Noi suntem veniți aici, pe Pământ, ca să experimentăm. Suntem doar călători, așa ne-a creat Dumnezeu… Ni se dă un corp, uităm pentru ce am venit aici și ni se mai dă și liber arbitru. Trebuie să învățăm din greșelile noastre, dar, dacă suntem suficient de inteligenți, putem învăța și din greșelile altora. Uneori avem și un orgoliu peste măsură și de aceea repetăm lecțiile.
Nu trebuie să uităm niciodată că, într-o bună zi, mai devreme sau mai târziu, călătoria noastră se va sfârși și vom ajunge la destinație… moartea nu este SFÂRȘITUL, ci este un nou ÎNCEPUT… începutul unei noi călătorii… depinde doar de noi înșine dacă, învățăm sau nu ceva din această călătorie numită VIAȚĂ… Ne naștem perfecți, devenim imperfecți pe parcursul vieții…asta depinde doar de noi… și apoi murim, pentru a avea șansa de a renaște, chiar dacă va fi sub o altă formă și cu un conținut îmbogățit de experiențe din viețile anterioare…
Dacă îi tratăm pe cei din jurul nostru cu iubire și recunoștință, viața noastră se ușurează simțitor. De aceea vă recomand să ne iubim unii pe alții, să ne ajutăm și să jucăm regulile vieții frumos împreună!
Dacă vom cunoaște regulile jocului vieții, vom avea o țintă și cu ajutorul Creatorului vieții, eșecurile și lacrimile vor fi puține, iar bucuria de a trăi împreună cu Creatorul, și cu celelalte creaturi, va fi imensă. Cum spunea și Isus: ”Eu sunt Calea, Adevărul și Viața” (Ioan 14/6)
Despre Maica Tereza a auzit toată lumea. Mai puțini sunt cei care știu cine a fost și ce a făcut, dar fiecare dintre noi a auzit cel puțin o vorbă de duh atribuită măicuței…
Au fost atribuite 10 întrebări și 10 răspunsuri Maicii Tereza. Iată care sunt acestea:
- Ziua cea mai frumoasă? Azi!
- Obstacolul cel mai mare? Frica!
- Cauza tuturor relelor? Egoismul!
- Cea mai mare înfrângere? Descurajarea și renunțarea la întrecerea cu tine însuți!
- Misterul cel mai mare? Moartea!
- Lucrul cel mai frumos din lume? Iubirea necondiționată!
- Cel mai bun profesor? Copilul!
- Cel mai bun refugiu? Zâmbetul și bunăvoința!
- Leacul mereu util? Optimismul și încrederea!
- Cadoul cel mai frumos? Comunicarea și înțelegerea!
Maica Tereza, născută Agneza Gongea Boiagiu, la 26 august 1910, la Skopje, în Macedonia, a murit în 5 septembrie 1997, la Calcutta, India. S-a călugărit tânără și ulterior a fondat ordinul Misionarii Carității din Calcutta, India în 1950. Timp de peste 45 de ani ea a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii primind și Premiul Nobel pentru Pace în anul 1979. Ea este un spirit viu, participant la agitația noastră de zi cu zi, iar mesajele ei, își găsesc ecou în realitățile bune sau rele, vesele sau triste ale vieții noastre.
Mesajul Maicii Tereza despre viață spus în câteva rânduri, reprezintă esența propriei noastre vieți și este bine să reflectăm asupra lui. Iată ce spune:
”Viaţa este oportunitate, foloseşte-o.
Viaţa este frumuseţe, admir-o.
Viaţa este un vis, realizează-l.
Viaţa este o provocare, înfrunt-o.
Viaţa este un joc, joacă-l.
Viaţa este o promisiune, realizeaz-o.
Viaţa este tristeţe, depăşeşte-o.
Viaţa este un cântec, cântă-l.
Viaţa este o luptă, accept-o.
Viaţa este o tragedie, înfrunt-o.
Viaţa este o aventură, îndrăzneşte.
Viaţa este noroc, fă-ţi-l.
Viaţa este viaţă, luptă-te pentru ea”.
Mai jos poți vedea video-ul despre aceste minunate afirmații ale Maicii Tereza.
