Transilvania Fest 2017

Evenimentele adunate lunii NOIEMBRIE sunt :

      1. Transylvania Wine Fair 2017, Brașov Business Park, Brașov, 10.11-12.11

Transylvania Wine Fair 2017 a fost lansat în toamna anului 2013, ajungând deja la cea de-a V-a ediție. La acest eveniment participă producători, importatori și distribuitori de vinuri, băuturi alcoolice, cafea și ciocolată, produse culinare, trabucuri și tutun, accesorii pentru vinuri, reviste și bloguri de specialitate.

Cu ocazia acestui târg, cei care vizitează Brașov Business Park în perioada 10-12 noiembrie, vor avea șansa de a degusta cele mai bune vinuri de pe piață, de a fi la curent cu noile produse și de a achiziționa vinurile preferate la prețuri speciale. Pe lângă degustările obișnuite de la standurile expozanților, vizitatorii vor avea parte de o serie de „evenimente în eveniment”, precum masterclass-uri, show-uri culinare și concerte.

Mai multe detalii poți afla AICI și AICI.

      2. ÎnCerc The Camp, Râșnov, 10.11

ÎnCERc te invită în tabără! La munte, să privim CERul albastru și să înCERcăm să descoperim ritmul nostru interior prin muzică, rezonanța noastră autentică și cântec. înCerc este un proiect proaspăt și original care propune o serie de întâlniri de lucru în care îmbină tehnici de improvizație din muzică și dans pentru a da naștere unor forme noi și îndrăznețe de exprimare pentru participanții la ateliere. ÎnCERc te invită în tabără! La munte, să privim CERul albastru și să înCERcăm să descoperim ritmul nostru interior prin muzică, rezonanța noastră autentică și cântec.

ÎnCerc este un proiect proaspăt și original care propune o serie de întâlniri de lucru în care îmbină tehnici de improvizație din muzică și dans pentru a da naștere unor forme noi și îndrăznețe de exprimare pentru participanții la ateliere.

Detalii pentru înscriere puteți găsi AICI.

      3. Drumeție în Masivul Postăvaru, Brașov, 12.11

Să faci o drumeție în Masivul Postăvaru toamna-iarna, când totu-i colorat și plin de nuanță în jur și să simți aerul tare și curat de munte în plămâni te face să privești întreaga viață dintr-o altă perspectivă!

Când? Pe 12 Noiembrie, 2017 (duminică)

În această drumeție, se va ˝ataca˝ vârful Postăvaru (1799 m)

Traseul durează 6-7 ore și nu este foarte tehnic, dar este solicitant. Este necesară o condiție fizică bună.

Cost participare: 50 Ron, Locuri disponibile: 20

Înscrierile se pot face AICI. Alte detalii despre eveniment găsești pe pagina de pe Facebook AICI.

       4. Spectacol de teatru ”Pescărușul”, Centrul- Cultural Reduta, Brașov, 15.11

Adaptare după A.P. Cehov, cu Trupa de teatru Redoute. Captează atenția prin viziunea distinctă, modernă asupra textului, propusa de regizorul si actorul Teatrului National București, Vitalie Bichir.
Întreaga piesă e o mărturie a absurdităţii condiţiei umane. In „Pescăruşul”, un grup de personaje aflat într-o casă la ţară, pe malul unui lac, se zbat să scape de destinul lor mohorât.
Actriţa Arkadina e obsedată de bătrâneţe, fratele ei Sorin, ar vrea să trăiască mai intens, scriitorul Trigorin ar dori să cunoască alte pasiuni decât scrisul, tânărul Treplev, fiul Arkadinei are ambiţia de a descoperi şi de a impune o nouă formulă artistică, iar micuţa Nina, proaspătă şi impulsivă, visează să ajungă o mare actriţă şi să savureze „adevărata glorie, gloria răsunătoare.”
Dorinţa de reuşită este atât de vie în ea încât dispreţuieşte dragostea sinceră a lui Treplev şi se apropie de celebrul Trigorin, sperând un ajutor în cariera teatrală. Disperat, tânărul scriitor încearcă să se sinucidă, dar nu reușește. O va vedea pe Nina plecând cu Trigorin, pe care îl detestă pentru norocul lui.

Toate personajele care se mişcă în atmosfera piesei au un fel de premoniţie a înfrângerii lor în dragoste sau în artă. Îşi visează pasiunea, vorbesc despre ea, dar nu o trăiesc.

Preț bilet: 5 lei. Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta. Mai multe informații poți afla AICI.

