Eclipsa totală de soare

Eclipsele sunt cele mai puternice perioade de tranziție pe care le putem experimenta. Eclipsa de Soare care urmează marchează începuturi și sfârșituri majore în viețile noastre, dar și purificări și arderi profunde în interiorul nostru.

Eclipsa totală de Soare a avut loc luni, 21 august 2017. A fost prima eclipsă totală de Soare care a trecut peste Statele Unite ale Americii în secolul al XXI-lea. Eclipsa totală de Soare din 21 august a fost vizibilă în 14 state americane — din Oregon, în nord-vest, și până în Carolina de Sud, în sud-est. Fenomenul s-a putut admira sub forma unei eclipse solare parțiale în anumite regiuni din Europa, Africa și America de Sud. În fiecare dintre cele 14 state americane, eclipsa totală de Soare a durat cel mult 2 minute și 40 de secunde.

Eclipsa totală de Soare văzută în Statele Unite ale Americii

Richard Vondrak, cercetător la NASA Goddard Space Flight Center din Maryland, a expus lucrurile într-un mod foarte poetic – ”O eclipsă totală este un dans în trei – Luna, Soarele și Pământul”.

 Ce este o eclipsă?

 În astrologie, luna reprezintă feminitatea și guvernează confortul și emoția. Soarele reprezintă latura masculină și conduce ego-ul și puterea. Atunci când are loc o eclipsă de lună, Pământul se află exact între soare și lună.

Această Eclipsă de Soare este semnificativă în mai multe moduri. Fiind în semnul Leului, reprezintă o îmbunătățire majoră în viață pentru fiecare din noi. Calitatea vieții noastre se îmbunătățește, pe măsura ce ne dezvoltăm sentimentul sinelui și sentimentul de putere personală. Aceasta este energia care deschide inimi.

O eclipsă de Soare se produce când Luna trece între Pământ și Soare, ceea ce întunecă total sau parțial Soarele văzut de pe Pământ.  O eclipsă de Soare totală se produce atunci când diametrul aparent al Lunii este mai mare decât cel al Soarelui, blocând toate razele directe ale Soarelui, și cufundând ziua în întuneric. Eclipsa totală nu se produce decât pe o bandă strâmtă de la suprafața Pământului, în timp ce o eclipsă de Soare parțială poate fi vizibilă pe o regiune vastă de mai multe mii de kilometri lărgime.

Tipuri de Eclipse Solare
Eclipsa Solară în USA

Eclipsa în Europa

În Europa, eclipsa a fost vizibilă în Europa de Nord-Vest în cursul serii sau la apusul Soarelui. Doar în Islanda, Scoția și în Irlanda eclipsa a fost văzută de la început până la sfârșit. În restul Regatului Unit, în Norvegia, în Țările de Jos, în Belgia, în Franța, în Spania și în Portugalia, eclipsa s-a văzut doar înainte de apusul Soarelui.

Eclipsa totală de Soare în România

Următoarea eclipsă totală de Soare, vizibilă de pe teritoriul Românei și din București, se va produce pe 3 septembrie 2081. Cu toate astea, nu trebuie să aștepți până atunci – momentan, eclipsele sunt destul de des întâlnite, având o frecvență de aproximativ 18 luni. Dacă ești pasionat de asta și vrei să mergi pe „urmele eclipsei”, atunci ar fi indicat să călătorești în locurile unde vor avea loc.

Difuzarea evenimentului a fost online, la adresa cnn.com/specials/vr/total-solar-eclipse-2017. Show-ul a început cu o emisiune intitulată CNN`s Eclipse of the Century la care a participat astronautul Mark Kelly și corespondentul CNN responsabil de spațiu și știință – Rachel Crane. Transmisiunea a început pe 21 august la ora 8:00 AM – ora României.

Eclipsele de Soare vizibile de pe teritoriul României în următorii 50 de ani

Ultima Eclipsă

Luna se îndepărtează de Pământ cu o viteză de 4 centimetri pe an, conform NASA. Din această cauză, eclipsele totale de soare nu vor mai exista în viitorul îndepărtat, deoarece dimensiunile aparente ale celor două corpuri nu vor mai coincide, Luna nemaifiind capabilă să acopere în întregime discul solar. Conform lui Vondrak, ultima eclipsă totală de soare care va putea fi văzută de pe planetă va avea loc peste 600 de milioane de ani.

Progresul Eclipsei totale de Soare

În fiecare an au loc între patru și șapte eclipse de Soare și de Lună, dintre care cel puțin două solare și două lunare.

Mădălina Groșanu, psiholog și astrolog, ne împărtășește din atmosfera astrală ce se prefigurează până la sfârșitul anului 2017, dar și ce influență are asupra noastră eclipsa totală de soare din 21 august.

Retrogradarea lui Mercur până în 5 septembrie vizează energia pământului și ne împinge la o introspecție pentru aspectele materiale ale vieții. El ne invită să căutăm răspunsul la următoarele întrebări: Ce sunt banii? Ce este munca? Ce înseamnă reușita socială? După ce principii și valori ne ghidăm.

