„Simțurile sunt porțile prin care te poți întâlni cu infinitul din jur.” Osho

Dragii mei, bine v-am regăsit!

Suntem la cea de treia lună în care oferim bloggerilor premii în urma muncii depuse pe grupul de călători pe Facebook Top 10 Love 2 Travel.

Povestea Top 10 Love 2 Travel

Suntem 13 bloggeri care Iubesc călătoriile. (ne înmulțim lună de lună, ceea ce e bine)

Aici găsești cele mai frumoase articole, despre cele mai frumoase Destinații, dar și accesul permanent la Sfaturi și Informații foarte utile despre viitoarele tale vacanțe. Aici ai săptămânal un TOP cu Destinații Turistice de TOP. Ai ocazia să câștigi Lunar la Tombola cu tragere la sorți. Dacă te interesează, poți trimite o cerere de acces în grup AICI și citești regulamentul, pentru a fi la curent cu ceea ce facem. 

LUNA IULIE –  Invitații la Muzeul Simțurilor din București

Câștigătorul lunii IULIE la Top 10 este Andrei Iliescu, blogger și fotograf la Phototraveler. În urma sondajului făcut pe grup, articolul ”10 locuri de văzut între Vama Veche și Balcic”, din 40 de voturi, a primit 16 aprecieri. Felicitări Andrei! 🙂

Și pentru cititorii articolelor săptămânale am demarat un concurs în urma cărora cele 2 câștigătoare Dana Necula și Claudia Popa au urmat pașii menționați din concurs. Felicitări!

Sponsorul nostru a fost unul special, Museum of Senses din București care a oferit atât bloggerului, cât și cititorilor invitații duble la Muzeul Simțurilor. Suntem recunoscători pentru aceste premii. Mulțumim Gina Schmitzer!

Testează-ți simțurile la Museum of Senses București

Pornește într-o aventură unică, provocatoare. Un muzeu în care nimic din jurul tău nu este așa cum pare. Ești pregătit?

Ce este Muzeul Simțurilor ?

Lasă-te purtat într-o călătorie plină de provocări pentru corp și minte. Vei putea afla mai multe despre percepție, vibrații, atingere, miros, creierul uman și știință. Observă și explorează ceea ce simți, dând un sens simțurilor tale.

Trăiește o experiență de neimaginat într-o lume a senzațiilor și a iluziilor optice. Reprezintă un loc distractiv, dar și educativ, uimitor și totodată enigmatic, nefiresc și deopotrivă rațional.

Museum of Senses Praga
Museum of Senses București

Povestea Museum of Senses

Museum of Senses s-a deschis pe 9 decembrie 2017 în cadrul Mall-ului Afi Cotroceni, având un mare succes chiar de la inaugurare. În 8 luni de la deschidere au fost peste 80.000 de vizitatori, de toate vârstele. Ceea ce e de admirat. Felicitări!

I-au trecut pragul nenumărate persoane din București, din țară și străinătate, chiar și vedete, precum Antonia, Inna, Andra și C. Măruță, Cătălin Botezatu, dar și Cătălin Dezbrăcatu, Dorian Popa și mulți alții.

În filmulețul de mai jos poți vedea zâmbetul și bucuria tuturor celor care au luat parte la deschiderea muzeului:

Museum of Senses – vedete 19.12.2017, sursa foto: Museum of Senses, Facebook

Ce sunt simțurile?

Fiecare dintre simțurile noastre este o piesă de artă incredibilă. Dar amestecul lor este ceea ce ne fascinează în viața de zi cu zi.

Imaginează-ți o masă delicioasă. Practic, ai nevoie doar de gust, dar vederea, mirosul și uneori chiar atingerea și auzul creează o experiență gurmandă superbă. Sau imaginează-ți că ești împreună cu persoana iubită. Vederea ta este fascinată, dar mirosul, atingerea, gustul, auzul … toate aceste simțuri se trezesc la viață când sunteți împreună.

Tindem să ne trăim viața bazându-ne pe afirmații prestabilite. „Acest aliment are un gust bun. E un costum frumos. Aceste flori miros frumos.” Dar știm că viața noastră este mai mult decât fapte. „Mă simt bine în acest loc. Am un sentiment rău cu privire la această persoană”, etc. Pe lângă simțurile noastre de bază, avem tendința să simțim multe alte lucruri. Unii o numesc intuiție, alții o numesc sentiment. Nu este important cum o denumim. Ceea ce contează este că simțim cu simțurile noastre, atunci când acestea sunt trezite !

Trezește-ți simțurile și simte mai mult la Museum of Senses!

Cum ajungi la Museum of Senses ?

Locația: Mall Afi Cotroceni (Bd. Vasile Milea, nr 4), et 1, deasupra hypermarket-ului, zona de joacă pentru copii.

Care este prețul biletului?

