Este dimineață. Îmi simt soarele cum se joacă pe fața mea. Deschid încetișor ochii și zâmbesc fericită. Îmi vine în gând melodia ”Vine, vine primăvara, se așterne în toată țara…”, hai că a și venit și au răsărit ghioceii mult așteptați de sub zăpada albă și deasă…
Primăvara este anotimpul retrezirii energiei și al bucuriei aducând schimbări semnificative în întreaga Natură, de la vegetația care revine la viață la organismul și psihicul uman.
Trăim într-un univers al energiilor. Eu sunt energie în mișcare. La fel este și tot ceea ce mă înconjoară. Am întâlnit în ultima vreme tot mai mulți oameni conștienți de acest adevăr, ceea ce mă bucură enorm de mult.
Totul este energie. Aceasta este însă doar fraza care sintetizează în trei cuvinte adevărul. Acest „totul este energie” este prezent peste tot în viața mea.
Cu toții purtăm haine. Lucrul mai puțin știut este acela că… hainele se imprimă cu energia noastră…
Și asta se întâmplă dintr-un motiv foarte simplu. Energiile sunt caracterizate de anumite vibrații care interacționează între ele. Eu sunt o formă de energie și am o anumită vibrație, iar haina pe care o port este o altă formă de energie cu o altă vibrație.
Ceea ce se întâmplă este că energia hainei comunică cu energia mea. Iar după fiecare purtare, vibrația hainei devine din ce în ce mai asemănătoare cu vibrația care mă caracterizează pe mine. Fiecare dintre noi avem ceva de spus într-un fel unic și comunicăm prin tot ceea ce suntem. Prin hainele pe care alegem să le purtăm transmitem mesaje celorlalți.
Când eram mică părinții îmi recomandau să nu port haine pe care le-am mai purtat în situații în care am experimentat trăiri intense. De exemplu, într-un moment de foarte mare tristețe, hainele pe care le aveam pe mine în acel moment purta cu ele o parte din respectiva încărcătură emoțională. Dacă le îmbrăcam din nou, toate șansele erau ca după un anumit timp să simt o stare de apăsare și disconfort. Această stare se datorează vibrației cu care este impregnată respectiva haină pe care am îmbrăcat-o.
Același lucru se întâmplă și în cazul trăirilor intense pe care noi le caracterizăm ca fiind pozitive. Se poate întâmpla să port din nou o haină pe care am mai purtat-o într-un moment în care am experimentat o stare de fericire intensă. Purtând-o s-ar putea să simt o stare de euforie a cărei sursă nu o cunosc, sau cel puțin nu o cunoșteam până astăzi. Asta a fost atunci când am purtat prima mea rochie roșie lungă la banchet. M-am simțit extraordinară în acea rochie.
Poate știi și tu că în zilele noastre în familiile cu mai mulți copii, frații mai mici poartă mai tot timpul hainele fraților mai mari. Atunci când fratele mai mare crește și nu îi mai vin pantalonii, tricoul etc., părinții i le dau imediat spre probare fratelui mai mic. Dacă îi vin, îi și poartă. Dacă încă nu-i vin, părinții le pun la păstrare până când fratele mai mic va întruni dimensiunile necesare. Asta s-a întâmplat cu verii mei în anii trecuți.
Cred că nu mai are rost să explic care sunt implicațiile acestui comportament. Cu predilecție la copii, aceștia având personalitatea în formare, purtatul hainelor altcuiva are o influență mai mare. Fratele mai mic va prelua din trăsăturile de personalitate ale fratelui mai mare, datorită vibrației existente în haină.
Asta îl va influența în parcurgerea drumului personal pe care și la ales la venirea în această lume. Mai devreme sau mai târziu, oricum îl va parcurge. Purtând însă în majoritatea cazurilor haine pe care nu le-a mai purtat altcineva, își va dezvolta neperturbat propria personalitate.
Al doilea obicei destul de popular este acela de a achiziționa haine de la magazinele de tip second hand. Dacă te îmbraci cu pantalonii unei persoane, tricoul unei alte persoane diferită de prima și pantofii unui al treilea diferit de primii doi, ai pus deja pe tine trei tipuri de energii cu siguranță contradictorii.