După 10 septembrie începem, în sfârșit, să simțim atmosfera mult mai relaxată, și încet, încet până în finalul anului ne vom bucura de realizări pentru că vom simți o deblocare. În septembrie și octombrie, lecția pe care o avem toți de perfecționat este discernământul, abordarea realistă, practică a fenomenelor, a evenimentelor, a relațiilor, cu alte cuvinte… a vieții. În acest final de an, descoperim mai mult decât oricând, cât de toxic este orgoliul. Trebuie să dăm mai multă atenție orgoliului și formelor subtile de manifestare. Asta ne va face să simțim Puterea care vine din Iertare.

Dacă te gândești la sistemul astrologic ca la un computer, eclipsele sunt acele momente în care drive-ul scrie un nou cod pe suprafața magnetică a vieții. În timp ce se întâmplă asta, există posibilitatea să ștergem anumite date pentru totdeauna. Totul va fi rescris și co-creatorul ești tu.

Soarele și Luna, împreună cu energia Leului ne ajută să ne explorăm inimile și ne încurajează să acționăm pentru lucrurile în care credem. Vom fi infuzați cu trăsăturile Leului, care are forța, este magnetic, generos, impulsiv și are o dorință puternică de a iubi și a fi iubit. Punctul central este focalizat în acele arii din viață care au nevoie de mai multă abundență, succes, fericire și bucurie. Avem permisiunea să ne bucurăm de o viață mai frumoasă, să fim bucuroși și să exprimăm copilul interior mai mult.

Întâlnirea Soarelui cu Luna, în uniune perfectă (astrologii numesc acest fenomen Cazimi, care înseamnă – în inima Soarelui) este cel mai puternic moment pentru această Planetă. În acel punct, intrăm în inima soarelui, în camera tronului regal.

Cazimi înseamnă, de fapt, că Luna se așează pentru câteva minute pe tronul regelui. Acest lucru ne oferă puteri regale. Această energie generată de eclipsa de Soare poate fi folosită dacă vrem ca ceva să se manifeste, fiind una din cele mai înalte forme de manifestare.

Soarele este Regele cerului. Când planeta este invitată în camera sa regală, putem primi cu toții o infuzie de energie solară. Această energie stimulează exprimarea conștiinței inimii și a iubirii. Arde tot ceea ce nu ne mai servește, curăță totul și ne reînnoiește mintea, corpul și spiritul. Atunci când luna se retrage din camera regală, începe un proces de renaștere. Când Soarele și Luna sunt în uniune perfectă, este o șansa unică de a ne alinia ego-ul cu sufletul. Pentru a balansa lucrurile, la nivel personal și colectiv.

Pe măsură ce te topești în iubire, ego-ul tău dispare. Nu te gândești să iubești, ești doar iubire, strălucind ca soarele. ~ Ram Dass

 Sufletul nostru este veșnic și întotdeauna prezent, chiar dacă nu îl simți întotdeauna sau nu îi acorzi atenție.

Ego-ul spune: Odată ce totul va fi la locul lui, eu voi simți pacea. Sufletul spune: Găsește-ți pacea și apoi totul va veni de la sine.”- Marianne Williamson

 SOARELE reprezintă ego-ul, iar LUNA sufletul. Una din cele mai mari transformări este să realizăm și să înțelegem diferența dintre suflet și ego. Sufletul nostru este etern și mereu prezent, chiar dacă nu îi acordăm mereu atenție.

O persoană aflată în spațiul sufletului se onorează pe sine. Spune “NU” la ce nu îi mai servește și “DA” la noi provocări. Se respectă pe sine și alege să ia distanța față de ceea ce nu înseamnă respect. Pe măsura ce se îndepărtează, învață din lecțiile primite. Îi onorează și îi respectă pe ceilalți. Învață să-ți asculți sufletul când iți vorbește, ai încredere în tine și acționează în acord cu ghidarea ta internă.

Sufletul tău este o sursă de iubire necondiționată, curaj, putere, înțelepciune, fericire și bucurie. Nu poate fi rănit de opiniile altora și circumstanțele externe. Sufletul tău este cine ești tu dincolo de etichete, roluri, așteptări și măști sociale.

Este ceva care nu se schimbă – ești tu și vei fi tu pentru totdeauna. Este energie divină din Univers.

Dacă vrei să-ți găsești scopul tău, să trăiești o viață plină și sănătoasă, este esențial să-ți aduci ego-ul și mintea în relație cu sufletul. Aceasta este șansa pe care ne-o oferă această Eclipsă de Soare.

Vezi pentru tine, ce înseamnă această eclipsă solară și ce adevăr îți va revela ție. Arată-te așa cum ești! 🙂

Dragii mei, o zi frumoasă cu mult soare să aveți! 🙂

Sursa : https://empowerastrology.org

(Visited 327 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!