Azi este o zi specială 08.04 și de sărbătoare, în care blogul BE FREE BE ZEN a împlinit 8 luni. Am investit multă muncă, răbdare și perseverență pentru rezultatele de până acum.

Te întrebi cine se află în spatele blogului Be Free Be Zen ?

Sunt absolventă a facultății de PR și a masteratului în Turism, cu o dorință extraordinară de a explora fiecare colț al lumii. Îmi place foarte mult să călătoresc, să merg în locuri unde nu am mai fost, să îmi petrec mult timp în natură, dar să o și protejez cum pot mai bine. Sunt pasionată de fotografie, de yoga, meditație, dans și online.

Merg cu încredere în direcția visurilor mele. Trăiesc viața așa cum mi-am imaginat-o. Blogul Be Free Be Zen se bazează pe trăirea unei vieți în Libertate și Armonie, este un blog axat pe călătorii și pe spiritualitate și vă îndemn și pe voi să tindeți să fiți Liberi, să călătoriți în jurul lumii, să fiți Zen!

M-am decis să încep o viață nouă, să merg înainte cu Iubire, să respir Iubire, să inspir și să dăruiesc Iubire oamenilor prin tot ceea ce fac și scriu, la orice pas, oriunde m-aș afla în viitoarele mele călătorii.

Am  un motto care mă inspiră, este scris de Edward Everett Hale şi sună astfel : „Sunt unul singur, dar sunt unul. Nu pot face totul, dar pot face ceva. Şi nu voi lăsa pe nimeni să mă oprească din ce pot face.”

A sosit timpul să îmi reevaluez viteza și luciditatea cu care călătoresc prin viață. Îmi iubesc viața și fiecare zi mi se pare un cadou minunat, oferindu-mi oportunități, binecuvântări și legături de suflet, care mă fac să mă întreb cât de frumoasă mai poate deveni viața mea în continuare .

Mereu mi-a plăcut să călătoresc, să descopăr locuri și culturi noi, să înțeleg multe aspecte complexe despre alte civilizații. Cu cât destinația este mai îndepărtată de propria mea cultură, cu atât fascinația descoperirii este mai mare, iar mintea și sufletul mi se deschid către nou, inedit și pot ajunge să înțeleg lucruri care, la modul teoretic, pot părea imposibile.

Urmăream câțiva bloggeri de turism și vedeam că ei în timp ce călătoreau făceau și bani și mă întrebam cum se putea realiza acest lucru.

Am căutat informații despre meseria de Travel Writer care spunea că este o meserie ca oricare alta. Experimentând am văzut că în spatele cortinei există nopți de muncă, dar pe lângă acestea sunt călătoriile în care trăiești experiențe extraordinare, chiar transformatoare! Eu asta am simțit și trăit până acum. Și doar pentru că am început totul din pură pasiune de a călători!

Astfel, după căutările mele a apărut Ioana,îngerul meu păzitor și sfătuitor dacă aș putea spune așa. Ea m-a luminat ce înseamnă această meserie de Travel Writer urmând cursul ei unic de acest gen în România.

 Care erau obiectivele mele atunci?

Vroiam foarte mult să călătoresc, să câștig bani din călătorii, să public articole și fotografii din vacanțele mele, să lucrez de oriunde în lume și să îmi fac o carieră frumoasă din poveștile de pe drum.

Graţie acestui curs am găsit motivaţia de care aveam nevoie pentru a pleca la drum. Vorba lui Florin Roșoga : ”niciun lucru, dacă ești dispus să îl înveți, nu e complicat” și a avut dreptate, dacă faci ceva cu pasiune și plăcere, apar rezultate satisfăcătoare mult mai repede.

Ce făceam la primele luni ca și blogger?

Am simțit că de atunci călătoriile nu au mai fost doar ale mele, că aș fi un fel de consultant al cititorilor, indiferent de numărul lor. Simțeam că am o misiune, mai presus de bucuria personală creată de locurile vizitate. Deveneam bucuria de a fi, un exemplu pentru cititori. Și, odată cu acest lucru, am început să îmi doresc din ce în ce mai mult să călătoresc, să scriu despre locurile vizitate, să fac poze mai frumoase, să descopăr și să simt ceea ce Universul îmi poate oferi.

