Transilvania Fest 2017

Fiind încă vacanță și soare, te întrebi unde să mergi o zi sau câteva zile în august ? Iată că, am adunat o listă cu câteva evenimente programate să se desfășoare în luna august în Transilvania.

  1. Sunshine – o Uniune a Inimilor Însorite, 15.08 – 21.08, Bucium, Alba

Evenimentul Sunshine, 15-21 August 2017 SunShine nu e un festival, ci o invitație de a crea spații de libertate, creație și armonie între oameni și natură. Organizat de o comunitate, cu sprijinul altora, SunShine înseamnă expansiunea comunităților armonice în țara noastră.

Unde?
În zona Bucium, Roșia Montană, capitala conștiinței ecologice și civice a României, punctul zero al iubirii de viață și uniunii oamenilor într-o viziune comună și activă.

Când?
Porțile se deschid pe 15 august odată cu celebrarea solară a Fecioarei Maria și se închid pentru a deschide alt capitol la sfârșitul zilei de 21 august când va avea loc eclipsa de Soare din Leu. Cine intenționează este invitat să mai petreacă câteva zile pentru a elabora împreună un plan de dezvoltare durabilă și armonioasă a zonei Apusenilor.

Mai multe informații, AICI.

         2. DE CE DoTerra? 16.08, Magnolia Shopping Center, Brașov

Este un eveniment care răspunde la  întrebarea ”De ce DoTerra?” și împărtășește cu ceilalți experiențele personale care îți pot schimba stilul de viață. Este o testare de uleiuri esențiale topic și difuzate.

Mai multe AICI.

          3. For the Love of Yoga – Classes, 14.08 – 18.08, Casa Armatei Brașov

Pentru iubitorii de yoga.

  • Oana, eu ar trebui să fac yoga?
  • Și tu, și tu, și copilul tău, și mama ta.
  • Yoga iți oferă accesul nemijlocit la un univers fantastic: lumea ta interioară, puterea ta interioară, unicitatea ta. Yoga nu e o metodă, nu e o știința, e, dacă vreți, o filozofie care doar te ajută să te folosești de darurile care sunt deja în tine. E o cale spre o liniște care derivă din acceptare și prezență. Bun, rău, accepți. Furtună, soare- ești prezent. Și această prezență în tine însuti iți face existența (care nu e finită) reală.Tehnicalități: Casa Armatei, Sala de Balet, et. 5, Contribuție: 20 RON

Mai multe despre eveniment poți vedea AICI.

       4. Transilvania History Days, 18.08 – 20.08, Malul Someșului, Cluj-Napoca

Transilvania History Days, 18 -20 August , Cluj- Napoca

Transylvania History Days este un festival de reconstituire istorică aflat la cea de-a patra ediție. Anul acesta, în perioada 18-20 august, te așteptăm pe Malul Someșului pentru a descoperi minunata lume antică. La 1900 de ani de la moartea împăratului Traian, legiunile romane sunt gata să recucerească Dacia.

Mai multe AICI.

       5. Caravana Filmelor TIFF, 18.08 – 20.08, Piața Sfatului, Brașov

Pentru pasionații de film în aer liber, Transilvania International Film Festival revine la Brașov în data de 18.08 – 20.08.

Mai multe despre programul evenimentului, le găsiți : AICI.

      6. Servus Transilvania Fest, Ed. a III-a, 18.08 – 20.08 , Biertan, Sibiu

Pentru iubitorii de muzică rock și mâncare organică, cel mai divers festival al verii cuprinde, pe lângă târgul de mâncare organică și produse handmade, peste 30 de trupe, printre care Persefone, Dirty Shirt, Poem, Kempes, Antract, Dordeduh, Platonic Band, Indian Fall, Still Awake, Bad Blood, For The Wicked și Iron Maidnem, precum și invitați speciali: Ovidiu Lipan Țăndărică și Tudor Turcu.

Mai multe detalii găsiți AICI și AICI.

       7. Flavours and Sound of Transylvania – Corcodușe și salvie, 19.08, satul Nocrich, Sibiu

Poți descoperi cultura gastronomică din sudul Transilvaniei, participând la acest eveniment.

