Am adunat o listă cu câteva evenimente și pentru luna septembrie. Acestea sunt :
- Amural 3 Festival Vizual, După Ziduri, Brașov, 31.08- 03.09
Ultimul festival de vară, primul de toamnă în pădure și în vechiul oraș medieval și digital vizual și emoțional După Ziduri, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Cinematograful Popular, Bastionul Graft, Turnul Măcelarilor, Turnul Alb, Turnul Negru Braşov, Belvedere, Dealul Warthe.
Mai multe informații despre eveniment : http://amural.ro/ și pe pagina de Facebook: AICI.
2. Dancing Mountains, Ed. a 5-a, Cetatea Medievală Râșnov, 01.09- 03.09
Festivalul de muzică ”Dancing Mountains” va avea loc la Cetatea Medievală din Râșnov. Biletele se pot achiziționa AICI Mai multe informații AICI.
3. Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara, Ed. a VII-A, Feldioara, 01.09- 03.09
Primarul Comunei Feldioarei ne invită la redeschiderea Cetății: ”vor fi 3 zile și 3 nopți asemeni celor din povești, iar noi, cei prezenți, vom readuce la Feldioara însemnătatea zilelor de sărbătoare. Vă așteptăm cu drag și bucurie!”
Mai multe informații găsești pe pagina de Facebook a Centrului de Informare Turistică Feldioara.
Cetatea Feldioara-Documentar, Iulie 2017
*** Cetatea Feldioara, material documentar – Iulie, 2017*** Sursa: Codlea-Info.ro – "Am poposit zilele trecute în interiorul edificiului ce străjuiește Comuna Feldioara – Cetatea Fortificată, monument de o mare încărcătură istorică, prin zidurile căruia parcă răsună și acum chemarea la luptă a vitejilor care au ținut piept cotropitorilor peste generații. Cetatea Fortificată din Feldioara este cea mai reprezentativă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Țara Bârsei și începând cu anul acesta mândria feldiorenilor intrată în circuitul turistic și de patrimoniu odată cu reabilitarea sa integrală. Și, pentru că am apreciat în mod deosebit efortul comunității locale de a restaura cetatea, pentru că apreciem valorile, istoria, dar și din dorința de a împărtăși cititorilor noștri din frumusețile României dăinuind peste veacuri, am realizat un film documentar pe care vă invităm să îl urmăriți".*** Mulțumim echipei de lucru: Ovidiu Stan, Stoica Ovidiu, Rares Rusu și Lucian Opris *** Centru de Informare Turistica Feldioara/Primaria Feldioara
Posted by Centru de Informare Turistica Feldioara on 20 August 2017
4. Zilele Cristianului, Cristian, 02.09 – 03.09
Pe 2 și 3 septembrie vino la Zilele Cristianului să-i asculți pe Holograf, Mihail, Ellie White și Ioan Bocșa. Îți pregătim două zile pline de evenimente, food-court, expoziții cu vânzare, meșteșugari autentici din toată țara, produse tradiționale direct de la producători. Pentru cei mici avem ateliere creative, în locuri special amenajate, unde se vor putea juca și învăța! Te așteptăm pe 2 și 3 septembrie în Piațeta din localitate la Zilele Cristianului, un eveniment organizat de Primăria Cristian. Intrarea este liberă.
Mai multe informații despre program AICI.
5. Expoziție ”Tradiții și meșteșuguri urbane în Țara Bârsei”, Piața Sf. Ioan, Brașov, 02.09-03.09
Târgul „Natura și Tradiții” este un eveniment inedit unde puteți să faceți o „călătorie imaginară” în 6 arii protejate din România dar și să cunoașteți producătorii și meșteșugarii locali. Veți afla lucruri interesante despre dinozaurii din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, frumusețea ascunsă a Munților Zarand, veți cunoaște păsările din Parcul Natural Comana, veți afla cum au fost reintroduși zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț, veți înțelege mai bine viața animalelor sălbatice din situl Natura 2000 Soveja și veți cunoaște mai bine Muntele Tâmpa și Stejărișul Mare. Din aceste locuri vin și producătorii și meșteșugarii locali de la care veți putea cumpără miere de albine, brânzeturi proaspete și naturale, dulcețuri făcute din pasiune, siropuri dulci și acrișoare, dar și obiecte și decorațiuni din materiale naturale.
Mai multe detalii, AICI.