"Viața este o oportunitate – profită de ea. Viața este frumusețe – admir-o. Viața este extaz – gustă-l. Viața este un vis – realizează-l. Viața este o provocare – înfrunt-o. Viața este o datorie – asumă-ți-o. Viața este un joc – joacă-l. Viața este o promisiune – îndeplinește-o. Viața înseamnă și tristețe – depășește-o. Viața este un cântec – cântă-l. Viața este o luptă – implică-te. Viața este tragedie – treci peste ea. Viața este o aventură – fii îndrăzneț. Viața înseamnă noroc – fă-ți-l. Viața este prea prețioasă – trateaz-o cu respect. Viața înseamnă viață – luptă pentru ea." Maica Teresa
Posted by Live A Good Life on 10 Aprilie 2016
Iți las astăzi o porție de relaxare și un strop de inspirație cu Cele 10 adevăruri ale vieții din cartea „If Life is A Game, These Are The Rules” (Dacă viața este un joc, acestea sunt regulile) a lui Cherie Carter-Scott.
Cherie Carter-Scott este cu siguranță un nume remarcabil în psihologia motivațională actuală. Un adevărat cunoscător al naturii omenești, Cherie Carter-Scott poate fi considerată un guru al vremurilor contemporane.
Probabil că multora dintre voi vă sunt cunoscute cele 10 reguli ale vieții (numite și regulile experienței umane) emise de Cherie, însă redescoperindu-le recent am realizat cât de mult adevăr conțin și cât de bine pot fi aplicate tuturor. Cuvântul “reguli” este poate prea mult spus. Autoarea le considera ”adevăruri” sau ”lecții”. Acestea reprezintă cu siguranță o lectură plăcută și pozitivă, numai bună pentru noi, cei toți, care avem tendința de a ne pierde într-un anumit punct al drumului nostru prin viață. Ar trebui să ni le aducem aminte ori de câte ori ne este greu, de câte ori suntem nemulțumiți de noi înșine, de ceilalți, de viață sau de timpurile pe care le trăim.
Iată care sunt cele 10 adevăruri/ lecții ale devenirii umane în concepția lui Cherie Carter-Scott:
Lecția nr. 1: Vei primi un corp
Corpul pe care îl primești la naștere este unic și, indiferent dacă îți place sau nu, este al tău pe toată durata vieții. Fii de acord cu el, acceptă-l, primește-l. Nu vei mai primi un altul, de-a lungul acestei existențe pe Pământ. Iar ceea ce e cu adevărat important, este ceea ce se află înăuntrul tău, dincolo de trupul fizic. Nu sunt doar vorbe.
Lecția nr. 2: Ți se vor da lecții
Pentru că ai fost trimis în viața și ți s-a dat un corp, vei primi în continuare și lecții. Viața este un șir nesfârșit de lecții din care, indiferent de vârsta, sex, viață, timp și perioade temporale, vei avea de învățat de fiecare dată. Cu fiecare zi care trece, vei avea câte ceva de învățat, vei acumula experiență de viață, te vei lovi de câte ceva. Vei fi nevoit să înveți, vei vrea să înveți. Iar traversarea acestor lecții, acumularea de experiență dau, de fapt, sens existenței tale.
Lecția nr. 3: Nu există niciodată greșeli. Doar lecții
Încercările, reușitele, dar și greșelile, fac parte din lecțiile pe care le ai de învățat. Victoriile fac parte din lecții. Experiențele nefericite și nereușite fac parte din lecții. Greșelile sunt iminente, poate chiar necesare, pentru a atinge înțelepciunea spirituală. Este important să-ți percepi greșelile personale, dar și pe ale altora, ca făcând parte integrantă din procesul de învățare.
Este important să ieși din ele cu fruntea sus și cu zâmbetul pe buze – zâmbindu-ți ție, zâmbindu-le celorlalți, iertându-te, iertându-i pe ceilalți, arătând compasiune, arătându-ți compasiune ție însuți. Iertarea înseamnă ștergerea datoriilor emoționale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vină. Iertarea nu înseamnă doar o lecție în plus, ci o lecție învățată, un pas uriaș spre ceea ce ți-ai propus.
Lecția nr. 4: Lecția se repetă, până când este învățată
Lecțiile sunt repetate, până la învățarea lor completă. Mai mult ca sigur că așa este. Lecțiile se încăpățânează să revină ostentativ în viața ta, până când vei fi capabil/ă să le înțelegi ca atare, până când vei înțelege că o greșeală nu este un capăt de lume, ci doar cel mult o lecție.
Provocările, problemele, nemulțumirile, toate acestea vor apărea în mod constant în viața ta, dacă nu le percepi ca pe ceea ce sunt. Niște provocări, nemulțumiri, probleme, LECȚII din care ai întotdeauna ceva de învățat… Eliminarea problemelor înseamnă, de fapt, acceptarea cauzalității și asumarea propriei responsabilități pentru ele. Ca sa înveți o lecție, trebuie să iți asumi greșelile învățării ei. Trebuie să iți asumi responsabilitatea pentru ele și pentru ceea ce ți se întâmplă – fără să cauți vinovați în jurul tău, fără să găsești pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuală.
