S-a fisurat un perete al apartamentului vechi de 100 de ani? Pune-i repede un plasture că, slavă Domnului, stickere decorative și tapete se găsesc oriunde… A plouat prea tare și s-a prelins apa de pe țigla țăndărită de trecerea timpului, tocmai pe tavanul livingului? Desenează peste pată mustăți și urechi, chiar și un bot simpatic și mâța e gata, una în plus nu are ce să strice!

Sursa: Pinterest

Ups… o plăcuță de faianță, chiar de deasupra dușului, a plecat la plimbare. Ei, și ce? Bagă repede niște vopsea roșie, sau portocalie, sau mov, wow ce pată mare de culoare, ce interesant joc cromatic, ce îndrăzneț…

A picat ușa de la dulapul din bucătărie și cei de la depozitul de materiale și mobilă s-au uitat cruciș la balamaua adusă drept model ”nene, asemenea balamale nu mai sunt de pe vremea lui Ceașcă?!” Nu te panica, croiește mintenaș o perdeluță înflorată, atârnată de o sârmă, care să fie colorată și gata.

Apoi, se scoate cada, chiuveta în care ai scăpat săpuniera de ceramică și s-au găurit amândouă și vasul de toaletă ciobit de peria năzdrăvană, care s-a scuturat prea tare de marginea lui. Stai nșpe zile fără ele, așezi tacticos faianță, gresie și apoi cele mai sus menționate, noi nouțe, frumoase și începe calvarul: bazinul nu e bun, apa curge doar pe perete și pe țeavă, nu vrea în altă parte și pace. Jos cu el, altul la rând. Ăsta nu e cu garanție. Montezi buburuza ta de mașină de spălat, nouă, delicată, îngustă, exact la țanc în locul hărăzit și îi faci proba. Nțț, nțț, nțț… furtunul de alimentare sare ca ars din ventil și cât ai zice au… baia mea, Oltul a pătruns în cei câțiva metri pătrați de la etajul unu. Schimbi furtunul original, că s-a flendurit de tot și pui altul special pentru mașina de spălat. Ăla cu care a fost dotată ea de la mama ei, din fabrică, pentru ce o fi fost special?!

Sursa: Pinterest, Baie desenată 🙂

Bun, am terminat baia! Și acum, cea mai mare greșeală a vieții mele de om neputincios în fața dezastrului numit reamenajare care îmi mânca toți nervii: am citit apometrul să știu de unde plec. Wow, 44 mc de apă în ultimele trei săptămâni, din care două cu apa închisă pe toată coloana la baie! 44 mc ?! Cum așa? Nimeni nu știa să îmi dea un răspuns.

Or fi sparte țevile? Neee, nu curge pe niciunde. O fi apometrul defect? Și ăsta tot nou, că am făcut separat, să limitez neplăcerile. Nu înregistrează decât când dai drumul la robinet. Asta înseamnă că le-am limitat, nu? Și atunci? Mister total. Dar sunt facturați cei 44 mc și trebuie plătiți. Cum mai merg în vacanța mult planificată? Trebuie să mă limitez! Nu e corect! Ăstea îmi mănâncă banii, timpul și nervii, într-un ritm alarmant…

Acum te întreb pe tine, ai simțit măcar o dată în viață cum e să trăiești cu șantierul în casă, la propriu? Îți e familiar? Sau momentul acela în care îți clănțăne dinții de nu-ți mai auzi gândurile, fiindcă, deh, locuința ta este izolată așa de „bine” de-ți flutură vântul pe la urechi?

Asta am simțit și eu pe pielea mea când am stat în chirie la bloc. Promisiunile eterne din partea administratorului meu de bloc, că într-o zi cu soare, o să apară echipa de „anvelopare” și pe strada mea, au fost de prisos.

Așa că m-am documentat pe internet ce aș putea să fac să rezolv această dilemă cu anvelopa și să am o sumă mai mică de plată la facturi.

Compania Enermed Impex SRL București este formată din experți în certificare energetică, audit energetic și termoviziune clădiri sau termografie pentru clădiri, care elaborează certificate de performanță energetică ieftin și rapid, oferindu-ne cele mai avantajoase prețuri de pe piață. Având 20 de ani experiență în domeniu, ei recomandă ca pentru a obține un certificat energetic sau audit energetic să nu apelăm la persoane care nu au nicio calificare în domeniu. Este bine de știut ca o persoană neautorizată poate să pună la dispoziție un raport analiză complet inutil și greșit!