Ce fac acum ca blogger de turism și spiritualitate?

Acum sunt mult mai atentă la orice aspect ca să pot transmite informații clare și corecte, care să fie utile celor care mă citesc, pentru a putea da sfaturi, pentru a găsi, de fiecare dată, cel mai eficient mod de a îmbina elementele care formează o călătorie: vizitarea obiectivelor turistice, discuții cu localnicii, experiențe culinare, plimbări lungi, experiențe noi etc.

Acum ca și blogger nu am o vacanță propriu – zisă. Pot pleca oricând, sunt mereu pregătită să absorb cât mai mult din peisaje, locuri, tradiții și obiceiuri și să le duc mai departe povestea, să scriu despre ele, să particip la cât mai multe evenimente, să evoluez atât personal, cât și spiritual. Adică, esența ar fi: sunt plătită să călătoresc tot mai mult prin lume și să descopăr ceea ce îmi oferă Universul.

De fiecare dată când ofer sfaturi din călătoriile mele, unii îmi mulțumesc, alții vin chiar ei cu păreri, sugestii și idei. Dar în acele momente văd exact că mi-am ales drumul potrivit pentru mine. Și pentru asta vă mulțumesc vouă, celor care mă citiți!

Ce schimbări am avut în viață de când am început să scriu pe Be Free Be Zen?

love to travel

Am descoperit cum pasiunile mele pot deveni realitate, cum pot să pun suflet și energie în fiecare articol și fiecărui proiect realizat. Am găsit resursele necesare pentru a continua toate aceste lucruri și pentru a începe altele noi. Mi-am recăpătat încrederea în a arăta oamenilor cât de importante sunt călătoriile pentru fiecare dintre noi și mi-am putut exprima emoția în a povesti lucruri și întâmplări frumoase în călătoriile mele. Acestea ne poate schimba viața din toate punctele de vedere și astfel, fiecare călătorie devine o adevărată lecție pentru orice călător.

Ce mă ghidează, motivează în viață?

De obicei, mă ghidez după ceea ce simt, cred și îmi place foarte tare ceea ce fac și nu mă compar cu nimeni, chiar dacă sunt sute de bloggeri pe această nișă. Cheia succesului consider că este perseverența, autenticitatea, creativitatea și seriozitatea. Eu scriu cu multă plăcere și iubire, pentru că știu că am de împărțit lucruri minunate cu oamenii care au ajuns să mă citească și am răbdarea necesară să cresc zilnic câte puțin ca să fiu cunoscută.

Ce am câștigat în 8 luni ca blogger?

În acești 8 luni nu am scris și nu voi scrie doar pentru bani, mereu voi pune suflet în ceea ce voi face.

 • 67 de articole publicate (60 în limba română și 7 în limba engleză);

 • vizualizări ale paginilor din blog (page views) în jur de 24.000, vizitatori (users) în 8 luni peste 9850, unici în medie lunară aproximativ 2000;

 • creșterea numărului de prieteni ai paginii de Facebook BeFreeBeZen la aprox. 2000 în cele 8 luni;

 • triplarea numărului de urmăritori pe Instagram befreebezenla aproximativ 1700, având în vedere că sunt doar 144 de postări;

 • urmarea cursului online de Travel Writer cu Ioana Budeanu, unde am cunoscut și legat prietenii cu bloggeri din domeniul de travel, oameni frumoși și autentici, unii cu experiență de câteva luni, ca și mine, alții cu ani de zile de muncă în spate;

 • primirea a 2 recunoașteri de la bloggeri naționali și internaționali la Blogger Recognition Award și la Liebster Award;

 • lansarea proiectului „Destinații Exotice – Am fost acolo…” prin colaborare cu alți colegi din blogging (guest post-uri);

 • lansarea seriei de ZENisme, pe partea de spiritualitate;

 • lansarea Citatul săptămânii” pe Facebook și o centralizare a acestora pe blog alegând cele mai reușite citate;

