Cum să călătorești în siguranță cu animalele de companie

Pentru animale călătoriile reprezintă o activitate tare stresantă, iar pentru a le atenua din stres este important să țineți cont de câteva recomandări.

Când luați decizia să călătoriți cu prietenul îmblănit, este necesar să vă asumați și să depășiți toate riscurile. Pentru unele specii de animale, din cauza pasajelor nazale scurte, zborurile pot cauza probleme de sănătate. Majoritatea companiilor aeriene permit aflarea în cabina avionului a unui animăluț de dimensiuni mici, pentru un cost adițional. Trebuie menționat faptul că este necesar să discutați despre acest detaliu din timp cu reprezentanții companiei aeriene. Totuși, este important să țineți cont că în avion sunt folosite aparate anti rozătoare și alte măsuri de protecție contra dăunătorilor. Aceste produse pot să vă cauzeze probleme dacă călătoriți cu un hamster sau cu un porcușor de guineea.

Sursa: freepik.com

Pentru a vă asigura că atât dvs. cât și animăluțul dvs. veți călători în siguranță, urmați aceste sfaturi.

 • Folosește zboruri directe. Astfel veți evita erorile care pot apărea în cazul transferurilor aeriene și a escalelor.
 • Călătorește cu același avion ca și animalul tău de companie, dacă este posibil. Întreabă dacă poți vedea cum este plasat în cală animăluțul tău.
 • Încearcă să anunți căpitanul aeronavei sau pe cineva din echipaj că la board se află și un animăluț. Dacă membrii echipajului vor cunoaște despre acest amănunt vor fi mai precauți.
 • Niciodată să nu călătorești cu animale brahicefalice, precum câinii Pekingese, Bulldog sau pisicile Persiene.
 • Dacă călătoriți în timpul verii sau iernii alegeți zboruri la orele când acomodarea la temperaturi este mai ușoară. Zborurile de dimineață devreme ori de noapte sunt mai avantajoase vara; iarna este mai potrivit să alegeți zboruri când veți ateriza la amiază.
Sursa: freepik.com
 • Alegeți o zgardă care nu poate fi prinsă între ușile portavionului. De asemenea, fixează informații de identificare: un card de identificare cu numele și numărul de telefon al proprietarului, adresa permanentă, destinația finală, un card de identificare temporar, adresa și numărul de telefon personal și a unei persoane de încredere.
 • Este important să plasezi aceleași informații personale și în containerul de călătorie al animalului.
 • Asigură-te că unghiile animăluțului tău au fost scurtate pentru a-l proteja de diferite accidente și situații care pot interveni.
 • Cu o lună înainte de călătorie pregătește animalul de călătorie prin a-l acomoda cu containerul de călătorie.
 • Nu folosi tranchilizante pentru animal, cu excepția prescripției medicale. Menționează-i medicului veterinar că animăluțul va călători cu avionul.
 • Nu hrăni animăluțul cu 4-6 ore înainte de călătorie, însă puteți să-i oferiți cantități mici de apă. Dacă este posibil, puneți cuburi de gheață pe tava atașată a containerului. O cantitate mai mare de apă va curge și va cauza disconfort animăluțului.
 • Evită să călătorești cu animăluțul în perioadele aglomerate a anului, precum vacanțele de sărbători și în sezonul estival.
 • Păstrează o fotografie actuală a animalului. În caz că acesta este pierdut în timpul călătoriei, o fotografie va ajuta mult angajații companiei în căutarea acestuia.
 • Când ajungi la destinație, deschide containerul și examinează-ți animăluțul cât de curând posibil. Dacă ceva pare că nu este în regulă, mergeți la cel mai apropiat punct medical veterinar. Rezultatele păstrează-le în formă scrisă, include data și ora.

Raportează incidentul managerului companiei, atât în formă verbală, cât și scrisă.

Citește și: Proiectul „Hai la țară!”.

 

(Visited 103 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

2 Comments

 1. M-am gândit de multe ori cum aș proceda în caz că voi fi nevoită să călătoresc cu pisica mea. Am o norvegiană de pădure, tare ciufută căreia nu-i place absolut deloc să meargă nici cu mașina. E fost cumplit când a trebuit s-o duc la veterinar. Să nu mai spun de ce reacții a avut în cabinet.
  În schimb, am un ciobănesc german care-i înnebunit să se plimbe. Lui cred că i-ar plăcea și cu avionul.
  Sper să nu trebuiască să călătoresc vreodată cu un animăluț. M-aș chinui și eu, dar nici animalului nu i-ar fi prea bine.

  • Foarte bine ai spus. Și eu mă gândesc serios să merg sau nu cu un animal de companie.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!