Certificatul energetic prezintă o situație anuală, estimată pentru un imobil, clădire, apartament, sau o parte încălzită a unei clădiri. Practic este o estimare a consumului de energie pentru încălzire, climatizare, iluminat, ventilare și producere apă caldă. Auditul energetic este util în cazul reabilitării energetice a imobilelor. Termografia clădirilor sau termoviziunea, prezintă o situație a pierderilor de căldură la un anumit moment dat și în anumite condiții climatice: umiditate relativă, temperatura interioară și exterioară, radiație solară.

Sursa: Certificat-rapid.ro, Bloc nereabilitat vs. Bloc reabilitat

Un certificat energetic este util în cazul în care doriți să vindeți, să închiriați sau să faceți recepția unei locuințe. Prețul unui astfel de lucrări începe la 130 lei pentru o garsonieră. Cu ajutorul acestui act oricine poate să determine costul anual pentru utilități ale unui imobil (pentru încălzire, apă caldă, iluminat, climatizare și ventilare).

Bun, mă bucur că mai există și oameni experimentați! Iată ce am mai aflat:

Termografia clădirilor sau termoviziune clădiri reprezintă o metodă nedistructivă cu ajutorul căreia se pot :

  • determina conductele sparte montate în sapă;

Sursa: avizez.ro
  • observa neomogenitatea anvelopei clădirii (izolație montată prost);

  • vedea tâmplăria de proastă calitate;

Sursa: avizez.ro
  • observa temperaturi interioare superficiale (condens sau mucegai pe perete);

Sursa: avizez.ro
  • vedea circuite electrice care se încălzesc și au o legătură proastă de contact;

  • măsura nivelul de lichid din rezervoare;

  • detecta infiltrațiile de apă la terasele imobilelor.

Sursa: avizez.ro

Știind acestea am pus mâna pe telefon și i-am sunat.

       – Alo!

       – Alo!

       – Bună ziua, aș și eu o mare rugăminte la dumneavoastră!

       – Cu ce vă putem ajuta? se auzea un glas blând de la capătul firului.

    – Aș avea nevoie de ajutor! Recent m-am mutat în chirie și stau într-un bloc vechi, cu un apartament demodat. Am renovat ce am putut, dar tot este frig, se simte un miros foarte neplăcut când intri în cameră, dar ce mă supără pe mine cel mai mult este factura care trebuie s-o plătesc! S-au consumat 44 mc de apă în ultimele trei săptămâni, din care două cu apa închisă pe toată coloana la baie și nu știu de ce! Promisiunile eterne din partea administratorului meu de bloc, ca într-o zi cu soare, o să apară echipa de „anvelopare” și pe strada mea, au fost de prisos.

Sursa: certificat-rapid.ro

– Am înțeles situația dumneavoastră! Ne pare rău să auzim că vă confruntați cu această situație neplăcută! Termografia este o metodă nedistructivă în care se pot determina variațiile de temperatură la suprafața anvelopei unei clădiri. Prin aceasta se determină pierderile de căldură la suprafața clădirii la un moment dat. Termoviziunea constă în scanarea clădirii cu raze infraroșii folosind o cameră de termoviziune. Acest lucru ne permite să identificăm care sunt zonele cu pierderi de căldură.

         – M-ați băgat în ceață!

         – Pe baza informațiilor obținute se pot stabili soluțiile optime de reducere a pierderilor de energie, rezultând imobile mai confortabile și costuri mai reduse, ca în cazul dumneavoastră!

            – Să înțeleg că pot să plătesc mai puțin la factură?

     – Exact, ați înțeles bine! Unul din experții noștri de la Enermed Impex SRL va veni la dumneavoastră și va putea să facă lucrurile menționate mai devreme și în urma căreia veți primi certificatul energetic și un raport de analiză al auditului energetic care va conține toate imaginile și interpretarea lor.

        – Ce mă bucur să aud aceste lucruri, așa pot să merg în vacanța mea mult visată și să plătesc mai puțin luna viitoare!

         – Mulțumesc mult, Enermed Impex SRL. Vă aștept!

Sursa: certificat-rapid.ro

* Acest articol a fost scris pentru Proba 7 a competiției Spring SuperBlog 2018. Sponsor : Enermed Impex SRL

Surse: Pinterest, certificat-rapid.ro, avizez.ro
(Visited 90 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!