 • lansarea a altor 2 proiecte pe domeniul ZEN SPA și FLY WITH ME pentru colaborări cu hoteluri, pensiuni, spa-uri, companii aeriene și scrierea unor recenzii despre serviciile oferite. În urma acestora am primit cazări gratuite la hoteluri cu spa-uri și pensiuni din țară, dar și alte tipuri de sponsorizări;

 • participarea din martie 2018 la Spring SuperBlog 2018, prin publicarea a diferitelor articole pe mai multe domenii oferite de către sponsorii competiției;

 • lansarea Proiectului Anului TOP 10 LOVE 2 TRAVEL CLUB” pe grupul de Facebook creat cu același nume, care vizează creșterea notorietății bloggerilor mai ales celor care sunt la început de drum prin postarea articolelor de travel pe grup și răsplătirea articolelor scrise prin sponsorizări de la agenții, companii aeriene, hoteluri/ pensiuni;

 • obținerea participării gratuite la evenimente prin seria Transilvania Fest lansat anul trecut după postarea celor mai importante evenimentele din Transilvania și promovarea lor pe rețele de socializare;

 • colaborări cu agenții de turism pe plan local și național.

Ca bani, însă am investit în blog mai mult decât am câștigat, dar cu siguranță voi atrage ca un magnet și veniturile mele zilnice, pentru că așa e la început, dar sunt convinsă ca lucrurile vor evolua într-un mod rezonabil spre abundență și belșug.

Ce îmi propun pentru lunile rămase din 2018 să fac pe blog?

 • Să scriu 3 articole pe săptămână;

 • Să dublez traficul de vizite de pe blog;

 • Să păstrez colaborările actuale și să fac altele noi;

 • Să particip la cât mai multe evenimente de turism și spiritualitate și să cunosc câți mai mulți bloggeri și în offline;

 • Să elimin din Bucket List cât mai multe destinații alese.

Top 10 al celor mai citite articole pe blog scrise până acum:

 1. Cum să devii Travel Writer și să fii plătit ca să călătorești prin lume! | Be FREE. Be ZEN

 2. Secretul pentru a găsi cele mai IEFTINE bilete de avion| Be FREE. Be ZEN

 3. #Călătoriideneuitat – Îngerul meu din Munții Bucegi | Be FREE. Be ZEN 

 4. 12 destinații exotice mai puțin cunoscute | Be FREE. Be ZEN

 5. Aquarmony- Plutind ușor în paradis | Be FREE. Be ZEN

 6. LUMEA ÎN CARE TRĂIM… ÎNCOTRO ? | Be FREE. Be ZEN

 7. Film – ”VIAȚA LUI PI” (2012) | Be FREE. Be ZEN    

 8. Fii liber să călătorești. Fii Zen – Blog  personal |Be FREE. Be ZEN

 9. Recenzie Film – ”AUSTRALIA” (2008) | Be FREE. Be ZEN

 10. Siesta cu ZENisme (2) | Be FREE. Be ZEN

Aștept cu nerăbdare să pornesc în următoarea călătorie ce îmi rezervă Destinul, iar experiențele ce ne sunt date ne ajută să accesăm cunoașterea și înțelepciunea, deopotrivă îmbogățindu-ne trăirile sufletești, dacă ne dorim să trăim în Lumină și Iubire.

În timp ce se lasă înserarea și încep să apară stelele rând pe rând pe cerul senin, eu privesc zâmbind fericită spre Orizont știind că Acolo mă așteaptă noi aventuri și minunate experiențe de viață alături de oameni și locuri noi, pe care le voi întâlni în Calea mea.

Mulțumesc tuturor celor care mă citiți zilnic și sunteți prezenți AICI și ACUM, părinților și prietenilor că mă susțineți mereu și îmi apreciați munca depusă de până acum!

Voi continua acest vis al meu devenit realitate cu noi idei, proiecte care deja au început să se fructifice. Doamne îți mulțumesc!

Dragii mei, vă doresc Sărbători binecuvântate în Pace, Lumină, Armonie și multă Iubire!

Mă găsiți și pe Instagram AICI și pe Twitter AICI. Namaste! 🙂
(Visited 306 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

2 Comments

  • Îți mulțumesc din suflet, Carmen! Mult succes îți doresc și ție ! Keep up the good work! 🙂

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!