       5. Dezvoltarea inteligențelor multiple prin joc, Academia Heidi, Brașov, 16.11

Academia Heidi

Sistemul școlar actual nu se poate adapta pentru fiecare copil în parte, însă copilul poate dezvolta mecanisme de adaptare care îl vor ajuta să-și dezvolte la maximum potențialul.

Ca părinte sau educator cu siguranță ți-ai adresat întrebarea: „Cum pot sprijini copilul?”, sau „Cum îmi pot pregăti copilul pentru școală?”. Poate te-ai gândit la toate acestea și te-au cuprins diferite emoții: îngrijorare, neliniște, teamă, frustrare, dezamăgire, curiozitate, nerăbdare, mândrie și lista poate continua. Acest workshop vine în sprijinul tău cu informații utile, bazate pe experiența de lucru a Adrianei Mitu cu cei mici și pe tehnicile studiate și dezvoltate de-a lungul ultimilor 3 ani.

Bilete: http://bit.ly/2y4DJqy, iar evenimentul pe Facebook AICI.

        6. Târgul de Turism al României, Romexpo, București, 16.11-19.11

Turism cultural, de aventură sau de business, destinații exotice sau croaziere? Cele mai interesante oferte și atracții turistice din țara și din străinătate te așteaptă la Târgul de Turism al României – între 16 și 19 noiembrie, la Romexpo!

Program de vizitare: 16 – 18 noiembrie: 10 – 18, 19 noiembrie: 10 – 16. Bilet intrare: 10 lei/zi.

Detalii pe site-ul www.targuldeturism.ro și pe Facebook AICI.

        7. Inaugurarea Târgului de Crăciun din Sibiu 2017, Piața Mare, Sibiu, 17.11

Weekendul 17-19 noiembrie transformă Sibiul într-un oraș în care locurile de cazare la hoteluri sunt epuizate în proporție de aproape sută la sută. Meritul acestei performanțe se datorează deschiderii Târgului de Crăciun din Piața Mare. Ediția 2017 a Târgului de Crăciun se deschide oficial la data de 17 noiembrie și se închide în 3 ianuarie 2018.

Află mai multe detalii despre eveniment AICI sau AICI.

         8. Etnovember 2017, AULA Brașov, Ed. XIX-a, Brașov, 18.11-20.11

Cu o istorie de peste 15 ani, Festivalul Etnovember a reușit să devină o punte de legătură a tradițiilor, prin păstrarea și promovarea culturii etniilor.

Festivalul este o fraternizare a spiritului Brașovului, care a fost un oraș multicultural încă de la întemeiere. Festivalul Etnovember 2017 se va desfășura și anul acesta în binecunoscuta formulă de 3 zile în fiecare an desfășurându-se programul în locația deja stabilită, Aula Sergiu Chiriacescu.

Mai multe detalii poți citi AICI și AICI.

         9. Mandale – Pictura pe Sticlă începători, Brașov, 20.11-21.11

Mandala poate deschide o poartă către noi înșine, către o lume interioară fascinantă, către simetria și plenitudinea ființei umane. Nu sunt necesare cunoștințe de desen sau pictura. Fiecare poate da frâu liber creativității proprii. Actul creator are loc în însăși simplitatea întâlnirii dintre interior și exterior, dintre mâna ta și materialul pe care creezi mandala. Cei care nu au experiență artistică sunt surprinși de ușurința cu care reușesc să creeze mandale și de efectul benefic profund al acestui proces, problemele si blocajele dizolvând-se aproape de la sine, permițând astfel răspândirea păcii, liniștii și armoniei în interiorul ființei noastre. Fiecare mandala constituie expresia sufletului nostru.

Locație: Strada Dobrogea, nr.9, Brașov

Mai multe detalii găsești AICI.

       10. Sărbătoarea Subcarpați, Brașov, 23.11

Pentru al doilea an la rând, Sărbătoarea Subcarpați ajunge la Brașov, pe 23 noiembrie la Kruhnen Musik Halle.

După ce anul trecut trupa a lansat noul album, Satele Unite Ale Balcanilor, Subcarpați repetă experiența de la Brașov.

Este vorba despre a da jos granițele ca să descoperim un nou sunet balcanic, o cultură comună” – Bean MC Subcarpați e un mix exploziv între muzici tradiționale românești și beat-urile zilei de azi. O combinație eclectică prin care ne reoxigenăm cu folclor românesc, instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, dubstep, rap sau dancehall.

Pentru achiziționarea biletelor apasă AICI.

        11. Atelier creativ de confecționat bijuterii din lână împâslită, Str. Prundului, nr.1, Brașov, 23.11

Bucuria în lucruri simple invită adulții la creație și relaxare, un Atelier creativ de confecționat bijuterii din lână împâslită.