Ceea ce se întâmplă este că îți sporești astfel perioadele de confuzie și o să ai un sentiment de neclaritate. Toate obiectele vestimentare poartă cu ele tristețea sau fericirea sau confuzia foștilor lor purtători. Iar tu le pui pe toate pe tine. Nu este nicio mirare că te simți într-un anumit mod și nu conștientizezi de ce. Nu știi sigur de unde au venit si cum era cel ce le-a purtat înaintea ta, dar din acest mister iți poți crea propria realitate care te va ajuta sa le porți cu plăcere, să te simți bine în ele, să fii așa cum iți place să fii.
Îmi pot imagina că puloverul acela larg și gros a fost purtat de o scriitoare care și-a pus viața pe hârtie, în aburii aromați dintr-o cafenea mică sau că ghetele pe care le port în picioare au fost ale unei pictorițe ce le-a impregnat cu toata energia ei creativă și apoi le-a lăsat să plece.
Primăvara reprezintă anotimpul în care natura își dă seama că albul nu mai este în trend și începe să-și schimbe hainele. Așa că țin și eu pasul cu moda și dau un refresh garderobei mele!
A sosit momentul să îmi aranjez hainele și să elimin din șifonier cele pe care nu le mai port pentru a mă pregăti de viitoarele mele călătorii inițiatice și de ce nu exotice.
Doar după cum bine știți luna asta este dedicată femeilor, nu-i așa? Trebuie să ne răsfățăm un pic înainte să ne uităm prin garderobă… Vorba acea ”Haina nu-l face pe om, dar n-ar strica să stea bine pe el”.
Grija față de propria mea persoană este necesar să fie mereu o prioritate pentru mine. Grija față de mine însumi nu este un moft, ci o necesitate.
Când înveți să te pui pe primul plan în viața ta, când iți respecți mintea și corpul, când iți investești timpul și energia în a fi împlinit și mulțumit de tine, poți, cu adevărat, să le dăruiești și altora lucruri de calitate, chiar și haine. Atunci când tu ai bateriile pline, când ești liniștit în interior și ai zâmbetul pe buze, vei aduce în viața altora doar pozitivism.
Să ai grijă de tine, consider că este cel mai bun lucru pe care poți să îl faci, atât pentru tine cât și pentru cei din jur.
Recent am aflat că, de-a lungul timpului, cercetătorii au studiat intens modul în care consumatorii percep raportul calitate-preț atunci când vine vorba despre produsele achiziționate, conform unui studiu publicat de Asociația pentru Studierea Consumatorului din SUA, iar percepția oamenilor pare strâns legata de mediul social în care s-a format. Din cauza brandului, multe produse au prețuri de pana la 10 ori mai mari decât altele similare, însă acest fapt nu se va răsfrânge întotdeauna și asupra calității acestora. Pentru a face cea mai bună alegere este bine să comparăm produsele online și să nu cumpărăm din primul magazin care ne iese în cale.
Produsele SECOND HAND în plină dezvoltare
Produsele second hand se află de sute de ani în topul preferințelor oamenilor, însă cea mai rapidă creștere a cererii și ofertei pentru astfel de produse a crescut foarte mult în ultimii 20 de ani, conform unei studiu publicat în cadrul Universității Umea pentru Economie și Afaceri din Suedia. Este de ajuns să aruncăm o privire pe cifrele statistice legate de vânzarea produselor second hand in Marea Britanie și aflăm ca britanicii le caută din ce in ce mai mult, conform portalului statista.com.
In plus, multe magazine second hand oferă o gamă largă de articole vestimentare noi, la prețuri de până la zece ori mai mici decât cele scoase la vânzare în magazinele din marile centre comerciale. Iar piața second hand este atât de vastă, încât poți cumpăra de la telefoane mobile, laptop-uri, tablete până la haine, dar la preturi cu 30-50% mai mici.
De ceva vreme Shoppingul online m-a prins. Îmi place să stau relaxată pe canapea cu laptopul sau cu telefonul în mână și să navighez pe site-urile care se întrec să-mi atragă atenția cu noi colecții de haine extraordinare, dar și cu promoții cărora le rezist cu greu. Tot ceea ce văd mi-ar trebui parcă, dar și dacă nu îmi trebuie, mă tentează. De multe ori, cumpăr din impuls, iar când îmi ajunge comanda realizez că nu este măsura potrivită.
