Se spune că e bine să încercăm în viață câte ceva din orice, mergând pe principiul „viața e pentru a fi trăită”. De aceea, ar fi indicat să ieși din zona de confort și să trăiești fiecare zi ca și când ar fi ultima. Dă-ți voie să ai experiențe care te împlinesc și care te fac să simți că trăiești! Fiindcă mulți oameni există, dar nu trăiesc… Tu ești stăpânul propriului tău destin! Fii conștient permanent, stabilește ceea ce vrei de la viață, fă-ți un plan și începe să muncești pentru orice vis!

Tocmai de aceea, astăzi îți recomand 22 de lucruri pe care e bine să le faci, pentru a simți cu adevărat că trăiești o viață împlinită:

         1. Călătorește acolo unde ți-ai dorit dintotdeauna

Poate ţi-ar plăcea să ajungi în Bali, în Bahamas, sau în Hawaii. Într-adevăr, o astfel de vacanţă nu e una ieftină ori accesibilă oricui. Dar, dacă vrei cu adevărat să ajungi acolo, o poţi face. Totul e să îţi doreşti foarte mult şi să te mobilizezi în acest sens. Călătorind cunoști mai mulți oameni și iți demonstrezi că te poți descurca singur în lume indiferent de situațiile prin care treci și ai astfel parte de experiențe la care poate nu te-ai fi gândit. Descoperă locuri noi, obiceiuri și tradiții interesante și moduri diferite de a privi viața. Toate acestea te vor transforma în alt om.

Din copilărie mi-am dorit să cutreier fiecare colți de pe glob și acum mă bucur enorm că pot să îmi îndeplinesc acest vis, prin acest blog personal : Be FREE Be ZEN.

         2. Fă-ți un prieten adevărat

Când ai un prieten adevărat lângă tine, viața este frumoasă și va deveni și mai frumoasă atunci când ai cu cine împărtăși toate bucuriile, are cine să te consoleze atunci când ești deprimat. Prietenia te ajută să treci mai ușor peste obstacolele vieții, iar gândul că ai pe cineva care iți este alături mereu este o adevărată consolare. Mulțumesc lui Dumnezeu că există asemenea oameni în viața mea!

        3. Asumă-ți riscul

Fie că este vorba de cariera ta sau de relațiile cu cei din jur, nu trebuie să eviți riscul chiar dacă pentru tine contează foarte mult sentimentul de siguranță. Așa că profită de fiecare oportunitate pentru a-ți atinge țelurile.

      4. Învață să ierți

Iți trebuie mult curaj pentru a ierta pe cineva, să zicem că aceasta este chiar un act de iubire și de înțelegere. Oricum ar fi, iertarea te face o persoană mai bună și te ajută să restabilești legătura cu cei care te-au dezamăgit și care merită o a doua șansa.

      5. Fă o faptă bună. Dăruiește

Să dai ceva fără să aștepți nimic în schimb: iată un fapt cu adevărat măreț. Cu toate acestea, în momentul în care îi ajuți pe ceilalți vei avea în mod automat un sentiment plăcut, o satisfacție interioară inconfundabilă. Tratează orice om ca pe tine însuți. E bine să ne ajutăm întotdeauna între noi, dacă scopul nostru în viață este să avem o existență fericită și împlinită.

Faceți oamenilor ceea ce doriți să vă facă ei vouă!” (Luca, 6:31) 

      6. Învinge-ți teama

 

Înfrângerea fricii este începutul înțelepciunii” (Bertrand Russell)

Ţi-e frică de înălţime? Sari cu parașuta! Nu te speria de nimic şi încearcă întotdeauna să-ţi învingi teama, oricare ar fi ea. Pentru că viața e atât de frumoasă şi de scurtă, încât nu merită să o irosești cu temeri. Orice ai face, fii convins că îngerii sunt alături de tine și ai credința că în final vei reuși. Vei avea mai multă încredere în propriile forțe întrucât iți vei arăta singur că frica nu iți mai poate impune nicio limită. 

