TRAVEL

Cum să devii Travel Writer și să fii plătit ca să călătorești prin lume!

Află secretul cum să devii Blogger de Travel, să călătorești cât mai mult și să faci bani din asta!
Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vrei și tu să călătorești mai des, să câștigi bani din călătorii, să publici articole și fotografii din vacanțele tale, să lucrezi de oriunde din lume și să îți faci o carieră frumoasă din poveștile de pe drum? Este foarte simplu. Iată cum să-ţi împlinești visul!

Foarte mulți consideră că a călători și a fi plătit pentru asta este jobul ideal. Și de cele mai multe ori au dreptate. Dacă îți dorești un astfel de job, în care să vezi lumea, să ai parte de experiențe minunate, să scrii despre asta și să câștigi bani din ceea ce faci, îți voi spune un secret: nu este chiar atât de greu precum pare.

DA, este posibil. DA, poți și tu și nu trebuie să ai talente ieșite din comun. Trebuie doar să înveți cum să o faci, să ai încredere în tine și să fii pregătit pentru aventura vieții tale. 

De curând am intrat și eu în gașca de ”călători povestitori” și am început să scriu despre experiențele mele din locurile pe care le-am vizitat, explorat. Am primit multe încurajări, laude, dar chiar și întrebări de genul : ”Ce job mai este și ăsta?” sau ”Cum poți să câștigi bani din asta?” și multe altele. Aceste întrebări au venit chiar de la cine mă așteptam mai puțin și anume de la prieteni și familia mea. Puteam să le tot explic despre meseria de Travel Writer și tot nu înțelegeau ce înseamnă cu adevărat acest job.

Dar știind că sunt mulți alții care au pornit pe acest drum, sunt liberi și sunt plătiți să călătorească, am studiat atent acest domeniu și am ales să merg mai departe ca să îmi împlinesc visul.

Meseria de TRAVEL WRITER este o meserie ca oricare alta.  În spatele cortinei există multe nopți de muncă, dar pe lângă acestea sunt călătoriile în care trăiești experiențe extraordinare, chiar transformatoare! Eu asta am simțit și trăit până acum. Și doar pentru că am început totul din pură pasiune de a călători!

Ca și Travel Writer nu am o vacanță propriu – zisă. Pot pleca oricând, sunt mereu pregătită să absorb cât mai mult din peisaje, locuri, tradiții și obiceiuri și să le duc mai departe povestea. Adică, esența ar fi: Sunt plătită să călătoresc tot mai mult prin lume.

Nu mai aștept să îmi iau concediu, oricând sunt gata de plecare. Sunt mereu în mișcare, dornică să descopăr locuri noi, să cunosc oameni. Înainte de a pleca îmi fac mereu un buget în ceea ce privește transportul, cazarea, masa și principalele obiective turistice care mă interesează în acea călătorie.

De fiecare dată când ofer sfaturi din călătoriile mele, unii îmi mulțumesc, alții vin chiar ei cu păreri, sugestii și idei. Dar în acele momente văd exact că mi-am ales drumul potrivit pentru mine. Și pentru asta vă mulțumesc vouă, celor care mă citiți!

Amintește-ți întotdeauna că ai în tine puterea, răbdarea și pasiunea de a ajunge la stele pentru a schimba lumea.” (Harriet Tubman) 

Într-adevăr, am văzut că tot ceea ce îți imaginezi se poate realiza, doar trebuie să CREZI! Iar ceea ce nu ține de imaginația ta, se poate învăța!

Nici eu nu m-am născut peste noapte Travel Writer! Dar m-am născut cu pasiunea de a călători, de a fi mai mereu în natură. Mai târziu am aflat, pe internet că există posibilitatea de a călători și de a face bani din asta.

Așa am cunoscut-o pe Ioana Budeanu: travel writer, publisher la www.ioanabudeanu.com, explorator, creator de idei, călător, 11 ani de experiență în presă, online & social media, bloguri și călătorii.

Dar dincolo de experiențele ei din toți anii acestea de muncă, a creat :

Am dorit să încep ceva nou în viață și am urmat și eu cursul Ioanei. Astfel, am învățat pas cu pas ce trebuie să fac și cum pot să-mi transform pasiunea în ceva care să-mi aducă un venit. Plus multe alte avantaje care m-au ajutat să îmi creez un blog, să îl dezvolt, să îl mențin, iar sfaturile Ioanei mă ajută enorm și acum! Nu pot spune decât, că a meritat fiecare bănuț!