Lecția nr. 5: Nu încetezi niciodată să înveți
Crezi că, la un moment dat, vei termina de acumulat lecții și informații. Crezi, la un moment dat, că ai învățat tot ce se putea învață. Că mai mult de atât nu se poate. BA SE POATE. Întotdeauna vei avea ceva de învățat. ALTCEVA. Atâta timp cât ești în viață, atâta timp cât ai un trup și un suflet și te lași prins în ritmul vieții, vei avea de învățat. Asta, pentru că nu există etapă a vieții tale, din care să nu ai de învățat.
Dacă reușești să fii flexibil, să-ți conștientizezi punctele slabe, să te desprinzi de obișnuință, adaptându-te schimbărilor, iți vei înlesni cu mult procesul de învățare și drumul către mulțumirea de sine.
Lecția nr. 6: Nu există un “acolo”, mai bun decât “aici”
Nu există un “acolo”, mai bun decât “aici”, dacă vrei să fii fericit “ACUM”.
Ca să fii fericit în acest moment, trebuie să te bucuri de ceea ce ai. Trebuie să extragi din ceea ce ai ACUM, ceea ce este mai bun. Trebuie să fii mulțumit de tine însuti, de punctul în care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai făcut, fără condiționări. „Ceea ce este” aduce mai rapid fericirea, decât “ceea ce ar putea să fie”, ceea ce ar putea să fie în altă parte, în alte circumstanțe, în alte condiții, lângă o altă persoană, într-un alt timp, poate alta…
Lecția nr. 7: Cei din jurul tău sunt oglinzi care te reflectă pe tine
Lasă deoparte tendința de a-i judeca pe ceilalți, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i urî, de a-i ține la distanță. O faci într-un mod subiectiv, raportându-te la lucrurile pe care le judeci, le respingi, le urăști sau le iubești la tine însuți. Acceptarea de sine (cu felul tău de a fi, de a simți, de a gândi), așa cum este sinele tău, este o lecție pe care trebuie să o înveți, ca să îi poți accepta pe ceilalți, așa cum sunt ei.
Lecția nr. 8: Doar de tine depinde ceea ce ți se întâmplă în viață
Ceea ce ți se întâmplă în viață depinde de tine și doar de tine. Alegerea iți aparține. Ai la îndemână, la fel ca toți ceilalți, resursele necesare pentru a obține ceea ce iți dorești de la viață. Startul spre fericire se dă de la aceeași linie. Ca să reușești, uneori trebuie să înveți să și pierzi, să lași să plece, să depășești momente, să ai curaj, să îndrăznești, să visezi, să-ți aduci aminte că ai putere, să crezi cu adevărat că destinul tău depinde de tine.
Lecția nr. 9: Răspunsurile pe care le cauți se găsesc, de fapt, înăuntrul tău
Toate răspunsurile pe care le cauți în jurul tău se găsesc, de fapt, înăuntrul tău. Ascultă-te, stai de vorbă cu tine, vezi ce-ți spun instinctele, vezi care sunt cele mai ascunse dorințe ale tale, vezi care sunt sentimentele tale cele mai profunde. Ai încredere în ceea ce iți spun toate și ai încredere în tine.
Lasă-le să te inspire. Lasă-le să te transforme. Iți pot furniza cel mai precis și corect răspuns pe care l-ai primit vreodată.
Lecția nr. 10: Vei uita toate aceste reguli, la naștere. 🙂
Pentru că Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, noi suntem cei ce ne alegem lecțiile ce le avem de experimentat înainte de a ne întrupa. Noi alegem „traseul”. Numai că viața este ca un joc de șah. Ne construim o strategie, știm ce mutare urmează și mutarea adversarului (viața însăși), ne obligă să facem noi alegeri, să construim noi strategii, pentru ca să reușim să experimentăm și să învățăm ceea ce ne-am propus. Și de multe ori, trebuie să parcurgem toată gama. Dar indiferent de cursul jocului, un jucător bun reușește să ajungă cât mai repede la final, câștigător, toți ajungem mai repede sau mai târziu.
Fiți binecuvântați cu toții în jocul vieții. Jucați-l cu înțelepciune și cu iubire. ?
Sper să aveți o zi minunată oriunde v-ați afla ! Namaste! 😉
Surse: Wikipedia.org, Live a Good Life video, biblioteca secreta.blogspot.ro