Îngerii sunt cu NOI…

Fericirea este sensul și scopul vieții, întreaga finalitate a existenței“, spunea Aristotel. Pe urmele acestuia, Spinoza medita că „ceea ce vor toți, este o perpetuă și adevărată fericire.“ „Dar ce este fericirea dacă nu armonia dintre om și viața pe care o duce?“, i-ar răspunde Albert Camus.

Cineva a spus că pentru a putea fi fericit, trebuie să fii împăcat cu tine, cu oamenii și cu Dumnezeu… Se pot spune foarte multe lucruri despre Fericire. Eu cred că, suntem cu toții Aici în căutarea fericirii. Când ne oprim o clipă din căutare, ne descoperim pe noi înșine, descoperim Iubirea din noi, pe care trebuie s-o dăruim necondiționat… Aceasta este FERICIREA.

Se spune că fericirea poate veni din interior, fiindcă noi ne creăm realitatea în care trăim, ceea ce este în interior se manifestă în exterior, iar când ne-am oprit din căutare și renunțăm la ego, abia atunci putem descoperi Scânteia Divină din noi și astfel putem rămâne conectați cu Divinitatea, în starea de Fericire.

Fericirea este armonia dintre ceea ce gândești, ceea ce spui și ceea ce faci” – Mahatma Gandhi

Secretul Fericirii – Poveste cu tâlc

Povestea următoare vorbește despre un înțelept, care deținea un mare secret și se considera cel mai fericit pe pământ.
Iată ce spune:

”Acum mult timp, în India trăia un înțelept despre care se spunea că păzea un cufăr ce adăpostea un mare secret al omenirii. Acesta l-a ajutat să devină învingător în toate aspectele vieții sale și să se considere cel mai fericit om din lume.

Numeroși regi invidioși au încercat să îi ofere faimă, putere sau bani ori chiar să-l jefuiască pentru a-i lua cufărul misterios, însă totul în zadar. Cu cât aceștia încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiți din cauza sentimentului de invidie care nu le dădea pace. Anii au trecut, iar înțeleptul era mai fericit pe zi ce trecea.

Într-o frumoasă dimineață de primăvară, la el a venit un copil și l-a întrebat:

– Domnule, la fel ca și tine, vreau și eu să fiu foarte fericit. Crezi că poți să mă înveți și pe mine ce trebuie să fac pentru a reuși?

În realitate există două cufere în care păstrez secretul fericirii. Acestea sunt mintea și inima mea, iar marele secret nu este altceva decât o serie de pași care trebuie urmați de-a lungul vieții tale.

Primul pas este să conștientizezi faptul că Dumnezeu există în toate lucrurile și persoanele care ne înconjoară și, pentru aceasta, trebuie să-l iubești și să îi fii recunoscător pentru tot ceea ce ți-a dat și pentru tot ceea ce ți se întâmplă.

Al doilea pas este să te iubești pe tine însuti și în fiecare zi, atunci când te trezești și înainte să adormi, să spui: “Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, aștept mult de la mine, nu există obstacol pe care nu îl pot învinge”. Acest pas se mai numește și autostimă ridicată.

Al treilea pas este să reușești să pui în practică tot ceea ce spui că ești. Astfel, dacă tu gândești că ești inteligent, încearcă să acționezi inteligent. Dacă tu gândești că ești în stare, nu-ți fie frică să faci ceea ce ți-ai propus. Dacă tu gândești că ești iubitor, dăruiește-te și exprimă-ți deschis iubirea. Dacă gândești că nu există obstacol pe care să nu îl poți învinge, atunci propune-ți să săvârșești multe lucruri importante în această viață și luptă pentru ele până în momentul în care le vei obține. Denumirea acestui pas este motivare.

Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este căci ei vor obține partea lor, iar tu o vei dobândi pe a ta.

Al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiuna împotriva nimănui, deoarece acest sentiment nu te va lasă niciodată să fii fericit. Trebuie sa îl lași pe Dumnezeu și să înveți să ierți și să uiți. Chiar dacă e greu, totul este posibil.

Al șaselea pas este să nu iei niciodată lucrurile care nu iți aparțin.

Al șaptelea pas este să nu faci pe nimeni să sufere și să conștientizezi faptul că toate ființele pământului au dreptul să fie respectate și iubite.

Al optulea pas și ultimul : trezește-te întotdeauna cu un surâs pe buze și observă împrejurul tău, cautând să descoperi în fiecare lucru o parte bună și frumoasă. Ajută-i pe cei care au nevoie, iar când privești pe cineva, descoperă-i calitățile care fac acea persoană unică”.

Secretul fericirii se află în fiecare, caută-l în interiorul tău și-l vei descoperi!