Data: 19.08.2017 – Sâmbătă / Ora de începere: 11:00

Locație: Centrul Cercetașilor din România / Casa parohială evanghelică din satul Nocrich, județul Sibiu – situat pe DJ106 Sibiu – Agnita

Program cultural: vizită în sat și ateliere pentru copii.  Pentru înscrieri, găsești informații AICI și AICI.

     8. Canionul 7 Scări și Tărâmul de Gheață, 19.08, Munții Piatra Mare

Canionul 7 Scari – Drumeție, 19 August 2017

Pentru cei pasionați de drumeții și nu numai, este momentul ideal de a evada din aglomerația și agitația orașelor și de a vă bucura de natură, aerul curat și priveliștea superbă oferită de Munții Piatra Mare, poienile acestuia! Acest traseu este dedicat oricărui nivel de pregătire fizică fiind un traseu cu dificultate mică și ca efort de nivel ușor, motiv pentru care invităm în special persoane ce nu obișnuiesc să participe la astfel de activități.

Mai multe informații despre tariful evenimentului și program, găsiți AICI.

       9. Echitație și cărări de munte, Hărman – Holbav – Măgura, Zărnești, 19.08-20.08

Echitație și cărări de munte, 19-20 August

Știți ce se întâmpla atunci când două grupuri de prieteni se hotărăsc să petreacă un weekend împreuna? Iese un eveniment cât să se ducă vestea! Prin urmare, pentru 2 zile, gașca Free Worlding și gașca Xcursii, își unesc forțele și oamenii…pentru a da naștere celui mai atractiv concept din câte s-au auzit. Indiferent că faceți parte din gașca Free Worlding sau din gașca Xcursii, vă invităm cu mic cu mare să luați parte la acest eveniment. Și pentru ca lucrurile să fie mai atractive, vom îmbina specificul ambelor grupuri astfel încât in prima parte a excursiei gașca Xcursii va fi cea care va da tonul programului printr-un eveniment specific lor și anume o fantastică repriză de echitație pe munte, alături de cei mai frumoși și mai dresați armăsari, pentru ca mai apoi, gașca Free Worlding să preia ștafeta pentru a pune în scenă două trasee de vis, în două dintre cele mai fotogenice zone din România: raiul din Măgura și raiul din Holbav! Totul pe 19-20 august!

Pentru a te înscrie, apasă AICI.

      10. Concert Musica Barcensis – Octetul de trompete din Aachen, Biserica fortificată din Prejmer, Prejmer, 20.08

Pentru cei pasionați de muzică instrumentală, la Biserica fortificată din Prejmer va avea loc evenimentul : concertul Ansamblul de trompeți al Școlii de Muzică Aachen, din Germania!

Mai multe informații, AICI.

      11. Meditația Unității. Meditație cu lumină, Casa Curcubeului, Brașov, 21.08

”Vom folosi ocazia Eclipsei Totale de Soare din 21 august 2017 pentru a crea un PORTAL prin care ne vom putea uni conștiințele noastre, amplificând Lumina Câmpului Energetic din jurul Planetei. Vă invit la această meditație gratuită, la Casa Curcubeului, pe strada Școlii nr. 6”.

Pentru a accesa evenimentul pe Facebook, apasă AICI. Mai multe informații despre Attila Pall găsești pe blogul https://attilapall1.wordpress.com/despre/.

        12. Seri de film documentar în Amfiteatrul Coresi Shopping Resort, Brașov 21.08 – 27.08

O SĂPTĂMÂNĂ DE FILME DOCUMENTARE, în perioada 21-27 august te invităm la film în aer liber!

Vom proiecta 7 filme documentare românești și internaționale marca KineDok. Proiecțiile au loc în amfiteatrul Coresi Shopping Resort. Filmele încep la ora 20:30. Intrarea este liberă.

Mai multe despre eveniment, AICI.

       13. Street Food Festival, Sub Tâmpa, Brașov, 24.08 – 27.08

Street Food Festival

Te invităm să fii parte din cea mai gustoasă și inedită experiență culinară din România: Street Food Festival. Unde? Chiar la tine acasă, la Brașov, în perioada 24 – 27 August.