Că tot o să vină frigul, ne „echipăm” cu lână 🙂

Data: joi, 23 noiembrie 2017

Ora: 18.30 – 20.30

Loc: Str Prundului nr 1, et 1 (Sediul Casei Junilor)

Preț atelier: 40 lei (fiecare lucrează câte bijuterii poate)

Participarea se face pe bază de înscriere până la data de 21 noiembrie la adresa de e-mail: bucuriainlucrurisimple@gmail.com, în care specificați numele atelierului și data.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook AICI și AICI.

        12. Deschiderea Târgului de Crăciun, Piața Unirii, Cluj – Napoca, 24.11

”Dacă ar fi să descrii Crăciunul pe scurt, ar fi… sărbătoarea cu un milion de surprize! Însă cele mai frumoase surprize se fac în familie. Sau, la câte scaune punem în jurul mesei iarna, în FAMILION.

Între 24 noiembrie – 30 decembrie, ne dăm întâlnire la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca!

Smiley, Frozen – Regatul înghețat, Young Famous Orchestra, Moonlight Breakfast sunt doar câteva dintre numele ascunse bine – până acum – în cutiile uriașe de cadouri. 🎁

Îți era dor de vin fiert, nuci și turtă dulce, nu-i așa? Căsuțele meșteșugarilor revin în Piața Unirii mai multe și mai frumoase, ca să ne bucurăm de bunătăți în timpul activităților – colinde și concerte, teatru de păpuși, ateliere de creație pentru copii, musical, patinoar, povești la gura sobei, animație stradală și spectacole”.

Detalii AICI.

        13. Handmade Transilvania Festival, Cluj – Napoca, 24.11-26.11

A 3-a ediție a festivalului revine cu o selecție de artizani locali, obiecte unicat și o atmosferă magică. Anul acesta vei întâlni cei mai deosebiți meșteșugari și producători transilvăneni, care vin să ne spună câtă migală și dăruire este în spatele unui obiect făcut de mână. Peste 40 de artizani locali vor expune pe parcursul a 3 zile pentru iubitorii de îndeletniciri și de frumos.

Mai multe detalii despre program AICI.

       14. Ziua Munților Bucegi, Mountain Adventure Sinaia, Munții Bucegi, 28.11

Mountain Adeventure Sinaia te invită la Ziua Munților Bucegi și a Sfinxului, Ediția a 2-a.

Ziua Munților Bucegi și a Sfinxului este un eveniment în care se va ajunge pe Platoul Bucegi și lângă Sfinx și îl vor celebra conform tradiției de pe vremea strămoșilor noștri! Evenimentul este creat pentru orice nivel de pregătire fizică și/sau persoanelor lipsite de experiență în ceea ce privesc traseele montane, tot ce ai nevoie, fiind doar dorința de a participa alături de asociație!

”Această zi de 28 Noiembrie a fost considerată o zi sacră, o zi în care se spune că la apus, în zona Sfinxului vor avea loc diferite fenomene inexplicabile, așa că vă invităm alături de noi pentru a ne convinge de aceste mituri!”

Coborarea o vom efectua la lumina lanternelor într-un mediu controlat și cât se poate de sigur. Este momentul ideal de a evada din aglomerația si agitația orașelor și de a te bucura de natură , aerul curat și priveliștea superbă oferită de Munții Bucegi și nu numai!

În cadrul acestui eveniment vei avea ocazia să străbați o parte din crestele Munților Bucegi, vei vedea celebrul Sfinx si Babele, vei cunoaște legendele locului, vei cunoaște oameni noi având aceeași pasiune, vei face mișcare în aer liber, îți vei relaxa mintea.

Înscrierile se fac până pe data de 26 Noiembrie 2017. Mai multe detalii AICI.

        15. Piramida de Lumină, Bușteni, 27.11-29.11

Tabără inițiatică, ordinul inițiatic Gemenii Zamolxis, Artemis și Apollo

Învățături, inițieri și meditații.

Când? 27 -29 noiembrie

Piramida de lumină de la Sfinx – Program misionar Platoul Bucegi

Ultima zi de înscriere – 13.11

Pentru detalii și înscrieri apasă AICI.

Acestea sunt evenimentele cele mai importante adunate pe luna NOIEMBRIE. 

Tu la care din ele vei participa? 🙂

Dacă simți că te-a ajutat, te invit să-l DISTRIBUI mai departe! Mulțumesc!

Toate bune îți doresc! Pe curând! 🙂

(Visited 162 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!