De când mi-am creat blogul, am crescut mult. Studiez zilnic, învăț lucruri noi, cunosc oameni noi, știu cum pot să stabilesc relații și să scriu un mail de sponsorizare. Am descoperit că poți să călătorești și să rămâi cu mulți bani în portofel la final de lună!

În cele de mai jos, Ioana ne dezvăluie povestea din spatele cursului de Travel Writer.

Ioana a plecat pe acest drum cu visuri uriașe, dar și cu frica de necunoscut afirmând : ”Călătoriile mele n-au fost întotdeauna ușoare și frumoase, ci transformatoare. După primul pas pe care l-am făcut în Amsterdam, acum mulți ani în urmă, am știut că tot ce căutasem vreodată în viață se află aici, acum, cu mine. Am știut că acesta este drumul meu. Întortocheat, dar firesc. Și nimic pe lumea asta nu mi-a adus mai multă fericire ca drumul”. 
Cursul este într-o formă potrivită nu doar pentru travel, cât pentru orice business online. Orice vrei să faci: social media, e-commerce, fashion, travel, food, orice este posibil și am idei pentru fiecare!” 

Cum fiecare călătorie necesită o investiție de timp și bani, întrebarea este : Te poți întreține din Travel Writing?  

Ioana ne răspunde :

DA, se poate trăi foarte bine, dacă știi exact ce vrei. Posibilitățile sunt infinite. Există sute de reviste care plătesc pentru texte bune. Practic, poți câștiga câteva sute de dolari din prima lună. Am sute de exemple de oameni care fac asta. Digital nomads. Care călătoresc prin lume, scriu, au bloguri, fac bartere, vând diverse, au contracte, găsesc posibilități. Și la noi sunt exemple. Unele chiar de excepție, ca Radu și Simona, de la Lipa Lipa.ro
 Sfatul meu este să îndepărtezi toate acele gânduri care nu te lasă să-ți împlinești visul și să îți trăiești viața la capacitate maximă, așa cum ai visat întotdeauna. Știu că poate nu te simți pregătit, însă niciodată nu vei fi pe deplin! Totul se va clarifica pe parcurs, nimeni nu a știut ce face de la început. Și mai trebuie să-ți spun ceva: bucuria primului contract obținut este U-RI-A-ȘĂ! Este de nedescris în cuvinte. Patru luni a durat drumul de la idee la împlinirea visului meu și exact 6 săptămâni de când am făcut un plan până am obținut primul contract de sponsorizare. Dacă eu am reușit, cu siguranță poți și tu!”

Și acum întrebarea este: Ți se potrivește acest curs? DA, dacă…

 1. ai călătorit destul de mult până acum și îți dorești să împărtășești experiențele tale cu cei din jur, dar nu știi de unde să începi.
 2. vrei să călătorești mai mult, mai des și să îți permiți să o faci.
 3. vrei să fii independent, să scrii despre călătorii și să devii travel writer plătit.
 4. vrei să îți publici textele în reviste și pe bloguri. Vrei să faci fotografii mai bune și să fii plătit pentru ele. 
 5. vrei să înveți să scrii e-mail-uri de prezentare și scrisori de intenție.
 6. vrei să înveți sa creezi o campanie unică pe piață și să pui bazele unei afaceri online.
 7. vrei să înveți să faci proiecte de marketing și să obții sponsorizări. 
 8. vrei să înveți să îți faci un blog, să îl construiești de la zero fără investiție financiară, să îi crești traficul, să obții bani din reclame și să devii cunoscut pe piață.
 9. vrei să călătorești timp de un an și să obții banii necesari pentru asta. 
 10. vrei să cunoști oamenii din industrie, să înveți să te adresezi publicului și sa ai rezultate rapide.
 11. pur și simplu, vrei să locuiești pe o plajă exotică și să scrii de acolo. 
 12. vrei mai mult timp liber, o afacere prosperă, să călătorești și să-ți schimbi viața.

De ce să NU faci acest curs:

– dacă vrei să te îmbogățești peste noapte și vrei să devii cel mai mare blogger de travel fără niciun fel de efort, atunci îți spun de la început că acest curs nu este pentru tine.

– nu este o schemă de îmbogățire rapidă, nu dau sfaturi financiare și nu creez bloguri de la zero în locul tău.

Iată ce spune Ioana despre studenții ei: ”Cea mai frumoasă gașcă de Travel Writers!”