Primul eveniment din țară dedicat mâncării stradale a bucurat papilele gustative a peste 180.000 de gurmanzi din Cluj-Napoca, Iași și Oradea în 2016 cu sute de rețete inedite preparate de chefi renumiți. În 2017 vom lua cu asalt 9 orașe din România, așadar, nu-ți pune poftele în cui. Adu-le la Street Food Festival Brașov.

Informații pe siteul : www.streetfoodfestival.ro și pe Facebook AICI.

       14. Festivalul Înghețatei Artizanale 2017, Roaba de cultură, Parcul Herăstrău, 25.08- 27.08

Festivalul Înghețatei Artizanale, 25 – 27 August

Tentația a fost foarte mare ca să elimin acest eveniment ce va avea loc în București, din 25.08- 27.08. 🙂

Asociația Green Revolution împreună cu Puro&Bio Romania vă invită să participați la prima ediție a Festivalului Înghețatei Artizanale. Evenimentul va avea loc în zilele de vineri 25, sâmbătă 26 și duminică 27 august, la Roaba de Cultura din Parcul Herăstrău, în zona Restaurantului Pescăruș din București. Scopul Festivalului este promovarea consumului de înghețata preparată din ingrediente naturale dar și prezentarea celor mai cunoscuți și gustoși gelației existenți pe piața de profil.

Intrarea este liberă. La eveniment sunt așteptați toți iubitorii de înghețata cu vârste cuprinse între 0 și 99 de ani.

Mai multe informații, AICI.

     15. Concurs Orientare Turistică, ed. a II-a, Cabana Postăvarul, Brașov, 26.08

A doua ediție a concursului de orientare turistică organizat de SKV Brașov va avea loc sâmbătă, 26 august 2017. Startul se va lua de la Cabana Postăvarul, traseul purtând-i pe drumeți prin pădurile și poienile masivului. Linia de sosire va fi tot la Cabana Postăvarul, unde participanții se vor putea apoi relaxa la soare cu mâncare și voie bună.

Participanții sunt rugați să vină pregătiți de drumeție și cu busola din dotare. Pentru cei ce nu dețin vom avea un număr limitat la dispoziție.

Înscrierile se fac la adresa de mail: skvbrasov@gmail.com. Mai multe informații, găsești AICI.

      16. Ziua Porților Deschise la Armonia Brassovia, Șinca Veche, Brașov, 26.08

Asociația Armonia Brassovia, din Șinca Veche, organizează Ziua Porților Deschise, pe 26.08, pentru toți cei interesați în vederea stabilirii în zonă, a colaborărilor de orice fel sau pur și simplu pentru socializare sau contemplare a zonei.

Mai multe informații despre asociație găsești pe site-ul www.armoniabrassovia.ro,  iar despre eveniment AICI.

      17. Piesa de Teatru – ”Monoloagele vaginului”, în Temple Pub, Brașov, 31.08

Joi, 31 August, Diana Giubernea vine la Temple Pub pentru a pune în scenă piesa de teatru ”Monoloagele Vaginului”. Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaș a stârnit interesul publicului din toată țara care a vrut să-l vadă și să-l revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru și controversat la vremea apariției sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin cu emoțiile și trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul care devine parte integrantă în spectacol și, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o șerpoaică, reușind să își schimbe identitatea, să călătorească în timp și în spațiu, împreună cu toți cei din sală.

INFO & RSVP: 0733 800 700 | M. Kogălniceanu nr. 15, Preț bilet: 20 Lei

Mai multe AICI.

        18. Amural 3 Festival Vizual, După Ziduri, Brașov, 31.08- 03.09

Ultimul festival de vară, primul de toamnă în pădure și în vechiul oraș medieval și digital vizual și emoțional După Ziduri, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Cinematograful Popular, Bastionul Graft, Turnul Măcelarilor, Turnul Alb, Turnul Negru Braşov, Belvedere, Dealul Warthe.

Mai multe informații despre eveniment : http://amural.ro/ și pe pagina de Facebook: AICI.

Acestea sunt evenimentele adunate pentru tine, din care consider că ai ce alege! 🙂

Dacă simți că te-a ajutat, te invit să-l DISTRIBUI mai departe! 🙂

O zi cu soare în inimă îți doresc! 🙂

(Visited 150 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!