Citind pe internet am aflat cum putem evita erorile în alegerea dimensiunilor și altor probleme care ar putea apărea pentru ca accesând internetul să avem o experiență completă. Iată care sunt acestea:
-
Citește informațiile referitoare la măsuri. Majoritatea site-urilor de îmbrăcăminte au acest tip de informații, așa că înainte de a pune în coș, consultă-le și alege măsura potrivită pentru tine. De exemplu, pe un magazin second hand care vinde haine mâna a doua, Evernisaj, este conceput un ghid de măsuri care poate fi ușor de parcurs, astfel încât fiecare clientă să poată afla exact dimensiunile hainei pe care dorește să o comande. Tabelele de mărimi pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și cele pentru linii speciale de produse s-au dovedit foarte folositoare pentru cliente.
-
Cunoaște-ți dimensiunile. Dacă ai mai comandat de pe un site sau de la un anumit brand, atunci nu vei avea probleme în determinarea măsurii corecte. În schimb, dacă ești la prima achiziție, trebuie să-ți cunoști foarte bine dimensiunile proprii pentru a putea identifica măsura de pe site care ți se potrivește.
-
Caută rochii care reflectă forma naturală a corpului tău. Atenție, atunci când cumperi o rochie, orientează-te ca aceasta să se plieze cât mai bine pe forma corpului tău.
Acum parcă shopping-ul online pare mai simplu și pentru mine. Oricum, pe Evernisaj am toate informațiile de care am nevoie despre produse pentru a face o alegere de care să mă bucur. Dacă nu se potrivește măsura, pot returna produsul și ei sunt bucuroși să mi-l schimbe. Pe site toate produsele sunt second hand, dar ele sunt verificate cu atenție, astfel să nu prezinte niciun semn vizibil de purtare.
Începutul de primăvară m-a luat prin surprindere, dar în șifonierul virtual Evernisaj pot găsi sacoul potrivit, soluția ideală pentru a înlocui geaca cu ceva mai subțire. Modele unice, multe tipuri, tot felul de croieli și materiale. Mai mult am reduceri substanțiale, cu produse actualizate săptămânal. Nu am ce pierde. Așa că o să fac o primă comandă.
Simplu și rapid cu doar câteva click-uri! Mi-am selectat îmbrăcămintea care îmi place, pe urmă am am ales culoarea, mărimea, talia și marca dorită. Bravo, ai făcut o mare realizare! Now you can dress CHIC and SMART!
Singura regulă de aur pe care nu ar trebui să o încalci: fii decisivă!
Probabil ai auzit deja de sfatul care dictează să aşezi umeraşele într-o singură direcţie în dulap, întorcându-le în direcţie opusă în momentul în care porţi o haină, acest proces culminând cu renunţarea la hainele de pe umeraşele rămase neîntoarse la sfârşitul unei perioade de trei luni.
O metodă mult mai blândă, care nu te va face să te simţi ca şi când arunci jumătate din dulap, este să abordezi problema pe paşi.
Pasul I: Alege hainele şi accesoriile preferate, pe care le porţi tot timpul. Acestea sunt piesele pe care le poţi returna în garderobă.
Pasul II: Alege hainele şi accesoriile pe care ştii sigur că nu le vei mai purta vreodată, pe care să le sortezi apoi în două: cele care sunt deteriorate fără vreo posibilitate de a mai fi reparate, ce vor fi aruncate și cele care nu se mai potrivesc stilului tău şi care vor fi donate. Cele care nu mai pot fi purtate deloc le voi recicla ca și cârpe utile în casă, iar celelalte le voi da mai departe.
Pasul III: Hainele şi accesoriile rămase, pe care nu le porţi constant, însă de care nu eşti sigură că vrei să te desparţi, vor fi puse la păstrare într-o cutie. Pe parcursul unei luni, dacă îţi vei aminti de un anume articol din cutie şi îţi vei dori să îl porţi, ai voie să îl returnezi în garderobă. La sfârşitul lunii, piesele rămase în cutie vor fi donate, în acest fel putem proteja mediul înconjurător.
Iată alte câteva sfaturi cum să-ți organizezi garderoba mai aerisită și mereu actualizată:
1 . Organizează-ţi hainele cât mai bine
Un truc fantastic ar fi ca pe unul dintre rafturi să așezi hainele mai groase, iar pe altul cele subţiri, cum sunt maiourile şi tricourile. Cardiganele, cămăşile, sacourile şi blazerele pot fi agăţate pe umeraşe, la fel ca fustele şi rochiile.