      7. Învață o limbă străină

O limbă străină este un motiv în plus să călătorești, vei vrea să iți testezi cunoștințele acumulate. După ce înveți o limbă străină, nu vei mai avea senzația că ești îngrădit de anumite limite, iți demonstrezi că poți face și asta.

     8. Ai grijă de sănătatea ta

E bine să ai grijă de tine, să mănânci sănătos, să duci o viață activă. Părintele medicinii Hipocrate spunea ”alimentele tale să fie medicamente, iar medicamentele tale să fie alimente”. Și nu uita că echilibrul este cheia succesului în tot ceea ce faci.

     9. Sădește un copac

Se spune că, acela care plantează copaci iubește și pe alții, nu doar pe el. Dacă fiecare om ar sădi un copac măcar o dată în viață, atunci generațiile viitoare ne-ar fi recunoscătoare și s-ar bucura cu siguranță de Natura conservată prin grija străbunilor. Întoarcerea la Natură se poate realiza prin simpla reconectare a vechilor legături pe care omenirea le-a avut dintotdeauna cu celelalte vietăți sau plante, cu însăși Mama Natură și cu energiile emanate de ea.

     10. Ai grijă de un animal

Nici nu-ţi dai seama ce diferență poate face un animal în viaţa ta. Într-adevăr, este o responsabilitate destul de mare, dar dragostea şi loialitatea pe care le vei primi nu se compară cu nimic! Câinele meu Rocky (cel din poză) înțelege, vede, aude, ar face orice pentru mine, ca un prieten adevărat. 🙂

    11. Mergi într-un pelerinaj

Un pelerinaj spiritual ne oferă o mulțime de experiențe, provocări, curiozități, descoperiri, bucurii și creativitate. Scopul poate fi o misiune personală – îndeplinirea unei promisiuni, aducerea unui omagiu, sau pur și simplu căutarea și descoperirea sinelui tău. Fie că alegi Ierusalim, Mecca, Stonehenge sau o altă locație încărcată de spiritualitate și istorie, o astfel de călătorie îți poate schimba viața și modul în care percepi lumea.

     12. Găsește-ți pasiunea și lasă-te cucerit

Întâi găsește-ți valorile, pasiunea. Descoperă-le pe cele care te reprezintă, care dau semnificație vieții tale și urmează-le. Indiferent de pasiunea ta, străduiește-te să o transformi într-un mod de viață, într-un job. Pentru că este foarte adevărat cine face exact ceea ce îi place, nu simte că muncește! Oferă-ți ocazii de a explora lucruri noi. Să încerci mâncăruri noi, locuri noi, alte cărți decât cele pe care le-ai citit până acum.

     13. Stabilește granițe și impune respectarea lor

Comunică în mod clar lucrurile importante pentru tine. Stabilește limite, granițe și asigură-te că-ți sunt respectate. Când sunt încălcate, nu e vina celorlalți, înseamnă că nu le-ai comunicat destul de clar sau nu ai fost consecvent în protejarea lor. Odată stabilite granițele, dă-ți voie să explorezi universul din jurul tău.

     14. Lasă-ți mintea deschisă la noi abordări sau la alte posibilități

Lasă-ți mintea deschisă la noi abordări sau la alte posibilități. Alege noi idei pe care vrei să le încerci ș pune-le deoparte pe cele care nu te atrag acum. Vei face alegeri, iar ca să mergi mai departe ia decizii lăsându-te ghidat de intuiția ta.

     15. Păstrează-ți autenticitatea

Dă-ți voie să fii tu însuți, așa cum ești tu în realitate. Caută acele părți ale tale care să fie cât mai curate, mai ferite de aparențe și minciuni. Caută experiențe, idei și oameni care te ajută să FII TU. Rămâi autentic prin sentimentele și acțiunile tale, arătând oamenilor ce anume te reprezintă pe tine și valorile tale.