6. Să creștem o pădure! – episodul VI: Îngrijirea puieților, Arpașu de Sus, Sibiu, 02.09
Acțiunea de îngrijire din 02 septembrie 2017 reprezintă a șasea fază a proiectului „Să creștem o pădure” prin care asociația ”Cu verdele-n Sus” își propune să transforme cu ajutorul voluntarilor un teren de 2 hectare de pășune neutilizabilă din comuna Arpașu de Jos într-o tânără pădure de foioase.
Dacă și tu îți dorești să contribui la această manifestare, sunt 80 de locuri disponibile. Înscrie-te pe site-ul http://verdelesus.ro/ și vezi și alte informații pe pagina evenimentului AICI.
7. Oktoberfest, Stadionul Municipal, Brașov, 07.09 – 17.09
Oktoberfest va avea loc în perioada 7-17 septembrie, în zona fostului stadion municipal din Bartolomeu. ”De data aceasta, Oktoberfestul va fi împărțit în trei zone, lucru care nu ar fi fost posibil în locația veche, și anume: zona de corturi, zona de relaxare dedicată familiilor – cu spațiu verde, unde oamenii pot citi, se pot întinde pe hamace, pot face diverse activități în aer liber, și zona Luna Parc – peste 20 de utilaje mari, de tipul caruselurilor prezente la Oktoberfest München vor fi montate la festival”, afirmă Anemona Hermeneanu, organizatoarea festivalului.
Cel mai mare festival al berii organizat în Transilvania cu concerte, spectacole, concursuri, mâncare tradițional bavareză, parc de distracții, jocuri, într-un cuvânt : OKTOBERFEST.
Vezi informații AICI, AICI și AICI.
8. Festivalul Dacic Comidava, Cetatea Medievală Râșnov, 08.09 – 10.09
Ediția a doua a FDC va avea loc tot în cetatea Râșnov, un loc încărcat de istorie. Publicul va avea ocazia să se reîntâlnească cu dacii, sarmații și romanii care se luptau acum 1900 de ani pentru aceste locuri, cu atelierele lor meșteșugărești, cu gastronomia antică, cu lupte de gladiatori și bătăliile pentru antica Comidavă.
Informații despre eveniment AICI.
9. Lolly Boom 2017 Ediția Brașov, Parcul Central Noua, Brașov, 08.09 – 10.09 Un început de toamnă aparte… Ediția LollyBoom Brașov aduce distracția, relaxarea și timpul de calitate petrecut alături de cei dragi prin ateliere creative atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, spectacole la scenă de dans, teatru, magie, concerte, proiecții de film în aer liber, multiple activități pe ritmuri muzicale. Festivalul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, iar accesul în cadrul acestuia este GRATUIT. LET`S LOLLYBOOM TOGETHER!
Pentru înscrieri la festival apasă AICI.
10. Rural Fest 2017, Verde Stop Arena, București, 08.09 – 10.09
Producători români de legume, fructe, mezeluri și lactate, mâncăruri tradiționale dar și meșteșuguri prețioase, toate reunite într-un eveniment dedicat satului și tradițiilor românești. În septembrie, Verde Stop Arena se transformă într-un târg autentic, omagiu adus minunatului sat românesc și bogățiilor acestuia.
Înscrieri pe Facebook AICI.
11. Săptămâna Ariilor Protejate, Brașov, 11.09 -17.09
Săptămâna Ariilor Protejate a ajuns la a treia ediție, iar în acest an va avea loc între 11 și 17 septembrie. Brașovul, inima României, este înconjurat de natură și este fascinant prin diversitatea peisajelor. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Brașov, oraș în mijlocul naturii”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.
Mai multe detalii pe www.propark.ro și pe Facebook AICI.
12. Wellness & Business Day Brașov, Aro Palace, Brașov, 16.09
LOC: 16 Septembrie, Brașov, Hotel Aro Palace*****, Sala Europa, ORA: 10:30.
Preț bilet recomandat: 30 Ron
Invitat special: Dr. Prof. Dumitru Constantin Dulcan
Pentru a putea participa înscrie-te AICI.
13. Cheile Zănoagei și Cascada 7 Izvoare, drumeție, Bucegi, 16.09
Pentru cei care își doresc să evadeze în natură și să își încarce plămânii cu o doză de aer curat sunt invitați la o drumeție de către echipa Hai să socializăm. 🙂 În septembrie se va merge în inima Munților Bucegi, pe un traseu pitoresc și spectaculos de o zi: Cheile Zănoagei – Lacul Scropoasa – Cascada 7 Izvoare – Barajul Bolboci – Peștera Ialomița.
Pentru mai multe detalii și înscrieri, vizitați site-ul Hai să socializăm și evenimentul pe Facebook AICI.