Asigură-te că aşezi hainele în aşa fel încât să le poţi vedea pe toate, ca să nu mai cauți printre ele. În acest fel, vei putea găsi cu uşurinţă un tricou care merge de minune cu noul tău cardigan sau cămaşă în carouri care se potriveşte cu jeanşii bleumarin.
2. Poartă haine subţiri chiar şi în sezonul rece
Chiar dacă este iarnă, nu înseamnă că trebuie să spui adio tricourilor de vară, în care ai investit destul de mult. Cel mai bine ar fi să le porţi pe sub un pulover sau să le combini cu un sacou ori cu o bluză cu nasturi.
3. Păstrează la îndemână articolele basic
Articolele basic, cum ar fi maiourile, tricourile albe simple, jeanşii şi colanţii ar trebui să fie cât mai la îndemână în şifonier, deoarece sunt uşor de asortat şi le poţi folosi pentru a concepe ţinute chic fără efort. În plus, articolele basic nu se demodează, aşa că le poţi purta oricând, fie iarnă, fie vară.
4. Folosește-ți eficient toate hainele din garderoba rămase
Este foarte bine dacă te interesează moda şi te dai în vânt după trenduri, însă dacă vrei să-ţi foloseşti eficient toate hainele din garderobă, nu ar trebui să te orientezi doar după ce este în tendinţe. De fapt, la un articol trendy ar trebui să adaugi alte două din colecţiile trecute. În acest fel, economiseşti bani şi ajuţi articolul la modă să iasă în evidenţă.
5. Încearcă noi asortări.
Dacă vrei să porţi eficient toate hainele, ar trebui să găseşti noi moduri de asortare a pieselor vestimentare. Fii curajoasă şi fă combinaţii inedite, chiar dacă hainele nu sunt noi. Vei vedea că poţi obţine ţinute cool şi fără să faci investiţii colosale în garderobă.
6. Compune-ți o garderobă capsulă.
Ideea cu garderobă capsulă este să ai câteva piese esențiale, care să nu-ți lipsească niciodată din garderobă. Iar ce mai iei pe lângă ele, să le tot schimbi, în funcție de modă, nevoi, dorințe, plăceri.
Puterea vindecătoare a Culorilor
Culorile primare de la care pornesc toate celelalte culori prin combinare sunt roșu, galben și albastru. De obicei nu este recomandat să le porți pe toate trei într-o singură ținută, dar nici să încerci să le combini câte două.
Fiecare culoare are propria ei putere vindecătoare asupra fiinţei umane. Când alegem să beneficiem de efectul binefăcător al unei anumite culori purtând haine care au acea culoare de fiecare dată noi vom putea simţi şi efectul vindecător al culorilor.
ROŞU – puternic dinamizant, un remediu excelent pentru stările de lipsă de putere, moleşeală.
PORTOCALIU – conferă elan mobilizator, trezeşte bucuria interioară şi are un puternic efect tonifiant asupra psihicului, dar și un remediu afrodisiac.
GALBEN – un puternic stimulent al inteligenţei.
VERDE – culoarea armoniei, a echilibrului şi a neutralităţii. Verdele are un puternic efect vindecător în cele multe situaţii de boală.
TURCOAZ – culoarea imunităţii.
ALBASTRU– face să apară o profundă stare de relaxare în întreaga fiinţă. El are efect vindecător foarte mare și este un excelent remediu antistres.
VIOLET – are mai ales un profund efect regenerator din punct de vedere spiritual.
Eu nu îmi faci griji cu privire la spațiul rămas în dulap după ce voi renunța la 10% din hainele pe care le port acum în mod constant. Vorba lui Bob Procter „natura respinge la modul absolut ideea de vid”. Dacă renunț la o parte din haine, altele noi le vor înlocui pe cele vechi. Iar eu voi merge mai ușor în călătoria mea spirituală…
sau de ce nu în una exotică…
Tu ce trucuri ai pentru a-ți elibera șifonierul și cum îți alegi piesele vestimentare astfel încât să le combini cât mai inspirat, dar și ușor, în același timp? Lasă-mi răspunsul tău într-un comentariu mai jos.
* Acest articol a fost scris pentru Proba 6 a competiției Spring SuperBlog 2018. Sponsor : Evernisaj
Surse: Evernisaj.ro, unsplash.com, Facebook Evernisaj, acrwebsite.org, statista.com, umu.diva-portal.org, amnromania.ro