      16. Urmează-ți visele și împlinește-le

Un instrument util pentru a mă responsabiliza pentru împlinirea visului meu, a fost să deschid un BLOG, Be FREE Be ZEN, și să scriu despre ceea ce am învățat. Am creat acest blog și am început să scriu din pasiune. Pasiunea pentru frumos, pentru experiențe noi și minunate și de a împărtăși toate acestea cu ceilalți oameni, devenind locul meu de joacă.

Fiind la început de drum doresc să transmit cititorilor din emoțiile și sentimentele trăite în călătorii, alături de sfaturi și informații ce pot fi utile la un moment dat și altora și de ce nu dacă se poate să molipsesc și pe alții cu această pasiune.

       17. Ține-ți un jurnal personal

Pentru gândurile pe care vrei să le păstrezi private ține un jurnal personal. Blogul reprezintă un instrument public. Jurnal, un instrument privat unde poți nota cele mai intime gânduri și preocupări. Scriind despre tine, despre preocupările tale, te eliberezi de gânduri. Te înțelegi mai bine. Devii mai liber.

       18. Testează-ți limitele

E bine să îți stabilești obiective de atins, chiar din cele mai dificile. Astfel, pornind la acțiune pentru a le împlini, îți întărești voința și îți testezi limitele fizice și psihice. Învață așadar să urmărești și obiective greu de atins, care să te solicite la maxim. Cu acestea vei descoperi noi oportunități. Iar atunci este ideal să iei în considerare noile ocazii pe care le-ai aflat.

     19. Dormi sub cerul înstelat

Stelele sunt cu adevărat o minune, dacă universul ne-a oferit acest dar fără să ceară nimic în schimb, de ce să nu ne lăsăm învăluiți de frumusețea cerului înstelat? Să adormi cu gândul la stele poate fi o experiență foarte plăcută.

      20. Gândește mereu pozitiv și fii fericit

Fii mereu optimist, în orice situație oricât de dificilă, știind că nu există probleme, ci doar soluții. În viață, totdeauna este bine să gândești pozitiv și să acționezi la momentul potrivit. Chiar în situații critice sau imposibile, e bine să îți păstrezi curajul, optimismul și speranța. Acolo unde este speranță, este credință. Acolo unde este credință, se întâmplă miracole. Fii fericit fără motiv pentru tot restul vieții, fiind conștient că aceasta depinde doar de tine.

     21. Cunoaște-te pe tine însuți

A te cunoaște pe tine însuți înseamnă să afli cine ești, ce ești, ce ai și ce poți, să îți recunoști sentimentele și să faci diferența dintre ele, să știi ceea ce simți și de ce, să afli ce trebuie să devii pentru a avea succes, pentru a căpăta respectul de sine și respectul celorlalți oameni. Poate cel mai important lucru în viață este să ajungi să cunoști răspunsul la întrebarea CINE SUNT EU…

      22. Explorează, visează, descoperă

Omul a fost întotdeauna un explorator și visător prin puterea imaginației. Totuși, a călători și a explora locuri noi este incomparabil. Călătoriile îți schimbă modul de a vedea lucrurile, intri în contact cu culturi, locuri și mentalități diferite. Accepți că există și altceva dincolo de spațiul tău personal, există alte tipologii de oameni, alte obiceiuri, alte religii, alte gastronomii. După ce intri în contact cu această diversitate devii mai tolerant, mai înțelegător, mai deschis.

Un înțelept al neamului nostru spunea că, tot ceea ce rămâne fiecărui om din această viață sunt cunoștințele acumulate din toate domeniile, faptele de iubire și locurile frumoase pe care le-a vizitat.

Tu ce crezi? Avea dreptate?

Ție care din cele 22 de lucruri ți se pare a fi mai important?

Surse : florinrosoga.ro, LSSZ, succesdublu.ro, ProfitXtrem.com, demotivare.com, aimgroup.ro, citatemotivationale.com

(Visited 163 times, 1 visits today)
Author

Graduated PR and Tourism, with a desire to explore every corner of this world. I'm traveling at the speed of love, choosing to live in a frequency of unconditional love.

Write A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Content is protected !!