Ingrid Chiriță: ”Am devenit studenta Ioanei undeva pe la începutul anului începând cu pași mici și siguri, trezindu-mă în fiecare dimineață timp de 7 zile cu maiurile ei pe care abia le așteptam, idei minunate care m-au ambiționat să fac mai mult decât credeam că pot, și mai mult, să cred că pot face orice îmi propun cu puțină muncă! Ioana face totul să pară o joacă în același timp prezentând și aspectele mai puțin plăcute ale acestei „meserii”, reușind să te facă să ieși din zona de confort și să cauți creativitatea în adâncul tău 🙂 Dacă te gândești să încerci ceva nou pentru tine, recomand cu cel mai mare drag și sinceritate cursul Ioanei!” 
Andra Tomescu: ”Cursul a venit pentru mine exact la momentul oportun. De câteva luni tot căutam pe internet despre cum se face un blog de travel, ce ar trebui să conțină și cum să câștigi bani din asta, dar încă nu mă lămurisem cum și de unde să încep. Cursul Ioanei este clar, cu exemple concrete, te ajută să înțelegi ce presupune meseria asta și să-ți conturezi ideile mai bine. Pe scurt, te scutește de multe luni de căutat și citit de unul singur. Îl recomand cu tot dragul.”

Imaginează-ți că în mai puțin de două luni vei ști exact cum poți să locuiești pe o plajă exotică, să scrii de acolo și să fii plătit pentru asta. Sau cum să vizitezi toate orașele pe care le iubești din Europa. Sau cum să înveți despre cultura indoneziană în Bali. Pentru că nu există limite!

Pachetul Călător Profesionist – ce conține și ce primești :

A. Ioana îți va răspunde la întrebările de mai jos, cu toate detaliile necesare. Tot ce a învățat de-a lungul timpului. 

* Chiar trebuie să am un blog ca să pot călători mai mult și să fiu plătit să văd lumea? Dacă da, ce pași trebuie să urmez? Ce și cum scriu pe blog? Cât? Când?

* Dar dacă nu mă citește nimeni? Ce am eu de oferit? Cum tratez problema celor care mă critică și a comentariilor negative? Cum îmi promovez textele?

* Nu am deloc talent la scris! Mi-e foarte greu să scot două fraze din mine. Ce este de făcut?

* Ce le scrii în emails celor cu care vrei să colaborezi? Cum pot obține și eu cazări și bilete de avion? Contează cifrele (audiență, followers)?

* Până la urmă, cum naiba face bani un blogger de travel? Că mai trebuie să și mâncăm. Plus, știi… urăsc marketingul. Ai vreo sugestie?!

* Am nevoie de fotografii profesioniste ca să mă bage cineva în seamă?

* Mi-e frică să plec în lume. Se întâmplă multe acum. Sunt la început. Dacă nu mă descurc? Ar trebui să-mi dau demisia? Dar dacă nu merge nimeni cu mine, ce fac, plec singur? Aaaaa, habar n-am ce să fac.

Știe toate aceste întrebări, le cunoaște din propria experiență. Și le-a repetat obsesiv la început și apoi în fiecare an în care trecea la un nou nivel. Poate nu știe răspunsurile ”corecte”, însă știe ce a funcționat la ea și ce nu. Știe cum a comis-o, ce a făcut bine și peste ce etape poți să treci cu ușurință, doar învățând din exemplele ei.

De asta se află aici Ioana: să te ajute, să te învețe și să ne distrăm împreună. 🙂 

B. Curs de Travel Writing – 5 module (teorie, practică, lecții, Q&A, anexe de marketing, social media, vânzări,  proiecte/sponsorizări).

C. Curs foto – înveți cum să faci fotografii mai bune cu Vlad, într-un timp scurt și fără investiții mari.

D. Acces la un grup privat închis pe Facebook, unde sunt toți studenții Ioanei, unde ne ajutăm, ne promovăm și ne răspundem la toate întrebările, în timp real. Și îi bârfim pe toți din industrie :))

 Hai și tu în gașca noastră! 

COMANDĂ ACUM

 Singurul curs de Travel Writing din România, la prețul de doar 490 RON!

Călătorește!  Este cea mai bună școală de care vei avea parte! Poți s-o faci oricând, oricum și oriunde vrei tu. Alege să îți împlinești visul și să ai întotdeauna bani pentru o nouă aventură. Lumea te așteaptă. Cucerește-o!

Învață! Ambele cursuri sunt online 100%, înveți în ritmul tău și ne adresezi întrebări pe email. Noi te susținem, te învățăm tot ce știm și te încurajăm să faci primii pași. 

Visul tău se împlinește ACUM. Investește în tine! 🙂

Înscrie-te acum la adresa befreebezen@gmail.com pentru a profita de promoție și vei primi imediat toate detaliile despre cum să accesezi acest curs!

Abia aștept să ne cunoaștem! 🙂  Mult succes! 

(Visited 2.520 times, 1 visits today)

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!