  • Adulți: 35 LEI
  • Copii (între 5 și 15 ani): 25 LEI
  • Familii: 90 LEI

Peste 40 de exponate la Museum of Senses

Museum of Senses oferă peste 40 de exponate plasate în diferite zone, care te vor duce într-o călătorie fantastică și care iți vor trezi simțuri pe care nici nu știai că le ai.

Capul din farfurie

Ți-e poftă de o gustare asiatică? Ai dori să fii chiar tu acea gustare?

Museum of Senses-  Capul din farfurie, credit foto : museumofsenses.ro

Oglinda care iți schimbă înfățișarea

Cum ar fi să-ți poți alege diferite perechi de ochi? Cum ți s-ar potrivi zâmbetul altcuiva? 

Testează-ți simțurile împreună cu cineva! 

Museum of Senses – Oglinda, credit foto : museumofsenses.ro

Fata Morgană (Mirage)

Creează-ți propria hologramă și lasă-ți simțurile să dezvăluie comoara!

Miraje precum acesta au fost descoperite în deșert sau chiar în Antarctica, atunci când călătorii obosiți priveau spre orizont.

Museum of Senses – Fata Morgană, credit foto : museumofsenses.ro

Camera Infinită

Lasă-te purtat într-un vals infinit al jocurilor de lumini și reflexii! 

Silviu Pal la Museum of Senses – Camera infinită, sursa foto: museumofsenses.ro

 Camera Inversă

După o plimbare prin parc, simțurile tale încep să revină la normal. Dar ești oare pregătit pentru o altă perspectivă?

Silviu Pal la Museum of Senses – Camera inversă, sursa foto: museumofsenses.ro

Patul cu cuie

Îți mai amintești de impresionanții fachiri ai timpurilor de demult? Ai avea curajul să te așezi pe un pat format din 1200 de cuie, asemeni lor?

Hai să vedem dacă acestea îți străpunge sau nu pielea!

Museum of Senses – Dezbrăcatu pe patul de cuie, dacă el a reușit, tu ce mai aștepți?

 Stereograme

Cum e posibil să vezi o imagine tridimensională într-o pictură bidimensională, printr-o singură mișcare a globului ocular? Testează-ți văzul și percepția! 

Caleidoscop

Fascinantul caleidoscop creează o operă de artă cu chipul tău. Este cel mai frumos suvenir pe care îl poți duce cu tine!

Museum of Senses – Caleidoscop, sursa foto : Facebook

Camera lui Ames

Ți-ai dorit vreodată să vezi lumea din perspectiva unui pitic sau a unui uriaș? În câteva secunde, dorința iți este îndeplinită! Ia-ți prietenii și jucați-vă cu iluziile optice! 

Facilități și servicii

Zona de împrospătare a simțurilor

După o astfel de aventură unică, simțurile care se vor trezi cel mai mult vor fi foamea și setea. Cei de la muzeu se vor asigura că le vei putea calma cu o varietate de sandwich-uri, dulciuri și băuturi răcoritoare.

Zona de vis a simțurilor

Zona de vis a simturilor, sursa foto: museumofsenses.ro

Din moment ce simțurile au fost trezite, vei fi inspirat să simți și mai mult. De aceea este creat o zonă de divertisment în care vizitatorii de toate vârstele pot să se joace și să învețe cu ajutorul diferitelor jucării și teasere pentru a-și dezvolta și îmbunătății abilitățile.

Magazinul de suveniruri

Ai experimentat, învățat și simțit în moduri noi și diferite. Ai deschis o nouă perspectivă și vei dori să împărtășești amintirile acestei aventuri. Transformă-le în experiențe tangibile cu daruri originale pentru cei care te așteaptă în lumea reală.

Programul muzeului

  • Luni – Joi 10:00 – 22:00
  • Vineri – Sâmbătă 10:00 – 23:00
  • Duminică 10:00 – 22:00

Explorează exponatele muzeului, înșeală-ți creierul cu iluzii minunate, testează-ți abilitățile în zona de vis a simțurilor și creează amintiri de lungă durată ale evenimentului. Îndrăznește să  simți mai mult! Fie ca această aventură să fie una de neuitat!

Ești pregătit să începem?

 

Mai multe detalii poți găsi pe site-ul muzeului www.museumofsenses.ro.

Ca să rămâi mereu conectat cu simțurile tale și cu cele ale Museum of Senses urmărește-i și pe Facebook, Instagram și TripAdvisor.


Dacă ți-a plăcut articolul, îndrăznește să dai un Like și să-l Distribui mai departe ca să poată beneficia și prietenii, cunoscuții tăi de o aventură de neuitat.

Ca să fii la curent cu noile evenimente și călătorii, nu uita să urmărești, dacă încă nu ai făcut, pagina de Facebook Be Free Be Zen, contul de Instagram, Twitter și să te alături grupului de călători pe Facebook Top 10 Love 2 Travel.

Sursa text : museumofsenses.ro, și Facebook Museum of Senses

(Visited 921 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!