Dragi părinți,

Știu că în ultima perioadă ați călătorit și voi destul de mult, ca și mine de altfel, dar doar cu mașina. A mai parcurge încă vreo 7500 km ar fi destul de obositor. Este momentul să vă îndepliniți un vis: de a zbura pentru prima dată cu avionul. Ziua voastră de naștere (23 și 28 octombrie) se apropie, așa că am pentru voi o surpriză.

Mama, te rog să ceri 2 zile de concediu ca să puteți zbura departe, la capătul lumii. Cum ți se pare?

Dar haideți să vă zic mai în detaliu ce am reușit să obțin alături de cupidonul Christian Tour. Am căutat pe internet city break Christian Tour și nu mi-a fost foarte greu să aleg din nenumăratele oferte city break, știind că voi ați mai fost în Ungaria, Viena, Praga, Istanbul, Roma și Paris, au mai rămas doar câteva orașe din câte trebuia să aleg. Eu, însă, am găsit cea mai bună destinație pentru voi.

E deja toamnă, dar noiembrie, e o perioadă perfectă pentru a petrece trei zile romantice în cea mai vestică țară europeană: Lisabona. Am găsit bilete de avion Christian Tour la prețuri destul de accesibile. Cazarea cu spa la Altis Belem Hotel & Spa, foarte aproape de centru.

Portugalia te fascinează prin istoria mândră și impunătoare transpusă prin obiectivele turistice impresionante, tradițiile și obiceiurile interesante, dar și prin spiritul modern al vieții de aici.

Pentru că știu că vă place să aflați oriunde mergeți și istoria țării, am căutat pentru voi câteva lucruri mai puțin știute despre Portugalia:

  1. Portugalia este cea mai veche țară din Europa. Ea a fost fondată în 1139 de Afonso Henriques, care a devenit primul rege al țării, iar timp de aproximativ 800 de ani țara a fost regat, până în 1910.
  2. Exploratorul Vasco da Gama, cel care a descoperit ruta pe mare către India, a fost de origine portugheză.
  3. Podul Vasco da Gama din Lisabona este cel mai lung pod de pe continent, cu o lungime de 17 kilometri.
Podul Vasco da Gama, dreamstrime.com

    4. Prințesa portugheză Catarina de Braganca a fost cea care a introdus obiceiul servirii ceaiului în Marea Britanie.

Lisabona este un oraș cuceritor, romantic și nostalgic, care s-ar putea să se dovedească a fi de neuitat, mai ales atunci când o să vă amintiți serile cu muzică fado sau priveliștile romantice deasupra râului Tagus.

Priveliști romantice, râul Tagus, tours-snackaround.pt

E suficient să ajungeți oriunde în Lisabona ca să vă bucurați de culorile roșiatice și apusurile care se lasă tot mai devreme peste oraș. 

Vă puteți începe acest city break în Lisabona cu o plimbare cu renumitul tramvai 28, nu înainte de a vă achiziționa Lisboa card ca să aveți plimbarea gratuită. Acest card include și multe intrări gratuite la muzee și discounturi la anumite atracții turistice. Acest micuț tramvai reușește să pătrundă printre cele mai înguste și abrupte străduțe pe care ți le-ai putea imagina vreodată.

Renumitul tramvai 28, shutterstock

Dacă luați centrul orașului pe jos, neapărat să ajungeți în Rossio Square, Piața Comerțului, Catedrala Lisabonei, Liftul Santa Justa, Centrul comercial Campo Pequeno, construcție în stil maur, emblematice pentru Lisabona.

Centrul Lisabonei, tours-snackaround.pt

Merită să vă plimbați și pe străduțele colorate din cartierul Bairro Alto și orașul vechi Alfama.

Cartierul Bairro Alto, tour-snackaround.pt

Vă puteți continua călătoria cu o vizită la Turnul Belemunul dintre cele mai faimoase monumente ale Portugaliei, aflat chiar în apropierea râului Tagus. În Belem aveți ocazia să mâncați autenticele Pasteis de Belem, pastelăria care a păstrat rețeta tradițională din 1837.

Turnul Belem, shutterstock

În apropierea turnului se află Mănăstirea dos Jeronimos, o mănăstire impresionantă, construită în stil gotic.

Mănăstirea dos Jeronimos, planetware.com

Puteți vizita și Monumentul Descoperirilor, construcția datată din anii 1960, comemorează 500 de ani de la moartea Prințului Henric Navigatorul.

Monumentul Descoperirilor, pixabay.com

Muzeul Național al Trăsurilor (Museu Nacional dos Coches) din Lisabona poate fi regăsit în incinta fostei școli regale de echitație.

Museu Nacional dos Coches, liveportugal.pt
Priveliște asupra orașului, către Castelul Sao Jorge, shutterstock

Pe coasta de sud-vest a Portugaliei se află încântătoarele plaje ale Oceanului Atlantic cum ar fi plaja Costa de Caparaca, o plajă cu nisip fin, mare de 15 km şi staţiunile Cascais (cunoscută şi ca staţiunea regilor), Estoril (o zona cosmopolită cu renumitul său cazino) care, alături de Sintra (orăşel de poveste, înconjurat de numeroase castele şi palate), formau odinioară renumitul Triunghi de Aur.

A doua zi o puteți petrece făcând o excursie la Sintra, aflată la 30 de minute de mers cu trenul. Cea mai frumoasă priveliște deasupra pădurii o puteți avea din Castelul Moorish. Veți fi cuceriți de plimbările și traseele prin grădinile din Sintra, dar și de atmosfera rurală din micuța așezare portugheză.

Sintra, parquesdesintra.pt

Puteți da o fugă până la ”capătul lumii”, la cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca. Este la 15-20 min distanță de Sintra cu autobuzul 403. Aici cele mai fascinante sunt  valurile, stâncile sculptate și oceanul cu ape limpezi, turcoaz care vă fac să credeți că sunteți cu adevărat la capătul lumii.

Cabo da Roca, youtube.com

Din meniul la un restaurant tradițional portughez puteți alege dintre antreu, carne, pește, dulciuri și băuturi. Nu ratați să mâncați din preparatele de pește, faimosul bacalhau (cod) în Bairro Alto. Codul la cuptor este însoțit de obicei de un pahar de gingja (lichior de cireșe negre), sau de un pahar de vinho verde sau unul de porto.

Mercado da Ribeira este faimoasa hală cu restaurante pe care ar fi bine să o vizitați. Aici veți găsi tot ce vă poftește suflețelul, atât bucătăria tradițională cât și restaurante cu specific internațional, spaniol etc. Veți avea ocazia să testați faimoasele tarte cu gălbenuș de ou – pasteis de nata, dar și alte minunății ovos moles de Aveiro (care au la bază gălbenușul de ou).

Sper că v-am stârnit interesul și o să vă placă mini escapada romantică ce v-am pregătit! Vă urez de acum LA MULȚI ANI cu sănătate, voie bună. Să aveți un zbor lin și să prindeți soare oriunde mergeți. Vă iubesc! Abia aștept să îmi povestiți cum a fost.

A voastră fiică,

Izabella

* Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 – proba 2.

Surse: citybreaks.christiantour.ro/citybreak, christiantour.ro/blog/

(Visited 235 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!