Be Happy 🙂

Cele 4 Legi ale spiritualității indiene

Viața te învață cum să accepți ceea ce trebuie acceptat, cum să consideri încheiat ceea ce s-a încheiat, cum să te pregătești pentru ceea ce va urma în viața ta. Iată care sunt, conform viziunii și spiritualității indiene, cele patru legi după care trebuie să ne ghidăm traseul în viață. Aceste principii ne vorbesc despre găsirea celui mai important echilibru, echilibrul cu sinele, despre cea mai importantă împlinire, regăsirea de sine.

 1. “Toate persoanele pe care le întâlnești sunt persoanele potrivite”. Cu alte cuvinte, nimeni nu intră în viața noastră din întâmplare; toate persoanele cu care interacționăm se află alături de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta să învățăm lecțiile de viață care apar și să continuăm drumul personal.

 2. “În viață, nu doar că nimic nu este întâmplător, dar nici nu se putea întâmpla altfel”. Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce în viața noastră nu ar fi putut să se întâmple în alt mod (nici măcar detaliul cel mai nesemnificativ)… Nu există: “dacă aș fi făcut cutare lucru… s-ar fi produs alt cutare lucru…” NU. Toate și fiecare în parte dintre situațiile care se produc sunt perfecte, cu toate că mintea și egoul nostru nu le acceptă.

 3. “Când începe ceva în viața ta, începe doar atunci când ești pregătit”. Totul începe în momentul potrivit, nici înainte, nici după; când suntem pregătiți pentru că ceva nou să apară în viața noastră, exact atunci apare (începe).

 4. Când se termină ceva în viața ta, s-a terminat și gata. Nu are rost să privești în urmă”. Dacă ceva a luat sfârșit în viața noastră, este pentru propria noastră evoluție, deci cel mai bine este să închizi capitolul și să mergi înainte îmbogățit cu acea experiență.

Mandala – Fericire

Întotdeauna am fost de părere că fiecare persoană pe care o întâlnim și fiecare lucru pe care îl vedem, simțim sau întreprindem lasă o urmă în sufletul nostru, este parte a experienței de viață care se cumulează o dată cu trecerea anilor. Sunt de acord că nimic nu este la voia întâmplării, totul face parte din planul universal.

Viața, evoluția și dezvoltarea ta sunt toate doar în puterea ta. Doar asumându-ți responsabilitatea asupra gândurilor, vorbelor și faptelor tale, îți pot schimba viața și îți poți construi viitorul.

Nu uita! Secretul Fericirii este numai în interiorul tău, este ca o pasăre pe care o iubești. Tu o hrănești cu grăunțele inimii tale și îi dai să bea din lumina ochilor tăi.

Ești TU oare conștient de puterea pe care o ai?

Te las acum să conștientizezi aceste lucruri și scrie-mi într-un comentariu părerea ta despre Fericire…

Namaste! 🙂

(Visited 1.217 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

15 Comments

 1. Dupa mine, nu exista persoane complet fericite ori dimpotriva, persoane complet nefericite. Dupa mine, fericirea e de moment. Practic, o persoana fericita e o persoana care a avut parte de multe momente fericite.

  Drept urmare, tine de tine sa apreciezi mai mult micile momente, micile fericiri. La fel cum tine de tine sa nu pui la suflet momentele negative.

  Sunt persoane care se enerveaza cand pierd o hartie de 10 lei din buzunar. Si nu ca nu au, nu ca stau in aia zece lei. Dar sunt frustrati. Altii pierd 2000 de lei si sunt calmi.

 2. Și eu cred la fel. Secretul fericirii este în noi! Trebuie doar să învățăm să ne bucurăm de tot ceea ce avem și ne inconjoară.

 3. Foarte frumos articolul. Eu am trecut prin depresie si la terapie m-am vindecat doar cand am putut sa realizez valoarea mea, si sa ma pun pe mine pe primul plan. Nu pe ultimul. Si da, fiecare om din viata noastra are o insemnatate pt nou, isi lasa urmele.

  • Mare adevăr ai zis, prin terapie doar ți se arată modalitatea cum să te vindeci, dar și în acest caz totul depinde de noi! 🙂

 4. Povestea asta ar trebui studiată cumva la școală. E mult adevăr în ea, fericirea e în fiecare din noi, trebuie doar să fim conștienți de asta chiar dacă uneori vedem doar gri-ul supărării…

  • La școală ni se oferă doar o deschidere a tot ce se întâmplă ca mai apoi să putem explora, descoperi și visa la lucruri mărețe. Totul depinde de noi!

 5. Absolut minunat articolul, cu mare drag l-am citit! Fericirea inseamna să fii sănătos, să ai liniște, să îi ai pe cei dragi alături, să iubești, să fii iubit. Fericirea nu are o definiție sau o stare anume, așa cum credem, ci e un ameste de mai multe sentimente, emoții, situații etc.

 6. Georgiana Reply

  Un articol interesant si pozitiv, ca deobicei! Si eu zic ca fericirea vine din interior ❤️

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!