14. Descoperă-ți Puterea!, Str. Vișinilor nr. 17, București, 16.09 – 17.09
Pentru cele care doresc să-și descopere puterea feminină, se va explora cu dansuri ancestrale Rapa Nu’i și legende polineziene patru arhetipuri feminine (Razboinica, Mama, Iubita, Copilul).
În cele doua zile de workshop, participantele vor face o călătorie interioară pentru a se reconecta cu energia/puterea feminină. Bernardita Bordagorry, a creat acest workshop unic, care poate ajuta orice femeie să-și acceseze energia feminină, ca sursa de putere.
Pentru mai multe detalii de înscriere, citește AICI.
15. Agenda BIO, Ediție de toamnă -a VI-a, în grădină, București, 16.09 – 17.09
Organizatorii evenimentului Agenda Bio vă invită pe 16 – 17 septembrie 2017, în curtea și grădina Casei Universitarilor București, str. Dionisie Lupu 46 între orele 10:00 și 20:00. Accesul se face pe bază de bilet, ȋn valoare de 8 lei de persoană, însă copiii până ȋn 14 ani pot intra gratuit. Biletul include accesul ȋn zona de târg, ȋn zona de seminarii și conferințe gratuite, și include degustări și testări de produse.
Mai multe detalii AICI.
16. SZMN – Zilele Sf. Mihai, Ed. XXI, Săcele, Brașov, 19.09 – 24.09
Asociația Tinerilor Maghiari din Șapte Sate (Asociația HMIK) și Asociația Ceangăilor Bârsa readuc și anul acesta în Săcele evenimentul Zilele Sf. Mihai.
Timp de 5 zile vor exista programe permanente gen expoziții și târguri artizanale, cățărare, concursuri de gătit, degustare de vinuri, multe concerte, dansuri pentru copii și adulți, jocuri și multe altele.
Mai multe informații despre eveniment găsești AICI și AICI.
17. Deschiderea Centrului Multicultural și Educațional din Săcele, septembrie 2017
Centrul Multicultural și Educațional din Municipiul Săcele își va deschide porțile în luna septembrie atât pentru activități culturale, educaționale, cât și pentru spectacole. În Centru Multicultural își vor putea desfășura activitatea persoane sau ONG-uri care organizează cursuri, ateliere sau concursuri în diferite discipline din domenii precum sportul, artă, educația și nu numai. Sala de spectacole are 314 locuri şi poate găzdui concerte, teatru, recitaluri, dar și alte tipuri de manifestări culturale.
Sursa : AICI.
18. Retreat yoga, meditație și arta întrebărilor, Predeal, 21.09 – 24.09
Unde? La Predeal, Hotel Speranta
Când: între 21-24 septembrie
Facilitator: Cristina Miculete
3 zile de workshopuri, sesiuni de yoga, respirație și meditație, îmbinate cu timp pentru explorarea împrejurimilor.
Pentru detalii înscriere apasă AICI.
19. Atelier de zbor și fotografie – Aer și lumină, Cozmeni, Harghita, 29.09 – 01.10
Vei învăța să plutești în aer și să desenezi cu lumina. Vlad este cel care vă va învăța să scrieți cu lumina, pentru că puteți face și altceva cu lumina, nu numai să vă bronzați. Iar George și Cristi vă vor învăța să zburați, pentru că puteți face și altceva cu aerul, nu numai să-l respirați. Sunt 12 locuri disponibile.
Mai multe informații: AICI.
Acestea sunt evenimentele cele mai importante adunate pe luna care vine, SEPTEMBRIE, pentru tine ?
La care din ele vei participa? Dacă simți că te-a ajutat, te invit să-l DISTRIBUI mai departe! ?
Pe curând! 😉
6 Comments
Exceptional post but I was wondering if you could write a litte more on this topic?
I’d be very grateful if you could elaborate a
little bit more. Appreciate it!
I didn’t understand what you mean to write more on that topic, isn’t enough?
Wonderful blog you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same topics talked
about in this article? I’d really love to be a part of group where I
can get suggestions from other experienced people that share the same interest.
If you have any suggestions, please let me know. Kudos!
I now understand what you mean. In this article is about the most important events in Transilvania, Romania that happened in september. I am on to new opportunities. Please, wrote me on my email address befreebezen@gmail.com to find a way of colaboration. All the best! 🙂
Wonderful article! We will be linking to this particularly great content on our site.
Keep up the good writing.
Thank you so much Jeannie! I’m really honored. 🙂