, mâncarea a fost excelentă. Am stat la etajul 6, într-o cameră ce ne-a oferit o priveliște frumoasă spre mare. Am avut parte de un serviciu profesionist, o cazare confortabilă, o varietate bogată de alimente și băuturi delicioase și la discreție.

Noi nu am beneficiat atunci de folosirea gratuită a șezlongurilor și umbrelor pe plajă, citisem, că din vara lui 2022, hotelul dispunde de o zonă privată pe plajă unde a inclus turiștilor și aceste facilități. Managementul s-a schimbat recent, ridicând hotelul la standarde internaționale. 

Hotelul are patru stele și regim All Inclusive. Managementul este asigurat de către o echipă cu multă experiență, fiind un hotel ”prietenos pentru familii”, cu multe surprize pentru adulți și copii.

Hotelul Palm Beach este o unitate modernă de cazare, renovată, unde turiștii se pot bucura de confort și servicii de calitate, curățenie și multă liniște, exact cum ne-am dorit și noi să fie.

Camere spațioase

Camera noastra cu vedere spre mare
Camera noastra cu vedere spre mare
Baia curata
Baia curata

Hotelul deține apartamente, 136 de camere, spațioase, confortabile și foarte silențioase, ceea ce ne-a plăcut la maxim. Conține camere pentru familie, camere standard și suite, unele cu vedere la mare și altele cu vedere la parc, dotate cu toate facilitățile necesare pentru un sejur de vis. Este un hotel care acceptă animale de companie și dispune de o parcare proprie.

Mâncare cât cuprinde

Hotelul oferă o varietate de opțiuni culinare, inclusiv un restaurant principal All Inclusive care servește mâncăruri internaționale și locale, un bar la piscină, unul pe plajă și un bar în holul hotelului. În fiecare săptămână se organizează trei seri tematice: bulgărească, arăbească, mediteraneană cu specific tradițional zonei respective.

si multe bunataturi: fructe, prajituri

Plaja privată a hotelului este amenajată și include un Beach Bar, de la care toți turiștii pot lua produse diverse pe tot parcursul zilei, consumația fiind inclusă în regimul All Inclusive. WiFi-ul este gratuit în hotel, bar, piscină, restaurant – pe toată aria hotelului.

Facilități pentru toate gusturile

Ce ne-a bucurat foarte mult au fost facilitățile de relaxare, care includ o piscină mare în aer liber cu apă dulce și o secțiune pentru copii mici, o piscină interioară, o sală de fitness și un centru spa cu saună, tratamente de masaj și alte terapii de înfrumusețare. Ne-am răsfățat de minune! 

Piscina hotelului
Piscina si sala de bowling

Hotelul deține și singura sala de bowling din stațiunea Nisipurile de Aur. O surpriză foarte plăcută a fost primirea ca și cadou al unui joc de bowling gratuit. Am retrăit momentele din copilărie, că tare mult îmi place acest joc.

Hotelul Palm Beach ofera oaspetilor drept cadou un joc de bowling gratuit.

Alte facilități incluse: animație pentru copii și adulți – pe tot parcursul zilei, șase zile din șapte, activități diverse.

Loc de joaca pentru copii

Club pentru copii gratuit: aerobic, darts, petanque, shuffleboard, gimnastică în apă, bile de apă, tenis de masă, petrecere color la piscină și multe alte activități, iar seara, mini disco. Mai sunt disponibile: teren de tenis de câmp, biliard, tenis de masă și alte jocuri. Hotelul oferă și transfer de la aeroportul Varna și retur.

Hotelul dispune de două săli multifuncționale pentru conferințe, pentru desfășurarea de evenimente cu o capacitate totală de 260 de locuri.

Mini-sera de pe acoperiș

Am aflat că pe acoperișul hotelului este o mini-seră cu legume și fructe crescute ecologic pe care le servesc în meniurile de la restaurant. De asemenea, se vorbea și de contruirea unui sky bar pentru o panoramă frumoasă spre Marea Neagră.

Deși marea era la picioarele noastre, totuși am preferat să ne bălăcim la piscina hotelului cu 250 m2. La barul piscinei am savurat un cocktail și am mâncat o înghețată. Era inclus în preț fiind regim AI. Nu am dorit să stăm mult la soare sau să folosim wireless-ul gratuit al hotelului, ci am dorit să descoperim cele mai frumoase locuri din zonă.

Am descoperit pe parcurs că hotelul oferea și disponibilitatea de a închiria o bicicletă pentru a cunoaște și explora frumusețea parcului natural Nisipurile de Aur. Poate data viitoare putem merge și noi!

Plaja

Plaja din Nisipurile de Aur are o lungime de aproape 4 km, cu nisip foarte fin, auriu, cu apă curată, cristalină, certificată Blue Flag, oferind oportunități excelente pentru recreere și sporturi pe plajă.

Plaja cu nisip fin, cristalina si curata

Un mare parc acvatic a fost construit lângă plajă, oferind o mulțime de divertisment pentru copii și adulți.

Obiective turistice în jurul Nisipurilor de Aur

Din motive personale nu am mai ajuns la obiectivele menționate mai jos, ceea ce ne-am fi dorit foarte mult.

Delfinariu Varna

La 15 km de Nisipurile de Aur și la 27 km de Albena, delfinariul este un simbol al orașului Varna.

Delfinariul din Varna

Mănăstirea Aladja Nisipurile de Aur

La 2 km de stațiune, mănăstirea a fost menționată în 1832 de arheologul rus Viktor Teplekov.

Manastirea Aladja, Nisipurile de Aur

A fost o vacanță exact așa cum ne-am dorit, un sejur de vis, cu liniște și multă relaxare. M-aș întoarce cu mare drag să văd modificările descrise pe site. Cu siguranță ar fi câteva zile de recreere.


*Acest  articol a fost scris pentru Proba 6 a competiției Spring SuperBlog 2023.
Surse: poetii-nostri.ro – poezia Cântec sub stele; palmbeach.bg/ro; Facebook – Palm Beach Hotel, Golden Sands; Youtube – Palm Beach Official Video.
(Visited 461 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!